Hyrbilar på San Diego flygplats

Hitta den billigaste biluthyrningen på San Diego Airport via sökmotorn här på Billeje.info, som jämför priserna på hyrbilar från de många olika markägarna på flygplatsen. När du hyr en bil ger du dig själv de bästa förutsättningarna för en oförglömlig resa i västra USA.

Konst på San Diego flygplats
San Diego flygplats har gjort något av dekoration i terminalerna. På vägen runt flygplatsen passerar du många väggmålningar, mosaiker och skulpturer. Foto: Wikimedia, CC BY-SA 3,0

Flygplats

Flygplatsen i San Diego kallas officiellt San Diego International Airport och har flygplatsen kod San. Tidigare känd som Lindbergh Field, flygplatsen är mindre än 5 kilometer från centrum av San Diego och cirka 30 kilometer från Tijuana, som ligger på gränsen till Mexiko. Det finns ett bra nätverk av bussar mellan San Diego och flyg platsen, men de allra flesta turister väljer att hyra en billig bil.

I 2018, mer än 24 000 000 passagerare reste via San Diego flygplats, vilket gör det den mest trafikerade flygplatsen i USA med endast en landningsbana. Flygplatsen direkta rutter går främst till destinationer i USA, Kanada och Mexiko. Men det finns också några direkta rutter till Europa, och med ett enda uppehåll i till exempel New York eller Atlanta , möjligheterna är många att resa över Atlanten. Flygplatsen har två terminaler, som är anslutna med en pendelbuss.

På San Diego Airport hittar du ett bra utbud av butiker och matställen. Andra faciliteter inkluderar Wi-Fi, loungeområden och BANKOMATER. Flygplatsen är också känd för sin vackra dekoration med verk av lokala konstnärer som gör föränderliga utställningar.

Hyr en bil på San Diego flygplats

År 2016 invigdes ett nytt biluthyrnings Center i den norra delen av flygplatsområdet. Genom att sammanföra alla de stora biluthyrningsföretag på ett ställe, har det blivit enklare att hyra en bil på San Diego flygplats. Biluthyrnings centret ligger på 3355 Admiral Boland Way. Men när du anländer till San Diego flygplats, kan du klättra helt enkelt ombord på en av de gratis pendelbussar som kör hela tiden fram och tillbaka mellan biluthyrnings centret och terminalerna. Om du återvänder din hyrbil, helt enkelt följa skyltarna mot ”hyra bil Center/Return”.

I biluthyrnings centret hittar du markägarna som Alamo, Avis, budget, dollar, Enterprise, National och Hertz. Dessutom finns det en bra handfull lokala ”off-site” biluthyrningsföretag, som ofta också har bra erbjudanden. Om du väljer att använda en av dessa markägare, de brukar också erbjuda transporttjänster.

Du bör boka din hyrbil på San Diego Airport hemifrån. Du kan göra det snabbt här på Billeje.info. Ange bara sökmotorn överst på den här sidan när du vill hämta din hyrbil. Då får du en överblick över de billigaste priserna på bilar i olika storlekar från ett brett utbud av biluthyrningsfirmor på flygplatsen.

Starta med biluthyrning på San Diego Airport

Trots sin storlek är kuststaden San Diego känd för att ha en avslappnad atmosfär, som tillsammans med sitt läge till Stilla havet och medelhavsklimatet, gör det till ett populärt resmål i södra Kalifornien. Förutom stränderna erbjuder staden ett varierat kulturliv.

Även om San Diego ”bara” har cirka 1 400 000 invånare, är stadsområdet Sprawling. Det är dock lätt att ta sig runt om man hyrbil. Med biluthyrning på San Diego flygplats kommer du inte bara att komma till staden snabbt, men också få de bästa förutsättningarna för att utforska sevärdheter och attraktioner. För att njuta av en lugn dag vid vattnet, kan du till exempel köra norrut till La Jolla Shores Park, en av de mest populära stränderna runt en stadsdel bilresa från San Diego Downtown. I närheten ligger Windansea Beach, som är populär bland surfare. Inne i staden är San Diego Zoo en av de mest kända attraktionerna och en självklar utflyktsmål om du reser med barn. Den amerikanska Pacific flottan är baserad i San Diego, och på USS Midway Museum kan du få en fascinerande inblick i denna del av den amerikanska militären.

Populära destinationer inom räckhåll

Det är naturligtvis inte bara för att enkelt kunna ta sig runt i staden och det omgivande området som många väljer att boka hyrbil i San Diego. Läget i södra Kalifornien gör därmed staden till en populär utgångspunkt för en semester med självkörande i västra USA. Till exempel, om du följer kusten norrut förbi La Jolla, från Dana Point, kan du följa den legendariska motorväg en längre upp till San Francisco. Om du kör inåt landet mot Las Vegas, kan du besöka flera berömda nationalparker längs vägen.

  • Temecula Valley-om du inte vill köra hela vägen till Napa Valley, är den närliggande Temecula Valley ett bra alternativ.
  • Los Angeles -änglarnas stad ligger inom bekvämt räckhåll från en dagstur.
  • Laguna Beach-berömda stranden lite söder om Los Angeles.
  • Joshua Tree National Park-du kommer att ha bra tid i parken, bör du ta en övernattning i närheten, till exempel i Palm Springs.
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Nyttiga länkar

Flyg platsens officiella webbplats

Hitta den billigaste hyrbilen San Diego flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her