Hyr bilar i Azorerna

Se det bästa av Azorerna med hyrbil. Foto: Michael caven

Att hyra bil på Azorerna gör du lättast genom Hyrbilinfo.se, online specialister på biluthyrning till låg kostnad.

Azorerna är 9 portugisiska öar som ligger mitt i Atlanten. Öarna är belägna cirka 1 500 kilometer från Lissabon och 3 900 kilometer från USA: s östkust och är ett sant paradis för naturälskare.
Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning på Azorerna från alla biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att utforska denna underbara skärgård på dina egna villkor.

Upplev den vackra naturen med en hyrbil på Azorerna

Många naturälskare kommer att tycka att denna skärgård är som himmelriket på jorden. Azorerna har några av de vackraste lagunerna i världen och är indelade i 3 grupper av öar.
Den östra ögruppen består av Santa Maria och Sao Miguel. Sao Miguel är den största och mest befolkade av alla öarna. Öarna har inte bara vackra sjöar och underbara sandstränder utan även den kosmopolitiska staden Ponta Delgada, som har charmig arkitektur och en modern småbåtshamn där det bland annat ligger härliga caféer, barer och restauranger.

Den centrala gruppen av öar består av Pico, São Jorge, Terceira, Graciosa och Faial. Här kan du njuta av valskådningsturer och många andra roliga attraktioner.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Azorerna med bil – inte alla öar lämpar sig för bilsemestrar

Västra gruppen, vars öar är Flores och Corvo, är känd för sina gröna landskap. Om du beskriver Azorerna med några få ord kommer det att vara natur, lugn och ro. Åk till Azorerna för att sola och njuta i det läckra landskapet och för att njuta av den rika naturen och de vackra stränderna. Flera av öarna är så små att de inte lämpar sig för en bilsemester, men där det är lättare att gå eller cykla runt i den vackra naturen. Det finns även alternativet att hyra en lokal taxi för en dag, på så sätt har du också en egen privat guide.

Få mer information och fakta från Azorernas turistbyrå

Mat och dryck på Azorerna

Om du går på restaurang på Azorerna kommer du kunna njuta av fiskrätter, kött och söta desserter som är de mest populära rätterna. Enligt svenska förhållanden är rätterna inte särskilt kryddiga. På öarna produceras flera typer av likörer som du bara måste provsmaka. Jordbruk är en viktig sysselsättning på Azorerna och det odlas mycket grönsaker, här finns även teplantager, vinproduktion och bryggerier.

En av de mest traditionella rätterna är en gryta som kallas cozido. Grytan består av nötkött, fläsk, kyckling, kryddig korv, blodkorv, kål, morötter och potatis. Rätten tillagas genom att sätta grytan i ett hål i marken och låta den vulkaniska värmen stå för matlagningen, vilket tar flera timmar.

Klimat och väder på Azorerna

Denna ö-grupp bestående av 9 osammanhängande öar och är omgiven av den varma Golfströmmen och har ett fuktigt och milt klimat (tempererat oceaniskt). Temperaturerna varierar inte så mycket mellan årstiderna på Azorerna så som vi är vana vid från norra Europa – i själva verket håller sig temperaturerna mellan 14 ⁰ och 27 ⁰ C. luftfuktigheten är hög men den känns skönt fräsch och inte förorenad. Under månaderna från april till november är vädret på Azorerna ganska stabilt och där högsäsongen infaller från juni till september. Vattentemperaturen varierar mellan 16 ⁰ och 23 ⁰ C – under vintersäsongen kanske något svalare, eftersom vädret kan vara mycket föränderligt.

Få det bästa priset med Hyrbilinfo.se och CarTrawler

Hyrbilnfo.se erbjuder biluthyrning på Azorerna från alla uthyrningsbolag i Portugal. Vi arbetar med sökmotorn från CarTrawler som är bland världens största förmedlare av hyrbilar. Priserna i sökmotorn från CarTrawler omfattar vanligtvis obegränsad körsträcka och alla lagstadgade försäkringar. En annan fördel är att när du har bokat en hyrbil på Azorerna genom CarTrawler så kan du upp till 24 timmar innan uthämtningen av hyrbilen avboka din hyrbil utan avgift. Läs mer om villkor och försäkringar i vår biluthyrning FAQ. Boka din hyrbil online idag och dra nytta av våra låga priser. Hyr en bil och njut av friheten och avkopplingen på denna fantastiska samling öar, i din egen takt.

Läs mer om bil biluthyrning med CarTrawler

Läs mer om biluthyrning i Portugal

Hitta den billigaste hyrbilen Azorerna Find Billeje her --> Sammenlign priser her