Billeje i Firenze flygplats

Florens flygplats (FLR) har flera namn och är också känd under namnen Aeroporto di Firenze eller Amerigo Vespucci Airport. Belägen ganska nära Florens, är det ofta denna flygplats människor väljer att resa till om de ska till Florens. I närheten ligger även flygplatsen i Pisa, som är större och har flera avgångar.

Uppkallad efter den framgångsrika handelsmannen Amerigo Vespucci, som sägs vara den som gett namn åt Amerika, är Florens flygplats en av de mindre flygplatserna i Italien. Trots det faktum att Amerigo Vespucci själv var från Florens, har paradoxalt nog flygplatsen inga avgångar till andra sidan Atlanten. Toscana har två stora flygplatser, av vilka den ena är Galileo Galilei i Pisa och den andra är Amerigo Vespucci i Florens, men de flesta internationella flygningar till området gå via Pisa och inte Florens. Därför kan det vara en bra idé att hyra bil på Florens flygplats, eftersom du då kan nå både Florens och Pisa.

Ursprungligen var Florens flygplats en plats där man experimenterade med flygteknik och andra saker som skulle göra dåtidens forskare klokare på hur man skulle kunna utnyttja flygtrafiken. Men det utvecklade sig snabbt till att vara mycket mer än så, beroende bland annat på den dragningskraft som området hade på turister från hela världen. Idag kommer människor till Florens från hela världen, eftersom platsen har en nästan magisk inverkan på sina besökare. 1,7 miljoner passagerare passerade genom flygplatsen förra året, men många fler besöker Florens varje år. Därför kan det vara en god idé att boka hyrbil från Florens flygplats före ankomst. Det vackra landskapet upplevs bäst med en hyrbil som du kan kliva i och ur precis när du själv vill.

Florens flygplats kommer att vara starten på ditt unika äventyr runt omkring i regionen Toscana.

Sevärdheter och attraktioner i Florens

Florens är Toscanas kulturella, administrativa, historiska och ekonomiska centrum. Det bor över 300 000 människor i staden, men många fler om du räknar med alla de små förorterna. Staden är mest känd för sin långa tradition av konst och arkitektur. En mycket speciell stil utvecklar sig i gatubilden runt omkring i staden. Det är inte en fråga om att hitta rätt platser, för i själva verket är det nästan möjligt att överallt upptäcka byggnader vars utseende bär drag av den välkända Florens stilen. Stadens hjärta kan på många sätt beskrivas som Piazza della Signoria, som har varit stadens administrativa centrum ända sedan Medeltiden. Galería de los Uffizi ligger mycket nära och den bör du också uppleva om du är i stan. Det är inte säkert att du hinner med allt om du inte använder dig av en hyrbil från Florens flygplats, och på så sätt kan ta dig runt överallt utan problem.

Konst, litteratur och arkitektur är som sagt det som Florens i högsta grad är känt för. Bland de största namnen kan nämnas Dante, Leonardo da Vinci och Machiavelli. Dessa legendarer har bidragit till att skapa stadens renommé som en kulturell huvudstad, och det bör även tilläggas att det är anmärkningsvärt många stora konstnärer som kommer från Florens. Du bör som turist ha möjlighet att uppleva allt, vilket ofta inte är möjligt eftersom tiden är kort. Boka hyrbil på Florens flygplats så att du kan hinna med att se alla de saker som du har planlagt.

Florens har en stor koncentration av konstmuseer och intressanta byggnader. Detta bör upplevas så fort du är i stan. Florens är lika med konst, och det kommer att gå upp för dig som besökare så fort du börjar förflytta dig i gatubilden.

Att hyra bil billigt på Florens flygplats är lösningen för dig och din familj – eller dina vänner. Du kan då uppleva både staden och den vackra naturen runt omkring på ett snabbare och mer effektivt sätt.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Florens flygplats

Som tidigare nämnt är Florens flygplats inte en av de största i landet. Därför finns det också begränsade möjligheter att ta sig till och från flygplatsen. Därmed inte sagt att det är omöjligt, men det är värt att tänka på när du köper din biljett. En hyrbil från Florens flygplats kommer att göra din semester enklare och mer överskådlig.

Transport kan av och till sätta käppar i hjulet för dina planer på en avkopplande semester utan problem. Det händer att man har läst fel i tidtabellen eller tittat på fel tåg. Därför är en hyrbil på Florens flygplats ett av de alternativ som du kan använda dig av för att få en mer avslappnad semester.

Fråga familj och vänner hur de vill resa. Det kommer i många fall vara så att de vill hyra bil, för att vara redo för en bra semester så fort ni landat.

Billigaste hyrbil på Florens flygplats

Florens är lika med konst och kultur. Man bör inte gå miste om denna unika möjlighet att få uppleva en stad som fullkomligt svämmar över av historia. Att hyra bil billigt på Florens flygplats kommer ge dig möjligheten att hinna med allt utan problem, så du kan luta dig tillbaka och bara njuta av ögonblicket.

Innan du anländer, bör du boka hyrbil på Florens flygplats, så du har allt redo för en semester som du inte kommer att glömma i första taget.

Besök Florens flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Florens flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her