Hyrbilar i Washington D.C.

Hitta den billigaste hyrbilen i Washington D. C via sökmotorn här på sidan, där kan du jämföra priserna på hyrbilar från den amerikanska huvudstadens många biluthyrningsföretag samt snabbt och enkelt boka din hyrbil. Det är inte bara snabbt och enkelt utan även billigt. Washington D.C. är en utmärkt bas för att utforska nordöstra USA med en billig hyrbil.

National Mall-Washington D.C.
National Mall – Washington D.C. Foto: Stefan Fussan, CC BY-SA 2,0

Maktens Centrum

Washington, D.C., är huvudstad i USA och räknas därför också av många som världens maktcentrum. Det är där kongressen, vita huset, högsta domstolen, utrikesministeriet och en rad andra regeringsbyggnader ligger. För semesterresenären är det dock lika mycket de många museerna av världsklass som är attraktionen i Washington D.C. som till exempel The Smithsonian Institution, National Gallery of Art och The National Archives.

Washington D.C. ligger inte i någon stat, men i gengäld är det inte långt till de stater som omger staden. Att hyra bil i Washington D.C. ger dig en fantastisk möjlighet att utforska grannstaterna när du har sett själva staden. Med Hyrbilinfo.se kan du enkelt hitta de bästa erbjudandena på biluthyrning i Washington D.C.

Hyra bil i Washington D.C.

I en storstad som Washington, D.C. finns det naturligtvis ett stort urval av biluthyrningsföretag som konkurrerar intensivt om kundernas gunst. Om du vill ha det lägsta priset på din hyrbil kan det löna sig att jämföra priser.

Använd sökmotorn här på Hyrbilinfo.se så får du snabbt en överblick över de bästa erbjudandena på hyrbil i Washington D.C. från de olika biluthyrningsföretagen. I sökmotorn hittar du alla de biluthyrningsföretag som du känner igen från Europa. Men förutom företag som Avis, Hertz, Enterprise och Sixt hittar sökmotorn också bra erbjudanden från mindre, lokala biluthyrningsfirmor. Ange bara önskad hyresperiod för att få en lista över de lägsta priserna på tillgängliga bilar från alla av dem.

Med en hyrbil i Washington, D.C., är det också lättare att ta sig runt till de många museerna och andra sevärdheter som inte nödvändigtvis är centralt belägna i staden. Bland annat kan du i Washington DC besöka National Museum off Indian art. På samma sätt ger en hyrbil i Washington DC dig även möjligheten att åka till några av de historiska landmärken som finns både i och utanför staden. Det finns också flera intressanta historiska universitet med stora byggnader och Campus som är lätta att nå med en hyrbil i Washington D.C.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Washington Dulles Airport

Den största internationella flygplatsen i närheten av staden är Washington Dulles International Airport, som har flygplatskoden IAD. Flygplatsen ligger i delstaten Virginia, cirka 45 minuters bilresa från centrum. Det är visserligen bara en av flera flygplatser inom räckhåll för Washington, D.C., men det är helt klart den med flest internationella förbindelser. Om du anländer hit är det mest praktiska som regel att hämta ut din hyrbil redan här.

Hyr en billig bil på Washington Dulles Airport

Besök grannstaterna med hyrbil

Även om det kan vara lättast att gå runt eller åka med kollektivtrafik i själva downtown så är bilen oftast det bästa transportmedlet om du vill kunna ta dig utanför staden. Att hyra bil i Washington D.C. gör det enkelt att besöka de två omslutande staterna Virginia och Maryland – precis som staden själv är relativt lätt att navigera runt i och är välplanerade för privatbilism, vilket ofta är fallet med städerna i USA.

I North Virginia är Alexandria ett självklart utflyktsmål. I den gamla delen av staden ligger det runt de kullerstensbelagda gatorna tusentals byggnader ända tillbaka från 1600-talet, samt ett rikt restaurangliv. På samma sätt är mindre städer som Charlottesville och även George Washington Memorial Parkway värda att prioritera. Den senare är en ”naturskön väg” som löper längs Potomac River i Virginia mellan Mount Vernon och Great Falls. Om du kör norrut till Maryland är det lämpligt att ta sig tid att besöka Baltimore, som är en något förbisedd destination, men som har mycket att erbjuda.

Populära destinationer inom räckhåll

Medan en hyrbil kanske inte ger så mycket mening om du bara kommer röra dig runt centrum av Washington D.C., där trafiken i rusningstid kan vara mycket tät, så är en hyrbil den idealiska lösningen för resor utanför staden.

  • Alexandria
  • Charlottesville
  • Annapolis
  • Fredericksburg
  • Baltimore

Du kan läsa mycket mer om staden på den officiella hemsidan.

Hitta den billigaste hyrbilen Washington DC Find Billeje her --> Sammenlign priser her