Hyr bilar i Illinois

Det är lätt att hitta hyrbil i Illinois här på Hyrbilinfo.se. Bara ange dina önskemål i sökmotorn så hittar vi de bästa priserna på tillgängliga hyrbilar i Illinois från mer än 500 biluthyrningsfirmor. Du kan till exempel använda din hyrbil i Illinois för att göra en roadtrip längs Route 66 över hela staten och utforska sevärdheter, landskap och städer.

Chicago, Illinois. Hyr en bil på Billeje.info

Besök till exempel The Windy City, Chicago i Illinois med hyrbil. Foto: Mike Warot

Början av modervägen

Route 66, även kallad ”The Mother Road”, tar sin början i Illinois, egentligen i Chicago. Ursprungligen var det den huvudsakliga rutten därifrån och vidare genom Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, och Kalifornien till Los Angeles, en tur på nästan 4 000 kilometer. Route 66 är utan tvekan Amerikas mest kända vägsträcka, och sedan 30-talet har den hjälpt till att skapa den amerikanska bilkulturen med Motell och Drive-in hamburgerbarer och biografer. Även om moderna motorvägar har tillkommit paralellt så att rutten inte längre utgör en stor trafikartär mellan öst och väst i USA, så är Route 66 fortfarande väldigt populär framför allt bland turister. Längs rutten finns det därför fortfarande många små museer och utmärkande attraktioner som tillsammans med själva resan genom de åtta delstaterna gör Route 66 till ett självklart val för en roadtrip i USA.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Landets spannmålsmagasin

Det är dock inte bara för att köra på Route 66 som hyrbil i Illinois är en bra idé. Genom att hyra bil kan du enkelt utforska hela staten, och med egna ögon se varför Illinois anses vara en del av den amerikanska kornboden. I Chicagos närområde är det dock de jättelika majsfälten som karakteriserar bilden av Illinois.

Den stora staden Chicago, ”den blåsiga staden”, är höjdpunkten för de flesta som reser till Illinois. Här hittar du alla de sevärdheter och attraktioner som en metropols rika kulturliv kan erbjuda. Till exempel kan du med en hyrbil köra runt och utforska stadens höga koncentration av museer och andra kulturella institutioner som är bland de bästa i världen. Chicago är också känt för blues- och jazzmusik, och du kan hitta många historiska barer och spelställen runt om i staden, där legendarer som Louis Armstrong med flera uppträdde på sin tid.

Du kan läsa mer om Illinois på den officiella statliga hemsidan för turism här.

Boka hyrbil i Illinois

I sökmotorn från Hyrbilinfo.se kan du enkelt hitta hyrbilspriser och tillgängliga hyrbilar i alla städer och flygplatser i Illinois. Genom att hyra bil i Illinois kan du lätt ta dig runt Chicago, förorterna och resten av staten. Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil i Illinois redan hemifrån för då kan du vara säker på att hyrbilen står klar vid ankomsten. Du kan till exempel boka en hyrbil med upphämtning på Chicago o ’ Hare Airport, som ligger 29 kilometer nordväst om Chicago.

Hitta den billigaste hyrbilen Illinois Find Billeje her --> Sammenlign priser her