Hyra bil Baltimore

Välkommen till information och råd om biluthyrning i Baltimore City i delstaten Maryland, USA. Förutom att få bra tips och råd angående biluthyrning i Baltimore City i sökmotorn kan du söka den billigaste hyrbilen bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Stort nöje!

Baltimore

Baltimore, ofta kallad Baltimore City för att skilja den från Baltimore County (en kommun/ett län), ligger i den centrala delen av delstaten Maryland, längs tidvattendelen av Patapsco River i nordöstra USA. Med cirka 621 342 invånare fördelade på 238,4 kvadratkilometer är Baltimore den största staden i Maryland och den 26: e största staden i USA. Staden har den näst största hamnen i den central-atlantiska delen av USA och var en gång den näst viktigaste hamnen när det gäller att ta emot emigranter från andra delar av världen.

Historiskt har staden varit känd som ett stort amerikanskt centrum för fabriksproduktion, men idag är staden är mest känd för olika servicebranscher och sin forskning inom vetenskap, hälsa och teknik, inte minst med de två stora institutionerna, John Hopkins Hospital och John Hopkins University i spetsen, vilka är stadens största arbetsplatser.

Staden är också känd för att ha varit födelseplatsen för den berömda amerikanska författaren Henry Louis ”H. L.” Mencken och ragtime pianisten och kompositören James Hubert Blake samt att vara den plats där Billie Holiday tog sina första stapplande steg. Det var också i Baltimore som en annan berömd amerikansk författare, Edgar Allan Poe, verkade under perioder.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur

Rent allmänt har Baltimore en bra och väl utvecklad infrastruktur som gör det enkelt att ta sig runt i en hyrbil; Men som i många andra städer kan rusningstiden förorsaka köbildning och väntetid på de mest trafikerade punkterna. Bland de största och viktigaste vägarna i staden är Interstate Highways, som skär genom staden i olika riktningar, inklusive Interstate 70, 83, 95, 97, 395, 695, 795 och 895. Av dessa Interstate Highways är de mest centrala Interstate 70, 83 och 95, som dock inte är direkt anslutna till varandra.

Staden har bara två US routes: US Route 1, som löper förbi centrum och US Route 40, som skär genom centrum från öst till väst.

Flygplats

Baltimore har två flygplatser: Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport, stadens suveräna största och enda internationella flygplats, liksom den lilla civila-militära flygplatsen Martin State Airport.

Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport ligger 16 kilometer från centrum av Baltimores och endast 51 kilometer nordost om Washington DC. Med sina mer än 22 miljoner passagerare per år är flygplatsen bland de 25 mest trafikerade flygplatserna i hela Nordamerika – och med lika många årliga passagerare som Washington Dulles International Airport.

Men Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport har inte alls så många internationella avgångar som Washington Dulles Airport, och eftersom Baltimore City ligger relativt nära Washington Dulles Airport, som i skrivande stund ( Maj 2014) har direktflyg till Köpenhamn Kastrup med SAS, så finns det goda förbindelser från Sverige via Köpenhamn till Washington Dulles International Airport (som ligger ca 40 kilometer väster om Washington D.C. och cirka 96 kilometer från Baltimore City), för att undvika mellanlandningar från Skandinavien.

Billigaste hyrbil i Baltimore

I sökmotorn ovan denna artikel kan du hitta den billigaste hyrbilen i Baltimore bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Inkluderat i priset när du bokar via Hyrbilinfo.se är fri körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring och stöldförsäkring. Det finns inga dolda avgifter i priset.

Om du bestämmer dig för att boka en hyrbil genom oss, eller om du har allmänna frågor om biluthyrning utomlands så rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med ofta ställda frågor (FAQ) , där kan du få svar på allt från bilkörning utomlands, körkort utomlands, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Andra populära biluthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrningsdestinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen Baltimore Find Billeje her --> Sammenlign priser her