Billeje i Genova Lufthavn

Genua flygplats (GOA) även känd som Aeroporto Internazionale Cristoforo Colombo och ligger cirka 6 kilometer från själva centrum av Genua. Flygplatsen ligger på en halvö tillsammans med bland annat hamnen.

Genua flygplats började byggas redan 1954 men den var inte färdigbyggd förrän 1962 på grund av det omfattande arbetet och att det fanns otillräckligt med resurser. Det uppstod senare problem med att bygga en ordentlig terminal så när den avslutande handen lades på den nuvarande terminalen hade man hunnit ända fram till 1986. Sedan dess har flygplatsen inte utvecklats mycket och används idag främst för regionala flygningar. Men den här bilden är på väg att förändras, bland annat eftersom lågprisbolagen har börjat söka sig hit. När du anländer till flygplatsen kan det vara en bra idé för dig att ha investerat i en billig hyrbil på Genua flygplats, eftersom detta ger dig en helt annan aspekt av staden.

Med 1,2 miljoner passagerare under 2010 är flygplatsen bland de minsta i Italien, med hänsyn tagen till storleken på staden Genua. Det kan vara ett bekvämare ställe att komma till eftersom atmosfären på en liten flygplats är mer avslappnad, men det kan också vara frustrerande att det inte finns de vanliga transportmöjligheterna som du kanske annars är van vid från andra flygplatser. Biluthyrning i Genua kommer därför vara ett utmärkt alternativ för att kunna komma vidare till din slutdestination så snart du har landat.

Genua flygplats används som en alternativ landningsplats när det är för dimmigt i områdena runt till exempel Milano eller Turin.

Sevärdheter och attraktioner i Genua

Genua är en viktig hamnstad i norra Italien och liksom Milano och Turin är Genua ett av Italiens viktigaste ekonomiska centra. De tre städerna representerar det som kallas den nordliga triangeln av Italien vilken står för en mycket stor del av den italienska industrin. Med sina 700 000 invånare är här även ett bra tempo i stadslivet.

Det är den sofistikerade klassen som rör sig runt centrum och köper dyra varor, och du kommer snabbt lägga märke till de många dyra bilarna som glider runt med läckert klädda unga italienare bakom ratten. Det är den mycket välutbildade och välbärgade som håller till här. År 2004 betonades detta påstående när Genua valdes till Europas kulturella centrum. Detta har bidragit till det faktum att kulturen i staden i dag är mycket mer påtaglig i stadsbilden. Om du vill uppleva detta med rätt inramning bör du hyra en bil från Genua flygplats. Detta är det bästa sättet att ta sig runt och får ut det mesta av staden.

Italienarna kallar Genua ”La superba” på grund av stadens stolta förflutna. Det kan tydligt ses på byggnaderna i stadsbilden att Genua alltid har varit en välmående del av Italien, men när man tänker på att personer som Christopher Columbus kom från Genua kan man förstå varför staden har fått en viktig plats i folks medvetande. Med platser som Piazza de Ferrari i centrum av staden, kan man se hur denna storhet återspeglas i stadens form och storlek. Med ett erbjudande om billig biluthyrning på Genua flygplats kommer du få ett bra sätt att ta dig runt och se det hela.

Genom att hyra bil på Genua flygplats försäkrar du dig om att kunna ta dig runt och uppleva allt utan problem. Det är många som använder sig av bil i Genua så staden är anpassad till att du ska kunna ta dig runt på fyra hjul.

Genua har ett centrum där många platser är skyddade av UNESCO. De gamla byggnaderna, torgen och kyrkorna kan upplevas på en kortare semester, men det blir betydligt lättare om du använder dig av en billig hyrbil från Genua flygplats.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Genua flygplats

Genua flygplats ligger inte alltför långt från själva staden, men eftersom flygplatsen har en storlek som begränsar faciliteterna kan det vara svårt att få transport. Bussar avgår nära flygplatsen, och det går även att fånga en taxi i närheten. Det är emellertid långt ifrån alla som har ork till detta direkt när de har landat och då är en hyrbil på Genua flygplats den perfekta lösningen på dessa problem.

Det är ett enkelt och praktiskt alternativ, och för din egen skull kan det vara en bra idé att planera din semester utifrån att du har bokat en hyrbil från flygplatsen i Genua. Plötsligt upptäcker du att du hinner med mycket fler saker och dessutom har överskottsenergi att helt njuta av din semester. Överskottsenergi är viktigt på en semester och det kan du lätt skaffa dig genom att hyra bil på Genua flygplats.

Att boka hyrbil på Genua flygplats är enkelt, smidigt och billigt. Du kommer dessutom märka att vänner och familj kommer att uppskatta den smidighet och flexibilitet som en hyrbil ger under er semester i Italien. Man kan inte nog poängtera hur mycket lättare det är att ta sig runt och att slippa bekymra sig om kollektivtrafiken.

Billig hyrbil på Genua flygplats

Genua är en stad i Italien som bara bör upplevas. Och det kommer vara en stor fördel för dig att uppleva den med hyrbil från Genua flygplats och på så sätt kunna ta dig runt överallt. En hyrbil underlättar inte bara själva transporten till och från staden utan ger dig även möjlighet att få uppleva den vackra naturen som omger staden.

Du bör boka en hyrbil på Genua flygplats genom Hyrbilinfo.se redan hemifrån för då står bilen redo när du landar på Genua flygplats. Det är ditt val men det råder ingen tvekan om vad som kommer att vara lättast – starta din bokning av hyrbil redan nu från denna hemsida.

Besök Genua flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Genua flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her