Hyrbilar på Orlando flygplats

Orlando flygplats ligger ca 11 kilometer sydost om Orlando centrum och med bra vägförbindelser till resten av Florida. Hyr en bil på flygplatsen och få ut det mesta möjliga av din semester i ”The Sunshine State”. Att hyra bil är billigt i Florida, och ger dig massor av frihet att själv bestämma takten på din semester.

Orlando flyg plats
Orlando flygplats är en perfekt bas för en semester med hyrbil i Florida. Foto: Bebatut, CC BY-SA 2,0

Floridas största flygplats

Mätt till antal passagerare är Orlando flygplats den största i Florida. Således använder nästan 48 miljoner resenärer flygplatsen årligen. En stor del av dem väljer att hyra en bil på flygplatsen.

Orlando flygplats har en stor huvudterminal, som är uppdelad i en A- och en B-sida. Här hittar du massor av butiker, restauranger och ett hotell (Hyatt Regency). Dessutom finns alla de faciliteter som du kan förvänta dig från en modern, internationell flygplats. Flygplatsen har även ett bra urval av biluthyrningsfirmor för dig som lätt vill kunna ta dig vidare till din slutdestination i Florida.

Orlando International Airport, som har anslutningar till många destinationer både i resten av USA och internationellt, använder flygplatskoden MCO, det är en förkortning av flygplatsen ursprungliga namn, McCoy Air Force Base. Denna flygbas lades ner i 1975.

Hyr en bil på Orlando flygplats

Orlando flygplats är tack vare sitt centrala läge i Florida och de bra vägförbindelser på många sätt en idealisk utgångspunkt för en kör-själv semester med hyrbil. Det är också mycket populärt att hyra bil på Orlando flygplats.

Som en av de största marknaderna för biluthyrning i världen, finns det inte överraskande ett stort urval av biluthyrningsföretag på flygplatsen. I samband med den senaste utbyggnaden av flygplatsen fick biluthyrningsföretagen bättre faciliteter, därför hittar du nu deras diskar på både A- och B-sidan av terminalens plan 1. Bland biluthyrningsfirmorna som du hittar där finns bland andra Advantage, Avis, Budget, Hertz, National och Thrifty.

Även om det vanligtvis finns många hyrbilar lediga, rekommenderad vi att du bokar din hyrbil i god tid hemifrån. Detta kan du göra snabbt och säkert i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se, som på några sekunder sammanställer de lägsta priserna från de olika biluthyrningsföretag på Orlando Airport i en tydlig lista. På så sätt kan du enkelt hitta det bästa erbjudandet på den bilen som bäst passar dina önskemål och budget.

I och med den senaste expansionen av flygplatsen finns det plats för flera biluthyrningsfirmor inne i terminalen, men det finns också fortfarande flera mindre lokala biluthyrningsfirmor med kontor utanför flygplatsområdet. Om du bokar en hyrbil från en av dessa, erbjuds du vanligtvis en pendelservice till ditt biluthyrningskontor från flygplatsen.

Utforska Florida med hyrbil från Orlando flygplats

Som resmål är Orlando framför allt känt för sina stora tema- och nöjesparker som Disney World och Universal Studios och världens största Legoland. De och själva staden ligger inom kort räckhåll om du använder dig av hyrbil från Orlando flygplats.

Men det finns mycket annat att uppleva i Florida, och även om staten är fyra gånger större än Danmark, kan du hinna runt till det mesta under en semester med hyrbil. Du kan till exempel följa Interstate 95 ned längs östkusten till Miami, längs vägen kan du styra kosan förbi det intressanta Kennedy Space Center eller hoppa i böljan den blå vid Fort Lauderdale. Du kan också välja att köra mot sydväst till Tampa och Fort Myers, känd för sina vackra stränder ut mot Mexikanska golfen.

Tips till intressanta destinationer med en hyrbil

Oavsett om du bara hyr en bil för att åka på kortare dagsturer eller vill utforska Florida på en rundresa, finns det tillräckligt med destinationer att välja mellan. Här är bara ett litet urval:

  • Nöjesparker i Orlando
  • Kennedy Space Center
  • Fort Myers
  • Miami
  • Everglades National Park
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Nyttiga länkar

Flygplatsens officiella hemsida

Läs mer om Orlando på stadens officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Orlando flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her