Billeje i Palermo

Upptäck stadens många torg och kyrkor som t.ex. San Cataldo. Foto: Jerzy Strzelecki.

Palermo är huvudstad på Siciliens i södra Italien. Med ett medelhavsklimat och en rik historia lockar staden många turister som vill hyra bil och åka och uppleva Sicilien på egen hand med bil.

Palermo har en rik kulturhistoria. Stadens centrum är känt för sin arkitektur liksom dess många kyrkor och palats som besöks flitigt av turister – häribland Palermo Katededralen, St. Franciskus av Assisi kyrkan och Palazzo dei Normanni.

Staden är också hem till det största operahuset i Italien – Teatro Massimo – som ger de besökande en fantastisk upplevelse och av teaterföreställningarna här. Alternativt kan du ta en promenad i den största botaniska trädgården i Italien – Orto Botanico di Palermo – eller vandra upp till toppen av det närbelägna Monte Pellegrino för en fantastisk utsikt över Palermo.

Se mer av Sicilien med hyrbil

Eftersom Palermo är en hamnstad ser du här ett stort antal färjor och kryssningsfartyg som från Palermo trafikerar många andra hamnar runt Italien, till exempel Genua och Neapel. Det är en bra idé att boka hyrbil i Palermo och ge dig ut för att närmare studera Sicilien. Det är lätt att längs kustvägen ta sig till städer som till exempel Marsala och Messina – en körtur på ett par timmar – och det är verkligen en vacker bilresa längs havet.

Läs mer om staden Palermo på den officiella turistbyråns hemsida.

Hyra bil i Palermo

Palermo som är huvudstaden i regionen Sicilien och samtidigt huvudstad på ön med samma namn är ett mycket populärt turistmål, vilket inte är så förvånande, eftersom ön är rik på natur och spännande historia. Boka en hyrbil i Palermo så har du den bästa möjligheten för att ta dig runt på ön och upptäcka områdets många sevärdheter.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Åk till Palermo med tillgång till hyrbil

Med en hyrbil i Palermo kan du besöka stadens katedral och inte minst Palazzo dei Normanni som är vacker både ute och inne och klart värt ett besök. Stadens arkitektoniskt sett kanske finaste byggnad är förmodligen Gesu kyrkan, dekorerad med marmor och olika utsmyckningar.

Utforska Palermo på Sicilien på egen hand

Palermo och Sicilien är också ökända för en av öns baksidor, maffian, som fortfarande är verksamma på ön genom att samla in så kallade Pizzo-pengar, det vill säga beskyddar pengar. Det finns dock ingen anledning att frukta något när du besöker staden och resten av ön som turist. Men runt omkring i Palermo finns det en sammanslutning av butiker och företag under namnet Adiopizzo – adjö Pizzo – som har förklarat sig själva Pizzo-fria.

Den billigaste hyrbilen hittar du online på Hyrbilinfo.se. Om du redan hemifrån bokar din hyrbil i Palermo så står den redo för avhämtning så fort du anländer till Palermo på Sicilien.

Hitta den billigaste hyrbilen Palermo Find Billeje her --> Sammenlign priser her