Hyrbil på Algarve

Det dramatiska Algarve. Källa: Aamaianos

Många svenskar älskar Algarves vackra stränder och behagligt klimat. Semestern på den vackra portugisiska kusten kan bli ännu bättre med en hyrbil

Algarve är den sydligaste delen av Portugals fastland och är särskilt välkänt för sina fantastiska stränder. Sedan 60-talet, när europeiska turister först fick upp ögonen för de vackra kusterna, bra väder, god mat och överkomliga priser, har Algarve varit en av Europas mest kända charterdestinationer, och det viktigaste turistmålet i Portugal. Detta innebär att Algarve är som gjord för en semester, eftersom infrastrukturen har utvecklats under mer än 50 år, precis som den lokala charmen fortfarande finns kvar i till exempel, gastronomi, jordbruk och de mindre städerna.

Hyra bil i Algarve

Om du bara är på badsemester och inte behöver förflytta dig över större avstånd än från flygplatsen till hotellet och hotellet till stranden, finns det ingen anledning att hyra en bil i Algarve. Men om du är den typen som fortfarande är nyfiken eller skulle vilja ha frihet att åka runt i landet, finns det goda skäl att hyra en bil när du besöker Algarve. Att hyra bil är både enkelt och billig, och pengarna kan snabbt visa sig vara väl placerade när du kan få upplevelserna upplevelser över ett mycket större område under semestern med hjälp av en hyrbil. På grund av Algarves mångåriga tradition av turism och utländska invånare, är provinsen ett av de ställen i Portugal där möjligheterna att hyra bil är som bäst. Alla de viktigaste lokala och internationella biluthyrningsfirmor finns representerade i Algarve. Speciellt på flygplatsen i Faro, dit de flesta turister som besöker Algarve anländer. Biluthyrningsföretag som Hertz, Avis Rent A Car, Auto Jardim, Guerin, Budget, Alamo, Auriga och Europcar finns på flygplatsen.

Goda råd om biluthyrning i Algarve

Om du funderar på att hyra en bil när resan går till Algarve, finns det ett antal saker som är värt att överväga innan du bokar. Först och främst är det en bra idé att undersöka marknaden och boka i god tid. På så sätt kan det finnas mycket pengar att spara. Om du bokar din hyrbil sex till åtta veckor innan du anländer, kan du ofta hyra en liten bil som en VW Up eller liknande för mindre än 100 kronor per dag. Samma bil kan hyras ännu billigare utan självriskförsäkring, men om du väljer att inte teckna en sådan kan du riskera att få betala en självrisk på upp till 400 euro om något skulle gå galet. Detta är som regel mycket dyrare än vad en extraförsäkring skulle kosta, och man vill ju helst slippa otrevliga överraskningar på semestern. En självriskförsäkring kan ofta tecknas antingen när du bokar din hyrbil eller senast när du avhämtar bilen på destinationen. Precis som med priset på själva hyrbilen, så finns det ofta pengar att spara om du tecknar din försäkring i förväg. När du hyr en bil i Algarve, är det en bra idé att fundera på hur stor en bil du behöver. De mindre bilarna och bilarna i mellanklassen är ofta betydligt billigare än standard- och större bilar. Har du inte behov av något stort bagageutrymme, eller om ni bara två passagerare, är det värt att överväga de små bilarna som klarar sig bra på de flesta portugisiska vägarna.

Kustresort eller pension på landet

Traditionellt sett har de flesta turister i Algarve bott på hotell eller på resorts i kuststäder som Albufeira. Det är både bekvämt, nära till stranden och med en servicenivå av internationell klass. Ändå är det inte det enda sättet att bo på i Algarve. Speciellt om du hyr en bil, kan det finnas både pengar att spara och upplevelser att få om man i stället för att bo på ett resorthotell, väljer ett mindre, traditionellt pensionat i en liten stad eller by på Algarve. Dessa pensionat och små hotell drivs av antingen av någon i lokalbefolkningen eller till exempel av personer från Tyskland, Holland eller England, som har bosatt sig på Algarve. Därför kommer personalen eller ägarna av ett litet pensionat eller hotell ofta att kunna ge tips för det lokala området som du inte hittar i några guideböcker.

Stränder

Den dominerande attraktionen för de flesta som besöker Algarve är kusten. Med kilometer efter kilometer av breda, vackra sandstränder och sönderblåsta, vackra klippkuster på västkusten, så är det inte så konstigt. Med en hyrbil, kan de många olika stränderna nås inom några timmar, och regionen har något för alla smaker.

De mest kända stränderna ligger på sydkusten nära Albufeira. Till exempel, Praia de Marinha, med sina ikoniska klippor och vackra sandstrand, är en av de mest kända och inte minst fotograferade stränderna i Portugal. Stranden är också populär bland dykare, eftersom vattnet är otroligt klart. Mindre känd är den östra stranden Ilha de Tavira, som endast kan nås med färja från Tavira. Från stranden har du utsikt över havet och naturparken Ria Formosa.

Vattnet i den östra delen av Algarve är varmare än om man förflyttar sig över mot västkusten, vilket i sin tur har något annat att erbjuda. Till exempel dramatiska och vindpinade klippor och vågor som lämpar sig för surfing. Till exempel, Praia do Armada, som under många år besöktes enbart av surfare. Idag är den oförstörda stranden även populär bland turister som söker en mindre befolkade stranden och som inte har något emot de lite lägre vattentemperaturerna. Havsströmmarna är också starkare på denna del av kusten, så det rekommenderas att du, som badgäst eller vattensportutövare vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.

Andra attraktioner

Även om kusten är Algarves huvudattraktion, har provinsen även annat att erbjuda. Till exempel, den gamla staden Silves, som ligger en bit från kusten och domineras av en röd sandstensborg, som står som ett monument över Morernas inflytande på södra Portugal. Staden var en kulturell knutpunkt i den muslimska delen av Portugal fram tills riddarna från Santiago erövrade staden och borgen år 1242.

Seriösa vandrare kan överväga att ge sig ut på Via Algarviana, som är en markerad vandringsled på 240 kilometer genom hela provinsen. Om du inte har tid eller ork att gå hela rutten, kan du välja dagsturer som lätt kan nås med en hyrbil. Till exempel runt vackra Silves. För golfintresserade är Algarve ett paradis med ett stort nätverk av olika golfbanor av alla typer och prisklasser. Är du golfare kan det starkt rekommenderat att hyra en bil och besöka några av de många golfbanorna som till exempel Sir Henry Cotton Championship Course, vilken är regionens äldsta golfbana. För familjer med barn och andra vattenintressenter kan det stora Zoo Marina i Albuefeira bli något av semesterns höjdpunkt. Särskilt delfinerna och sjölejonen är imponerande att se.

Åk på bilsemester i södra Portugal och hyr en bil från ett av våra biluthyrningsställen i Algarve-regionen. Med en hyrbil i Algarve, kan du uppleva ett av Portugals mest besökta områden, och du bestämmer själv var du vill hämta ut och lämna tillbaka din hyrbil.

Boka din bil i Algarve i god tid

Boka din hyrbil i Algarve i god tid, hemifrån, och upptäck ett av de mest turistvänliga områdena i Portugal och Europa. Algarves kuster är fulla av härliga sandstränder, häribland kanske framför allt Praia da Rocha är värd att nämna, stranden som varje år lockar massor av turister från hela världen. Utöver stränder har naturligtvis regionen massor av andra intressanta sevärdheter och attraktioner att erbjuda sina gäster.

Åk en tur längs Algarvekusten med hyrbil. Källa: Bert Kaufmann

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hitta den billigaste hyrbilen Algarve Find Billeje her --> Sammenlign priser her