Billeje i Palermo Lufthavn

Palermos katedral. Källa: Allie Caulfield

Boka hyrbil på Palermo flygplats i norra delen av Sicilien. Med en hyrbil från Palermos flygplats kan du enkelt nå ditt hotell i huvudstaden i regionen Sicilien.

Palermo är en otroligt spännande stad, både arkitektoniskt och kulturellt, och är en självklar stad att hyra bil i, och att hitta en för dig perfekt hyrbil på Palermo Punta Raisi flygplats på Sicilien är både enkelt och billigt. Med tillgång till en i Palermo kommer du att kunna uppleva en stad som har påverkats av flera olika kulturer och befolkningsgrupper genom historien. Belägen mitt i Medelhavet har Palermo på Sicilien som även är öns största hamnstad genom tiden varit utsatt för både nordafrikanska, franska och italienska kulturer.

Här på Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil på Palermo flygplats i Italien via ”rent a car” sökfunktion och på så sätt få en idealisk möjlighet att ta dig runt i Palermo och på resten av nordvästra Sicilien. Om du bokar din hyrbil online redan hemifrån kommer du att hitta den bästa bilen för din semester på Sicilien, och din hyrbil kommer stå redo för dig när du anländer till Palermo flygplats.

Billig hyrbil på Palermo flygplats
Palermo flygplats (PMO), även känd som ”Falcone-Borsellino flygplats” eller ”Punta Raisi Airport”, är den största flygplatsen på ön Sicilien, där Palermo är den största staden. Palermo flygplats ligger med sitt avstånd på 35 km inte så nära staden Palermo.
Palermo flygplats är en av de flygplatser som varje år trafikeras av störst antal passagerare i Italien. Trots öns storlek så har Sicilien många nationella och internationella flygningar. Flygplatsen har genomgått en stor renovering under de senaste åren så att den klarar av att ta emot de många turisterna. Om du planerar att resa till ön bör du överväga att hyra bil billigt på Palermo flygplats. På så sätt tar du dig snabbt vidare så fort du har landat.

År 2010 passerade ca 4,4 miljoner passagerare genom Palermo flygplats, det är en siffra som verkligen talar för sig själv. Palermo är inte en av de största städerna i Italien men ändå drar flygplatsen många människor.

Både italienare som flyger från Rom eller Milano, men också människor hela vägen från Frankfurt eller Paris som vill ha en skön avkopplande semester lite avskilt besöker Palermo. Många vet inte ens att flygplatsen är uppkallad efter de två främsta maffiabekämparna, Giovanni Falcone och Paolo Borsellino, som mördades 1992. Du kan se två stora porträtt av dem i avgångshallen på flygplatsen. Undvik rusningstiden genom att boka en hyrbil på Palermo flygplats och undvik på så sätt att behöva stressa.

Trots den makabra historian som har gett sitt namn till flygplatsen är Palermo flygplats ett mycket trevligt ställe och en bra plats att ankomma till Sicilien på. De många turisterna väljer Palermo som resmål av flera anledningar.

Sevärdheter och attraktioner i Palermo

Palermo är huvudstad för hela ön Sicilien. Det är både den största staden men också här som många av de viktigaste besluten fattas. Både staden och ön har haft en turbulent historia och har varit under belägring av muslimer, normander och det tysk-romerska riket. Du kan faktiskt känna den lite annorlunda stämning när du är i Palermo. Staden har en historia som är så lång att man inte bara kan hasta igenom den på några dagar. Det finns så många saker att uppleva och om du även har tänkt dig lite tid för avkoppling bör du överväga att hyra bil från Palermo flygplats, eftersom du på så sätt kan ta dig runt mycket snabbare och enklare än med kollektivtrafik, och därmed spara dyrbar tid.

Enbart omkring 600 000 invånare bor i de mest centrala delarna av Palermo som därför inte på något sätt är överbefolkad om du inte kommer hit under den värsta turisthögsäsongen. Sicilien har blivit känt genom många Hollywood maffiafilmer, såsom ”Gud Fadern”, där huvudpersonerna alla kommer från ön. Därför är Palermo också ganska bekant för de flesta människor som vet lite om Italien. Palermo är dock mycket mer än maffiafilmer och solsken och därför bör du också fundera på hur du ska tillbringa din tid där. Boka hyrbil på Palermo flygplats om du vill uppleva en något annorlunda sida av staden.

Eftersom det som tidigare nämnt har bott många olika folk på Sicilien och i Palermo finns det även möjlighet att uppleva många olika monument och platser. Detta gör Palermo till en ganska spännande plats rent kulturellt. Domkyrkan är till exempel designad enligt arabisk tradition och Normans Palace är bekant normandiskt.

Med billig hyrbil på Palermo flygplats kan du ta dig till och från staden som du vill. Sicilien i sig har mycket att erbjuda och det finns små charmiga platser runt omkring. Palermo kan bli startskottet på din egen upplevelse av Italien.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Palermo flygplats

Eftersom Palermo flygplats ligger en bit (ca. 30 km) från själva staden Palermo kan det vara ganska jobbigt att ta sig dit. Det går tåg fram och tillbaka men om du inte har någon större längtan efter att sitta i en stekhet tågkupé tillsammans med en massa andra människor så kanske du bör överväga andra alternativ. Att ta taxi hela vägen är dyrt så det återstående bra alternativet är att hyra bil på Palermo flygplats.

Din semester kan bli mycket lättare rent transportmässigt om du väljer en hyrbil från Palermo flygplats. Du sparar tid, pengar och får överskottsenergi och kan koppla av utan att stressa över sådant som transport.

Om du dessutom reser med familj eller vänner så kommer de snabba att uppskatta att slippa förflytta sig in och ut ur tåg och bussar under sin dyrbara tid, som de istället kan använder på en avkopplande semester.

Biluthyrning på Palermo flygplats kan hjälpa dig att få den bästa starten på din semesterresa.

Billig hyrbil på Palermo flygplats

Palermo är en annorlunda del av Italien. Det är den ö som representerar södern, och därför bör upplevas. En billig hyrbil på Palermo flygplats kan hjälpa till att få hela ön serveras på ett silverfat. Du kan hinna hela vägen runt ön på din semester utan problem och kan därför lägga alla bekymmer på hyllan.

Boka hyrbil på Palermo flygplats är lika med frihet. Ge dig själv friheten och den extra energin genom att dra nytta av denna fantastiska möjlighet.

Besök den officiella hemsidan för Palermo flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Palermo flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her