Hyra bil på Madeira

Hyra bil på Madeira, det perfekta sättet att uppleva blomsterön är i en hyrbil. Jämför pris på hyrbilar på Madeira med biluthyrning-sökmotorn från Cratrawler som hittar tillgängliga hyrbilar och priser från alla biluthyrningsfirmor på Madeira.

Upplev friheten med billig hyrbil och kom nära naturen på Madeira. Madeira är bara dubbelt så stor som Bornholm, men ändå kan det rekommenderas att du bokar en billig hyrbil under din semester, för även om avstånden inte är långa ska du tänka på att det är bergskörning över allt, om du inte väljer att köra på en av de nya huvudvägarna som har byggts de senaste åren på Madeira.

Det milda klimatet på Madeira

De allra flesta som reser till Madeira, som är en del av Portugal, tillbringar sin semester på ön för att njuta av det fantastiska klimatet och vackra landskapet och särskilt under de kalla vintermånaderna reser vi svenskar till denna blomsterö som ligger mitt ute i Atlanten ca. 5 timmars flygning från Sverige och ca. 2 timmars flygning från Lissabon, huvudstaden i Portugal. Klimatet på Madeira är känt för att vara varmt året runt, men även för det faktum att det ofta regnar. Det bör dock noteras att det framför allt är på norra sidan av ön som det faller en hel del regn och inte på södra sidan nära Funchal. Om du flyger till Madeira under vintermånaderna, kan du förvänta dig att temperaturen under dagtid är ca. 20 grader, och klimatet är perfekt för upplevelser i den vackra naturen. Det milda klimatet är också orsaken till den mycket frodiga naturen och därför ser man massor av växter och vackra blommor överallt. När man väl har åkt till Madeira en gång och upplevt klimatet där, så förstår man varför människor från hela världen reser till ön.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Madeira från Stockholm och Köpenhamns flygplatser

Det är nu möjligt att flyga direkt till Madeira från både Stockholm och Köpenhamn. Flygtiden ligger på ungefär 5 timmar och det är en timmes tidsskillnad mellan Sverige och Portugal, inklusive Madeira. Tänk på att om du flyger till Azorerna som också är en del av Portugal så är det två timmars tidsskillnad. Azorerna, precis som Madeira, bjuder på fantastiska naturupplevelse och du kan läsa mer om biluthyrning på Azorerna här.

Goda råd och tips om bilsemestrar i Portugal och på Madeira

Vi har tidigare skrivit att det är som gjort för att uppleva Madeira på en bilsemester då du antingen bor på samma hotell hela tiden eller byter hotellet under resans gång på din semester. På Madeira är det uppenbart att bo på en eller flera av de små och mysiga vingårdar eller Quintas som ligger så vackert belägna mitt i naturen. Om du reser på bilsemester i 8 dagar, då kan du till exempel väljer att stanna två dagar på den norra kusten, två dagar på södra/västra kusten och avsluta din bilsemester med tre dagar i Funchal eller i Lido-området vid Funchal som är huvudstad på Madeira, och som också har gett sitt namn till öns flygplats, även om den ligger cirka 25 kilometer från Funchal.

Läs mer om bilsemestrar i Portugal och på Madeira.

Få råd och tips från Madeiras turistbyrå här

Boka billigaste hyrbil på Madeira med CarTrawler och Hyrbilinfo.se

På Hyrbilinfo.se arbete vi med biluthyrning-sökmotorn från Cratrawler när vi jämför priser på billiga hyrbilar på Madeira. Du kan söka efter hyrbil från alla biluthyrningsföretag på Madeira, både de stora och kända som Avis och Hertz biluthyrning, men också mindre och lokala företag såsom Auto Jardim som är den största privatägda biluthyrningsfirman i Portugal. Sök och boka hyrbil genom att ange dina önskemål om avhämtningsdatum, ålder, stad eller flygplats, tryck på Sök hyrbil och få en översikt över tillgängliga hyrbilar vars pris inkluderar fri körsträcka, full tank bensin, obligatoriska försäkringar och möjlighet att avboka din hyrbil så nära som 24 timmar före avhämtningstiden utan kostnad. Läs mer om uthyrningsvillkor och vilka biltyper som finns tillgängliga i sökmotorn, det är enkelt, snabbt och du kan göra hur många sökningar som du vill, helt utan kostnad.
Boka billig hyrbil på Madeira med CarTrawler och Hyrbilinfo.se.

Bilsemester på Madeira – upptäck Madeira med billig hyrbil

Madeira – en exklusiv turistdestination i Portugal. Den portugisiska ön Madeira är en populär destination, med ett underbart subtropiskt klimat och hisnande landskap. Känd som ”Atlantens flytande trädgård”, Madeira ligger 100 mil från Europa och 60 mil från den afrikanska kusten, och består av ett fantastiskt landskap som består av majestätiska bergskedjor, vulkaniska grottor och ett överflöd av frodig tropisk vegetation. Semester på Madeira är en favorit bland naturälskare, särskilt botanister och vandrare. En semester på Madeira locka kräsna resenärer, angelägna om att utforska den naturliga skönheten och den rika historian och kulturen.

Bilsemester på Madeira i Portugal-Upplev Madeira i en hyrbil! Foto: Madeira flygplats

Funchal-den eleganta huvudstaden

Det största turistområdet på Madeira utgörs av huvudstaden Funchal, som ligger längs den sydöstra kusten, som har bland det bästa klimatet på ön. Funchal är en hektisk färgstark stad som sträcker sig från den djupa naturliga hamnen, med sin livliga hamnstad, upp till bostadsområden som ligger utspridda över kullarna, och som omfattar en stadskärna och ett turistområde. Fylld med branta kullerstensgator fulla av eleganta kolonialapalats och massor av frodiga växter och palmer. Funchal erbjuder också en unik smak och en charmig atmosfär. Även om huvudstaden, Funchal har en svart grusstrand med ”blå flagg” så har ön Madeira en robust klippig kustlinje som bitvis är välsignad med sandstränder. Strandlejonen kan ta en tur på ett par timmar till den fantastiska ön Porto Santo med sina 9 km långa, mjuka, vita sandstränder, kända för att ha terapeutiska egenskaper.

Semester på Madeira – den perfekta destinationen för naturälskare och vandrare!

De flesta av Madeiras hotell är av väldigt hög standard, från charmiga ”Quintas” (restaurerade herrgårdar) och pensionat, till 4 och 5-stjärniga lyxhotell. Ön Madeira med sitt fantastiska landskap lockar massor av vandrare som kommer för att njuta av de natursköna vandringslederna ”Levadas” – bevattningskanaler som huggits ut så att källvattnet kan flöda ner från bergen. Medan semesterfirare på Madeira njuta av aktiviteter som dykning, golf, tennis, ridning och cykling, och för de mer äventyrslystna, ballong- och helikopterturer, liksom båtturer för att se delfiner och valar, så reser botanister till Madeira för att studera de många exotiska växterna och besöka botaniska trädgårdar, och de som söker kultur och historia lockas av de gamla kyrkorna, herrgårdar och kolonialbyggnader. Medan du är på semestrande på Madeira så prova det berömda Madeira vinet och ta souvenirer som broderier, målat kakel och exotiska blommor och växter med hem. Det finns två flygplatser: Madeira International Airport – på Madeira, och Porto Santo flygplats, på ön Porto Santo.

Dykning

Det varma, kristallklara vattnet runt Madeira är perfekt för att se de många olika arterna av fisk som lockas till området, och även delfiner. Det finns flera dykskolor och andra aktivitetsföretag främst i Funchal och Canico de Baixo, som erbjuder kurser på alla nivåer.

Upptäckten valar och delfiner

Madeiras placering med Atlanten runt sig gör ön till en naturlig anhalt för valar och delfiner under deras flyttning. Det djupa vattnet runt Madeira gör att de kan simma nära ön, och du kan därför lätt se de olika arterna. Det arrangeras båtsafaris så att du kan komma riktigt närmare dessa fantastiska arter.

Gör en ballongfärd

För att få en överväldigande utsikt över ön, så har Funchal en ”utsiktshiss” som tar upp gästerna 150 meter över staden, varifrån du får ett underbart perspektiv av det omgivande området samt en trevlig resa. Museet i ankomsthallen berättar också en fascinerande historia om Madeira och är värt ett besök.

Linbanor i Madeira

Ett antal linbanor och observationshissar har byggts på Madeira under årens lopp, vilket ger tillgång till den oländiga terrängen och ger otrolig utsikt över landskapet. De bjuder inte bara på en spännande resa med bra möjligheter att fotografera, utan de öppnar även upp de avlägsna svåråtkomliga områden på ön för besökare.

Fiske

Fiskevattnen av världsklass ligger bara några minuter från Madeiras kust. Flyttande fiskar som Marlin och Tonfisk passerar nära ön och gör Madeira till ett perfekt område för såväl nybörjare som experter. Välutrustade båtar och erfarna besättningar bidrar till att göra det till en oförglömlig utflykt.

Segla på en 1400-tals galeon

”Santa Maria” är en lysande replik av Christopher Columbus skepp och kan ses segla runt Madeiras vackra sydkust varje dag. Seglatsen ger besökarna en nära inblick i livet till sjöss, samt erbjuder en underbar och unik utsikt över Madeira.

Vädret på Madeira – ett utpräglat subtropiskt klimat

Omgiven av Atlanten, ligger Madeira närmare Afrika än Europa, som förser ön med ett utpräglat subtropiskt klimat. En relativt hög nivå av regn är orsaken till Madeiras inbjudande gröna nyanser och grönskande lövverk. Med varma temperaturer under hela året, är Madeira den perfekta platsen att tillbringa en semester på, oavsett tid på året. Med en medeltemperatur på 24 grader under sommarmånaderna och en behaglig temperatur på 20 grader på vintern, är Madeira ett perfekt ställe för en semester, oavsett om du vill ha en avkopplande badsemester med sol eller ett något svalare område på vintern att vandra i.
Njut av solen året runt och få ut det mesta av de vackra stränderna. På sommaren kan temperaturen nå 30 grader när ”Leste” den östliga vinden blåser in från Sahara, men detta sker bara under ett par dagar om året, och med det svala vattnet från Atlanten, är värmen sällan ett problem. I själva verket innebär den höga medeltemperaturen på Madeira att det gör en badsemester behaglig året runt. Mängden regn som faller är ganska hög på grund av det subtropiska klimatet, så för att undvika detta våta väder så är juni och fram till augusti den bästa perioden att besöka ön på. Lyckligtvis är havstemperaturen fortfarande mild året runt, med en medeltemperatur på 22 grader på sommaren och 18 grader på vintern.

Mikroklimat

Vädret på ön kan fluktuera beroende på vilken region du är i, vilket beror på effekterna av ett antal mikroklimat. Till exempel är Funchal-bukten något av en ”solfångare” fylld med höga bergutsprång. Längre ner på västkusten, är städerna omgivna av mindre kullar och får därmed flera soltimmar, men de är inte skyddade för vinden från havet. Det är faktiskt möjligt att uppleva en torr varm dag på ena sidan av ön och fastna i en kort regnskur någon annan stans. Vädret mönstret på Madeira är lika fascinerande som ön själv.

Miniguide för Madeira

Semester på Madeira är för dem som tycker om vackra landskap, samt subtropisk flora och fauna, för att inte nämna ett minimum av gammal koloniala charm. Ja, som en semesterdestination är Madeira verkligen i en klass för sig. Känd av romarna som de lila öarna, är det imponerande hur många som har varit besökare på ön under århundradena. Många besökare återkommer år efter år. Och i motsats till det man kanske tror att det bara är damer i en viss ålder och som älskar blommor som besöker ön, så finns här möjligheter för alla, inklusive de som tycker om vattensporter som dykning, segling och vindsurfing. När det gäller boende så har Madeira många olika typer av destinationer. Här finns några av de bästa hotellen i världen, inklusive det berömda Reid’ s Palace, som har varit ett av öns klassiska landmärken i över ett sekel. Vandring har länge varit ett eftertraktat tidsfördriv bland de som semester på Madeira. Lavadas (bevattningskanaler) som korsar ön bildar ett nätverk av stigar som tar dig genom spektakulära vulkaniska landskap. Som en souvenir är det ett ”måste” att ta en flaska Madeiravin och en Madeirakaka med hem. Och du bör köpa några flätade korgar om du är säker på att du får plats med dem på flyget hem. Insvept i ett täcke av exotiska blommor, är Madeira en av de vackraste destinationerna man kan besöka. Smeknamnet ”den flytande trädgården” gör Madeira till Portugals svar på Edens lustgård. Fuchsia, Bougainvillea, julstjärnor och lila jakarandaträd bildar en matta i landskapet, och ger hela städer ”Technicolor”. Skönheten är inte begränsat till det inre av ön. Ta en promenad ner till Madeiras kuster och gå längs klippiga vikar med småsten. Det är begränsat med sand här, men öns höga berg och dramatiska kustlinje kompenserar mer än väl för detta. Det finns några undantag, du hittar ett område med svart vulkanisk sand vid Ribeira Brava, och en konstgjord sträcka av Calheta Beach – sanden här har fraktats hit med båt från Marocko.
Annars har Funchal, Madeiras huvudstad, något av en splittrad personlighet. Med sina vitkalkade kolonialbyggnader, svarta basalt kyrkor och sömniga torg, har staden lyckats bevara charmen från gamla dagar. De smala gränderna i staden är fyllda med familjedrivna tavernor som serverar öns regionala rätter. Men ta även en promenad över till Småbåtshamnen där hittar du ett enormt kosmopolitiskt utbud. Trottoarcaféer serverar härliga mochachinos, och fiskrestauranger är specialister på nygrillad hummer.
Undangömt mellan havet och bergen, ligger Madeiras pulserande huvudstad Funchal, som är fylld med vitkalkade byggnader i kolonialstil, packad med kyrkor byggda av kolsvarta basalt sten. Den moderna sidan av staden utstrålar kosmopolitisk charm och fungerar lätt och smidigt. Så oavsett om du vill köpa designerkläder i fancy boutiquer eller bara koppla av på ett trottoarcafé, är det upp till dig.

Stränder

Precis som den napolitanska Rivieran, är Madeira fylld med branta klippor som störta brant ner i havet. Det sägs att det finns gott om platser nära havet där du kan njuta av solen. De flesta stränderna är antingen fyllda med småsten eller är artificiellt anlagda. Det närmaste du kommer en medelhavsstrand är förmodligen Ribeira Brava, och där finns också en konstgjord, anlagd gyllene sandstrand vid Calheta. Stranden närmast Funchal är Praia Formosa och har tre små bitar av sand, förutom en mängd småsten. Ett av de mest spektakulära områden av stränder är Prainha på Ponta de Sao Lourenco på nordöstra spetsen av ön, en skyddad vik med svart, vulkanisk sand med parasoll och solsängar. Det finns också flera badanläggningar och Lido runt omkring på ön, inklusive den populära Lido i Funchal och Sao Vincente på norra delen av ön, som har bränningar och lockar ett surf-killar! Men för den ultimata ”slappedagen” måste du besöka Porto Santo. En kort båttur tar dig över till en 9 km lång strand med mjuk gyllene sand.
Med det portugisiska inflytandet har Madeiras matlagningskonst mer än en liten touch av rustik husmanskost över sig. Som på de flesta öar finns det rikligt med fisk och du kan äta ute relativt billigt på grill- ”Espadas”- skaldjur-tonfisk eller svärdfisk, tillsammans med ett kallt glas eller två av ”Vinho verde”. Befolkningen på Madeira är inte de stora anhängare av förrätter, men tomat och löksoppa är otroligt populärt, liksom musslor och ostron. Som ett alternativ kan du börja din måltid med en bit eller två av den varma ”Bolo do Caco”, ett härligt segt stycke bröd breds med ett tjockt lager vitlökssmör. När det gäller huvudrätten, kommer vegetarianer få kämpar för att hitta något som lockar dem, med undantag för den underbara färsk frukten. Men om du är en köttätande kommer du att känna dig som i himlen. De mest populära rätterna är ”Espetada”-köttkebabs-”carne de vinho e alhos”- fläskkött marinerat i vinvinäger och vitlök – och ”Picado”- kött stekt i en panna med röd paprika. Eftersom Madeira är känt över hela världen för sina kakor så kommer det knappast som någon överraskning att öborna älskar sina kakor och bakverk. På varje café och varje restaurang kommer du hitta ett läckert urvalav godsaker, inklusive oemotståndliga kaloribomber som ”Queijadas”- ostkaka – och ”Bolo de mel”- honung- och sirapskakor. Du behöver inte äta lokalt hela tiden om du inte vill. I Funchal finns ett brett utbud av kosmopolitiska matställen med allt från hamburgerbarer och kinesiska restauranger. Madeira har också sin egen variant av snabbmat som kallas ”Prego”, en tunn bit grillat kött som serveras i en bulle. Som dryck är en Sherry påminnande om Madeiravin klassiskt. Men det finns andra lokala viner som kan fresta dig, inklusive några bra torra vita viner och atlantiskt rosévin. Och som en uppfriskande dryck utan alkohol är ”brisa maracuja” en himmelsk fruktnektar dryck. A Seta, Funchal. Detta rustika värdshus beläget på en bergssluttning utanför Funchal är ganska mycket av en ”kött zon” med specialiteten kebab tillagad över träkol. Matsalen på Reid’ s Palace, här får man den bästa pizzan och pastan i Funchal och stället besöks av ett livligt ungt klientel. Doca do Cavacas, Ponte da Cruz, beläget precis ut mot hamnen längs kusten i Funchals centrum. Denna fantastiska fiskrestaurang erbjuder rimliga priser och en perfekt utsikt. Abrigo do Pastor, Camacha, ligger mer än 100 meter över havet i det lantliga norra området i Funchal. Denna före detta jaktstuga serverar typiska Madeira kött- och vilt rätter samt spädgris och hare.

Nattliv

Med ett rykte om att vara konservativ, så saknar ändå inte Madeira nattliv, och det finns gott om platser att besöka på kvällen, där man kan roa sig och där det finns underhållning. Under veckan har lokalbefolkningen en tenderar att gå till sängs tidigt, men på helgerna slår de sig lös och nattlivet sprudlar därför mer på en lördagskväll. De flesta gästerna söker sig till Pestana Park Resort Hotel, som erbjuder underhållning och har öns enda kasino. Det finns också en nattklubb med floor show. Du kan söka lyckan på mer än 200 spelautomater eller försöka spela vid något av borden. Det finns inte mindre än 7 rouletter som alla vill ha sin del av dina surt förvärvade pengar! För dem som vill roa sig till fram på ljusan dag finns det många barer med musik och diskotek i Funchal, av vilka några ligger på de större hotellen, men det finns också fristående musikställen i centrum. Och det är inte alltid med DJ:s och dansmusik. På Copacabana till exempel är det ofta en modevisning eller ett band som spelar innan discomusiken börjar runt 01,00 på natten. Som ett alternativ, om det ska vara en lugnare kväll, kan du besöka en av Panoramabarerna vid vattnet. Eller gå till gamla stan med sina gator och gränder där du hittar massor av ställen med en autentisk traditionell atmosfär. Många av de större hotellen erbjuder regelbunden underhållning, inklusive musik, kabaré och folklore shower, och det är vanligtvis även öppet för gäster som inte bor på hotellet. Pestana Park Entertainment komplexet i Funchal som är ritat av den världsberömde brasilianska arkitekten Oscar Niemeyer. Detta stora, flashiga komplex har Madeiras enda kasino.
Copacabana, Funchal. Faktum är att Pestana Park-komplexet, denna tämligen stora klubb har ett stort dansgolv och en scen. Vespas, Funchal. Känd som ”Madeira katedralens nattliv”. Denna trendiga, lagerliknande klubb ger en känsla av att man befinner sig under marken. Prince Albert pub, Funchal. Har du hemlängtan? Gå då till Prince Albert och få ett glas öl och en omgång snooker. Joe ́s bar, Funchal. En del av Quinta da Penha da Franca Hotel. Detta vänliga etablissemang är en behaglig plats att njuta av en drink i lugna förhållanden och lyssna på hotellets pianist.

Shopping

En resa till Madeira är verkligen något för inköpsnarkomaner. Om du vill, kan du förmodligen tillbringa större delen av din semester med att göra slut på dina euro, särskilt i Funchal, där det finns alla aspekter av detaljhandelsvärlden, från traditionella hantverks butiker till moderna köpcentra. Du behöver inte offra solbadandet för en promenad i butikerna. Öppet tiderna varierar i de mindre butikerna, men större köpcentra brukar ha öppet varje dag från kl. 10 till kl. 22 på kvällen. Det mest populära är Madeira shopping, öns största köpcentrum, som ligger i Santa Quiteria i hjärtat av Funchal. Det har inte mindre än 83 butiker, samt 20 restauranger, caféer och snackbarer, och ej att förglömma 7 biografer och Microlandia Center med bowling, div. spel och minigolf. Som ett alternativ finns Arcadas de Sao Francisco, som är ansluten till Madeira Wine Company, så du kan slå två flugor i en smäll genom att gå på vinprovning innan du går och handlar. Som en mer autentisk shoppingrunda på Madeira finns den kommunala marknaden där du finner allt från gobelänger och små mattor till öns välkända läderstövlar. Mer traditionella saker som utsökt broderat linne, från näsdukar till dukar finns också. Och glöm inte öns dragplåster; de flätade sakerna av vilka de mest utsökta finns i Camacha. Madeiras exotiska blommor som orkidéer, paradisfågel, etc. är också en mycket populära souvenirer. Och naturligtvis vill du inte åka hem utan en av dessa mäktiga, saftiga Madeira kakor – perfekt till en god kopp te eller kaffe.

Bilsemester i Portugal

Portugal är idealiskt för en bilsemester både för en familj med barn eller utan. Om du reser till Portugal, hoppas vi att ovanstående information har inspirerat dig av Madeira, men en annan uppenbar destination i Portugal, framför allt om du reser med barn är Algarve. Läs mer om bilsemestrar i Algarve

Hyra bil på Madeira flygplats

De allra flesta som reser till Madeira väljer att boka hyrbil på Madeiras flygplats.
Madeiras flygplats ligger bara cirka 20 kilometer från den viktigaste staden Funchal, men om du inte ska bo där, utan i stället köra runt på ön, tar du dig lätt till huvudvägen från flygplatsen i Madeira. Tänk på att alla biluthyrningspriser är inklusive fri körsträcka och obligatoriska försäkringar.

Hitta den billigaste hyrbilen Madeira Find Billeje her --> Sammenlign priser her