Hyrbil i Florens

Besök Florens och utforska Toscana med hyrbil. Foto: stevehdc

Hyrbil i Florens hittar du online i biluthyrning-sökmotorn. Du kan se och jämföra priser på hyrbilar i Florens från alla biluthyrningsfirmor, både i Florens centrum och på Florens flygplats. Florens är Toscanas huvudstad och en av de mest populära semesterorterna i Italien. Genom att hyra bil, har du även möjlighet att utforska den omkringliggande landsbygden, samt vingårdar och fruktodlingarna som Toscana är fyllt av, liksom grannstäderna Pisa och Bologna.

Florens är inte bara en mycket vacker stad med en stor historisk stadskärna. Florens är även en pulserande metropol med 1,5 miljoner invånare, med rikliga shopping möjligheter, med parker och museer, med restauranger, barer och nattliv.

Floden Arno rinner genom Florens. Tvärs över floden går den berömda bron Ponte Vecchio, som byggdes 1345 och är den enda av Florens broar som överlevde 2:a världskrigets bombningar. Berömd är också Florens jättelika domkyrka, vars stora kupol än idag är det högsta byggnadsverket i stadens centrum. För konst och historiskt intresserade är Florens verkligen värd en resa. Vackert utsmyckade kyrkor, den världsberömda konstsamlingen Uffizierna och de många torgen omgärdade av gamla stadspalats sätter sin prägel på staden.

Florens bjuder även på ett rikt affärsliv. Här kan du uppleva de mest exklusiva modebutiker, vanlig shopping och en spännande matmarknad i den gamla två våningar höga saluhallen. Även stadens utomhusmarknad som håller öppet varje förmiddag är värd att uppleva, oavsett om man är på jakt efter billiga kläder eller köksredskap. På torgen och i de snäva gatorna hittar du lätt mysiga barer och bra restauranger. Dock sjunker prisnivån avsevärt om man drar sig lite bort från centrum. Florens har också många diskotek och konsertlokaler och för de fotbollsintresserade finns laget Fiorentina som ligger på den övre halvan av fotbollens serie A.

Florens har direkta flygförbindelser till bl.a. Stockholm och Köpenhamn. Flygplatsen ligger lite norr om staden, och det går täta bussförbindelser till Florens centralstation och därmed till centrum. Resan tar cirka 20 minuter.

Stora delar av staden är UNESCO: s naturarv och har en intressant historia, som du kan upplevas på ett antal museer, konstgallerier och kyrkor.

Världsberömda konstverk

Florens är världskänt för sin koncentration av konstgallerier och museer som t.ex. Uffizigalleriet som bland annat har verk av Michelangelo, Leonardo da Vinci och ett antal andra konstnärer från renässansperioden. Florens är fullt av historiska platser och hus vilket gör att det mesta av stadens centrala delar kan utforskas till fots, dessutom kan man ta en båttur på floden Arno. Det kan vara en god idé att hyra bil, om man vill besöka alla andra saker som staden har att erbjuda.

Hitta vingårdar och god mat med hjälp av hyrbil

Efter att ha tillbringat en hel dag med besök på gallerier och florentinska torg, och kanske till och med en shoppingrunda i stadens centrum, varför då inte koppla av på en av de många restaurangerna som staden har att erbjuda. Njut av en skål fylld med pasta tillsammans med ett glas vin från någon av vingårdarna i Toscana. Det är en upplevelse som du kan njuta av när du har tillgång till hyrbil.

Florens är också känd för sin musik och sitt överflöd av teatrar över hela staden, vilket bland annat ger dig möjlighet att uppleva en operaafton under ditt besök i detta kulturella paradis.

Hyr bil billigt i Florens online

Du kan hitta billiga hyrbilar i Florens online i sökmotorn, och du kan välja mellan flera olika platser att avhämta din hyrbil på i Florens. Kom ihåg att boka dig hyrbil i Florens på Hyrbilinfo.se för då ingår alltid fri körsträcka och obligatoriska försäkringar i priset. Läs mer om att hyra bil i vår FAQ.

Du kan hitta mer information om Florens på stadens officiella turistbyrå

Upplev det vackra Florens med hyrbil

Florens är enligt många ett av de vackraste områdena i Italien. Staden ligger precis vid floden Arno, och är ett av de mest besökta turistområdena i Italien. Den vackra arkitekturen i staden gör att det är en god idé att boka en hyrbil och ta en bilsemester i Florens.

Florens är huvudstad i regionen Toscana. På 1800-talet var staden huvudstaden, när Italien fortfarande var ett kungarike. Idag är Florens närmast världsberömt för både sin otroliga arkitektur, och för att antingen ha huserat eller fostrat några av Europas största filosofer, målare, poeter och skulptörer och mycket mer inom konst- och kulturvärlden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyr en bil i Florens i Toscana

Om du har bokat en hyrbil i Florens, kan du bland annat njuta av stadens domkyrka eller katedral, Duomo di Firenze, som anses vara stadens kännetecken nummer 1. Det är också en bra idé att bege sig ut och besöka kyrkan Santa Croce, där flera av de florentinska konstnärerna ligger begravda. Bland annat kan du se filosofen Galileo Galilei och bildhuggaren Michelangelos gravmonument.

Om du bokar hyrbil i Florens i Toscana online hemifrån, kan du hämta ut din bil så fort du anländer till staden. Det finns massor att se och uppleva i Florens, och om du har kommit för att uppleva en vacker stad, full av konst och kultur, då har du kommit rätt när du tillbringar din semester eller bilsemester i Florens.

Hyra bil billigt i Florens – en dag utan bil
Det kan tyckas dumt att vi skriver om en dag i Florens i Toscana utan hyrbil här på Hyrbilinfo.se, men om du vill upplever centrum av Florens i Toscana måste du låta bilen stå. Däremot är det perfekt att boka billig hyrbil på Florens flygplats om du ska besöka andra platser i Toscana, men du får inte missa att uppleva staden en dag utan en bil!

Hyrbil i Florens – upplev Florens i Toscana med en billig hyrbil!

Upplevelser i Florens

Färgglad, excentrisk, spännande – Florens sover aldrig
Den rastlösa staden Florens i Toscana vaknar tidigt, med det distinkta och obarmhärtiga ljudet från de kommunala sopbilarna. Barerna fylls successivt med florentinare ur alla samhällsklasser som dricker sin första kopp kaffe med cornetto och kastar en flyktig blick på tidningen La Nazione:s rubriker. Vid åtta-tiden samlas studenterna på Piazza San Marco med en strimma hopp om att hitta en plats i universitetets alldeles för små föreläsningssalar. Om vädret är bra, kör såväl studenter som toppchefer till arbetet på sina motorini (mopeder), som är lättare att parkera än bilar. Tack vare det ständiga utökandet av Zona blú, bilfritt område, är Florens ett paradis för fotgängare och en mardröm för bilister, åtminstone under dagen. När den arla och svala morgonstunden övergår i fuktig värme, slår de fina butikerna på sina klimatanläggningar och öppna dörrarna för publiken. Då blir det svårt att välja, även för de välbärgade italienarna, mellan de stora modenamnen, en Raspini kappa eller en Coveri kostym, ett par Ferragamo skor, en Pucci sidenscarf, eller vad sägs om en Gucci väska?

Kaffe i Florens

Sedan är det dags för en kopp kaffe på Giacosa, även om det är många andra som har fått samma idé. De som har tanto da fara, mycket att göra, föredrar att lösa världsproblemen på mysiga, prestigelösa ställen över en espresso eller fyra. På Via Cavour samlas funzionari från provinsförvaltningen och utbyter åsikter. Utanför postkontoret kan du se några äldre personer som börjar diskutera veckans tipsrader och lottonummer. För de hungriga handlar det om en lantlig lunch i lyxiga omgivningar på den närbelägna Cantinetta Antinori. Den florentinare som har två timmars lunchrast, åker hem till en liten pastamåltid och en riposo, som kan variera från en TV-serie till en tupplur på soffan. Nu rusar även horder av bullriga skolbarn ut från skolorna. De äter inte i skolan, så som vi är vana vid i Sverige, eftersom skolan oftast slutar vid middagstid kl. 13,30. För de som måste stanna i staden, kan lunchen vara en primo di pasta vid bardisken eller crostone ai carciofi, en varm kronärtskocka på en birreria. Vid Giubbe Rosse på Piazza della Repubblica, som var mötesplatsen för de italienska patrioterna under Risorgimento och senare för de futuristiska målarna, där träffas nu ämbetsmän, affärsmän och lokala politiker för en portion ravioli. Även om många av de större butikerna numera är öppna hela dagen, är centrum mer eller mindre öde omkring kl. 14. Men lyckligtvis finns det även en del kultur på eftermiddagen. Färgglada banér påminner turisterna om den senaste utställningen. Konstfanatiker lockas till Marino Marinis nya museum eller av en fotoutställning om Rucellais fresker. Florens anses fortfarande vara ett av Italiens viktigaste kulturcenter med konstutställningar året runt. Efter siesta är Florens redo för nästa ”race”. I det sömniga Oltrarno vaknar galleriägarna och expediterna till liv med en kopp kaffe och pratar om stadens fotbollsklubb, Fiorentina. Om affärerna går trögt tar sig lädersäljarna på Santa Croce och silversmederna från S. Frediano tid till en liten förfriskning på närmsta bar. Kvällens första timmar inbjuder till en liten aperitivo på den historiska Rivoire på Piazza della Signoria. Vid 19-tiden är Piazza della Repubblica den första platsen som de unga vallfärdar till. Här är fullt av pizzerior, gelaterier, och video-barer. Arbetarna återvänder hem till Campo di Marte eller Sesto. Banktjänstemän och detaljhandlare tillbaka till Bagno a Ripoli. De rika affärsmännen och designers till Bellosguardo eller till Fiesoles mysiga sluttning. Vid nio-tiden töms gatorna och florentinarna försvinner in på de mysiga trattorierna. Efter måltiden kan du träffa gatuartister av alla slag, pantomimartister, marionetteatrar och gatumusikanter på Via Calzaiuoli. Florens är dessutom en garnisonsstad, och ett stort antal värnpliktiga driver runt på gatorna och roar sig eller längtar hem. De försöker skaffa sig nya vänner bland florentinarna och då framför allt de florentinska flickorna. Om detta misslyckas så samlas de på huvudpostkontoret och ringa hem till Neapel eller Milano.

Kultur i Florens

Florentinarna älskar kultur och de köper säsongsbiljetter till teatrar, opera och konserter. Teatrarna erbjuder en bra blandning av utländska klassiker och italienska älsklingsverk, vilka framförs på den nyligen restaurerade Teatro Verdi och Teatro della Compagnia, eller på den traditionella Teatro Comunale. Florens har de senaste åren, baserat på utländska erfarenheter, förnyat operan och balett repertoaren, och är inte längre en ”kall scen” för konstnärer. På sommaren flockas människor för att njuta av Fiesoles internationella opera-och balettsäsong i den stämningsfulla romerska amfiteatern. Nere i stan fylls Forte di Belvedere med studenter för open-air filmfestival. Film älskare och de som gillar ”klubb liv” läser Firenze Spettacolo för att se vad som händer. Mindre kulturella, men väl så aktiva är Viali, de gator som ersatte Florens gamla stadsmur. Om du kör längs dem på natten, är det en god idé att undvika det inre körfältet, annars kan du plötsligt befinner dig i en kö som väntar på en transvestit, och inte som du trodde ett trafikljus. Vid denna tidpunkt ser giovanotti (unga män) en show eller letar efter amerikanska studenter på diskoteket. Sedan kan florentinarna dricka deras godnatt-Fernet Branca, digestivo – de fina borgarna, borghesi, där hemma medan yuppies gör det på jazzklubben. Konstnärliga excentriker hänger på en trattoria där de skriver dikter eller målar till långt ut på natten.

Reseledare och kulturresor

Du kan även välja att uppleva en dag i Florens i Toscana med en svensk reseledare eller en lokalguide. Det finns flera svenska lokalguider i Florens och även svenska reseföretag som arrangerar resor till Florens med svenska reseledare. Läs mer om kulturresor till Florens i Italien med svensktalande guider.

Hyra bil billigt i Florens

Om du flyger till Florens så boka en billig hyrbil på Florens flygplats, porten till Toscana. Du hittar billiga hyrbilar från alla biluthyrningsföretag i sökmotorerna från Auto Escape och CarTrawler som vi samarbetar med här på Hyrbilinfo.se

Hitta den billigaste hyrbilen Florens Find Billeje her --> Sammenlign priser her