Billeje i Genova

Du hittar Genuas charmiga torg med hjälp av hyrbil. Foto: Idéfix

Genua är en livlig hamnstad i nordvästra Italien och ligger inom några timmars bilfärd från Turin och Milano. Det är en idealisk plats att hyra en bil, så att du kan utforska Bergsområden i nordvästra Italien.

Regionen har glädje av ett Medelhavsklimat under hela året, med de högsta temperaturerna under månaderna från maj till oktober.

Upptäck Genuas rika historia med hyrbil

Genua har ett antal kyrkor, vackra torg och promenadstråk som är väl värda ett besök och med flera områden som utsetts av UNESCO till världsarv – häribland Via Garibaldi och Palazzi dei Rolli, ett område i staden med en rik historia – fylld med palats som får dig att tänka på aristokratins storhetstid i Genua.

Genuas gamla hamn är fylld med historisk arkitektur och moderna sevärdheter. Det är också där du hittar ett akvarium. Dessutom ligger här ett havsmuseum fyren Torre della Lanterna. Kustområdet kan nås till fots, men kanske bäst med hyrbil.

Kusttur med hyrbil

Med hyrbil i Genua kan du i stadens centrum besöka San Lorenzo katedralen och mängder av museer som kartlägger stadens historia. Utöver dessa har Genua flera offentliga parker i centrum, vilket innebär att du kan låta din hyrbil bli kvar på hotellet och ta en promenad runt parkerna, småstäderna och ut till de olika attraktionerna längs kusten.

Läs mer om Genuas sevärdheter på stadens officiella hemsida.

Huvudstaden i den italienska regionen Ligurien kallas Genua eller Genova och är verkligen värd ett besök med din hyrbil. Boka hyrbil i Genua redan hemifrån och upplev denna spännande, historiska hamnstad i din egen takt och på egen hand med hjälp av din hyrbil.

Hyra bil i Genua

Genua är en av Europas äldsta städer och kan faktiskt spåras ända tillbaka till år 218 f.Kr. och har genom tiderna utvecklats till en viktig hamnstad från vilken en stor del av stadens ekonomi upprätthålls.

Om ni hyr bil i Genua, Italien, är det nästan ett måste att köra ner till hamnen och uppleva fiskarlivet där nere. Om du har tur kan du köpa fisk direkt från båten.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Se mer av Genua med hyrbil

Förutom området runt hamnen har Genua en hel del intressanta museer och vackra byggnader och torg som också är värda ett besök när du är på bilsemester i Genua. Besök bland annat Wolfson museet för modern konst eller ta en sväng förbi museet för finare konst, Strada Nuova. Det skulle säkert för många även vara en god idé att besöka Palazzi dei Rolli, som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista eller kanske Christopher Columbus födelsehem som ligger i staden.

Hitta den billigaste hyrbilen Genua Find Billeje her --> Sammenlign priser her