Bil uthyrning Colorado

I sökmotorn högst upp på sidan kan du hitta den billigaste hyrbilen i delstaten Colorado i USA bland mer än 500 biluthyrningsföretag och boka din hyrbil säkert, snabbt och i god tid.

Colorado

Colorado är den geografiskt största staten i USA, men bara den tjugoandra mest befolkade amerikanska staten med nästan lika många invånare som i Danmark (drygt 5 miljoner). Staten ligger i den centrala-västra delen av USA och omfattar bland annat den södra delen av de berömda klippigabergen, liksom den nordöstra delen av Colorado Plateau och den västra kanten av de lika berömda Great Plains.

Ursprung

Staten blev uppkallad efter floden Colorado River som ursprungligen fick sitt namn från spanska upptäcktsresande, som kallade den Río Colorado, med hänvisning till den röda finkorniga jorden från de omgivande bergen, som blandades med flodens vatten.

Plats

Colorado är omgivet av den nordvästra delstaten Wyoming i norr, Mellanvästern delstaterna Nebraska och Kansas i nordost och öster, New Mexico och Oklahoma i söder, Utah i väster och Arizona i sydväst. De fyra delstaterna Colorado, New Mexico, Utah och Arizona möts på en gemensam punkt, som kallas ”de fyra hörnen” och är känd som hjärtat i det amerikanska Southwest området.

Landskap

Colorado är känt för sitt skiftande och spektakulära landskap, med en blandning av berg, skogar, slätter, raviner, platåer, floder och ökenlandskap.

Huvudstaden

Huvudstaden i Colorados är staden Denver, den folkrikaste staden i Colorado, med cirka 635 000 invånare, men bara den tjugoförsta mest befolkade staden i hela USA. Staden kallas även Mile-High City av amerikanerna, eftersom det ligger mer än 1500 meter över havet. Staden grundades 1858 som en gruvstad i samband med en av de stora ”guldrusherna”, som spred sig från vad som då kallades Kansas Territory (och som i dag, bland annat, består av delstaten Colorado).

Smeknamn

Invånarna i delstaten Colorado kallas ofta ”Coloradans”, även om den äldre termen ”Coloradoan” fortfarande används.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur

Colorados infrastruktur, logistik och transportsystem är även enligt amerikansk standard i toppklass och har under många år varit platsen för världsklassiga innovationer inom utvecklingen av motorvägar, järnvägsbyggande och flygplatser.

Vägar

Colorados vägnätet är mycket välutvecklad och är därför lätt att använda om du kör i en hyrbil. Viktiga vägsträckor är Interstate 25, som är den huvudsakliga motorvägen i staten för nord/sydlig eller syd/nordlig riktning eftersom den förbinder Denver, Colorado Springs, Pueblo, och Fort Collins och sträcker sig norrut till Wyoming och söderut till New Mexico. Interstate 70 är den huvudsakliga motorvägen i öst/väst eller väst/östlig riktning, eftersom den förbinder Denver med bergsregionerna och sedan västerut till destinationer i Utah.

Flygplats

Denver International Airport ligger ca 40 kilometer från Denver centrum och är den fjärde mest trafikerade inrikesflygplatsen i USA och den trettonde mest trafikerade flygplatsen i världen räknat i antal passagerare. När det gäller antalet flygningar är det den femte mest trafikerade flygplatsen i världen. Flygplatsen har flera gånger fått utmärkelser av olika amerikanska tidningar för att vara USA: s bästa flygplats, bland annat av Time Magazine.

Flygplatsen hanterar den överlägset största mängden kommersiell flygtrafik i Colorado, och är den mest trafikerade amerikanska flygplatsen mellan Chicago och Stillahavskusten. Den sistnämnda omständigheten gör flygplatsen till den viktigaste flygplatsen för anslutande passagerartrafiken i västra USA.

Bland annat är Denver International Airport huvudkontoret för lågprisföretaget Frontier Airlines och är det fjärde största navet för världens största flygbolag, United Airlines.

Billigaste biluthyrning i Colorado

I sökmotorn ovanför denna artikel kan du hitta den billigaste biluthyrning i delstaten Colorado och boka din hyrbil online snabbt, enkelt och säkert redan hemifrån och långt innan du ankommer till Colorado. Allt du behöver göra är att ange den information som sökmotorn ber dig om så kommer den att leta fram den billigaste hyrbilen i Colorado genom att jämföra priser från mer än 500 biluthyrningsföretag. Det finns inga dolda avgifter i priset, som inkluderar: Obegränsad körsträcka, stöldförsäkring, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, skatter, etc.

Det är dock en god idé att läsa vår faq, vanligaste frågor sida, där du kan få svar på vad din bokning inkluderar och inte inkluderar, du hittar även allmän information om att köra bil utomlands. Du kan också läsa mer om de villkor som gäller när du hyr en bil i Colorado och på andra platser utomlands, och få svar på eventuella frågor om att boka en hyrbil.

Andra populära uthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrnings destinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen Colorado Find Billeje her --> Sammenlign priser her