Billeje i Funchal

Funchal är huvudstad på Madeira som för övrigt har gett sitt namn till ögruppen med samma namn. Ögruppen Madeira består av 5 öar och Funchal är utan jämförelse den största staden på dessa öar. Ska du resa till Madeira och vistas i Funchal är det som gjort för att boka en billig hyrbil, och här på Hyrbilinfo.se kan du i sökmotorn från CarTrawler jämföra priser och få en överblick över alla tillgängliga hyrbilar från alla biluthyrningsfirmor i både staden Funchal och på Funchal Madeira flygplats.

Här den mysiga gamla stan i Funchal i Madeira

Funchal en stor liten stad!

Hur kan man bäst beskriva Funchal, eftersom det är ”huvudstaden” på Madeira , men också en liten stad jämfört med andra städer i Portugal. Det bor omkring 100 000 personer i Funchal om man räknar med alla småbyar som successivt vuxit samman med Funchal. Staden ligger på södra sidan av Maderia väl skyddad av de höga bergen. Just detta läge gör att klimatet vanligtvis bra, och vädret är i motsats till den norra sidan av ön mer stabilt. I centrum av Funchal ligger den stora hamnen som varje år besöks av otaliga kryssningsfartyg, det är också i Funchal som du kan ta linbanan upp till den världsberömda botaniska trädgården och staden Monte. I centrum hittar du ett stort utbud av matställen, butiker och på det hela taget råder här en härlig stämning med mycket liv och rörelse. En av anledningarna är att de största skolorna och även universitetet ligger i Funchal. Sist men inte minst, Madeira och Funchal är världskända för att arrangera världens största fyrverkerier på Nyårsafton, har du möjlighet att resa hit vid denna tid på året så får du en upplevelse för livet. Du kan också välja att resa till Madeira i juni och även då uppleva fyrverkerier, då hålls nämligen Atlanten Festivalen och varje lördag är det ett fyrverkeri som kan ta andan av de flesta.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hotell i Funchal

De flesta turister som besöker Madeira bor i det område som kallas Lidon. Denna Lido har successivt vuxit samman med själva Funchal och det tar ungefär 20 minuter att gå från Lido-området till centrum. I Lido-området hittar du också det största urvalet av Hotell och till de mest populära hotellen hör Hotel Mnumental, Hotel Alto Lido, Hotel Dorisol och Hotel Eden Mar. Om du vill bo i Funchal så finns här både hotell och semesterlägenheter. Skulle vi rekommendera ett hotell måste det nog bli Hotel Pencha Franca Mae.

Upplevelser med bil på Madeira

Om du reser till Madeira på egen hand så kan vi definitivt rekommendera dig att hyra bil, om du nu inte har tänkt dig att vandra längs de många levadastigarna, för då det kräver lite planering och det kan vara en god idé att använda de lokala bussarna, så du inte är beroende av din bil eftersom du på de flesta av vandringslederna börjar din vandring på ett ställe och avslutar någon annan stans. Men annars finns det många upplevelser som väntar dig om du har bokat en hyrbil och det är givetvis i första hand den vackra naturen vi tänker på. Ett bra tips om du hyr en bil är att kanske stanna några dagar på en Quinta i bergen och sedan avsluta semester i Funchal.

Karta över Funchal på Madeira

Madeira är ungefär dubbelt så stort som Bornholm, men det är en god idé att ha en bra karta över Funchal och hela ön Madeira med dig när du kör runt i din hyrbil. Ska du vandra finns det en särskild karta som i detalj visar de mer än 2000 kilometerna vandringsleder över ön. Naturligtvis kan du också välja att boka en hyrbil med GPS, men det är alltid en god idé att ha en lokalkarta i bilen. Du kan eventuellt använda kartan från Google Map här:


Visa stor karta

Sök billig hyrbil i Funchal

Hyrbilinfo.se samarbetar med biluthyrning-sökmotorn från CarTrawler när det gäller billig biluthyrning i Funchal på Madeira. Ange det datum du vill hämta bilen och när du vill returnera den. Observera att det går alldeles utmärkt att till exempel hämta ut din hyrbil på Funchals flygplats och lämna tillbaka den i staden Funchal, om du nu inte vill hyra bil under hela semestern. Ange även dina åldrar och tryck på ”Sök hyrbilar”. Nu hittar sökmotorn från CarTrawler priser på biluthyrning från alla biluthyrningsfirmor i Funchal, både kända som Avis och Hertz biluthyrning men också från små lokala företag som Amigo biluthyrning och Auto Jardim. Kom ihåg att boka din hyrbil genom CarTrawler här på hyrbilinfo.se för då inkluderar priserna alltid obligatoriska försäkringar och obegränsad körsträcka. Om du ångrar din bokning kan du avboka din hyrbil så nära som 24 timmar före avhämtning. Vi rekommenderar dock alltid att du noga läser igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil, eftersom andra lokala förhållanden kan gälla, särskilt om det är ett sista minuten-erbjudande. Ett bra tips är att hyra en bil med en förnuftig motorstyrka, särskilt om ni är flera personer i bilen och transportera bagage. Det är inte ett problem om du kör i själva Funchal, men om du ska upp i bergen på Madeira vill ha lite extra motoreffekt. Stort nöje med att söka efter billig hyrbil och trevlig semester!

Hitta den billigaste hyrbilen Funchal Find Billeje her --> Sammenlign priser her