Hyra bil Maryland

Välkommen till information och tips om biluthyrning i Maryland.

Maryland

Staten Maryland, ligger i den nordöstra delen av USA och är till ytan en av de minsta staterna med en total yta på 32.133 kvadratkilometer men är samtidigt en av de mest tätbefolkade staterna med sina 5,9 miljoner invånare. Staten är dessutom känd för att vara en av de rikaste staterna i USA och för att vara en av de första staterna som anslöt sig till den amerikanska konstitutionen.

Den största staden i staten är Baltimore med omkring 621 000 invånare, medan Annapolis med omkring 38 500 invånare, är statens huvudstad.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur

Liksom många andra amerikanska delstater har Maryland en bra och välutvecklad infrastruktur som gör det enkelt att förflytta sig med en hyrbil. Staten står bland annat för långa sträckor av ett antal viktiga motorvägar, bland annat I-95, som kommer in i staten från nordost och fortsätter 180 kilometer till Woodrow Wilson-bron. I-68, som förbinder den västra delen av staten med I-70 (vid staden Hancock), som i sin tur går in i staten Pennsylvania och fortsätter till Baltimore; I-83, förbinder Baltimore med den södra-centrala delen av Pennsylvania; I-81 passerar på en kort sträcka genom staten vid staden Hagerstown; Och I-97, förbinder Baltimore-området med Annapolis-området.

Dessutom finns det ett antal ytterligare motorvägar så kallade auxiliary Interstate Highways som bland annat utgörs av I-695, I-495 och I-270.

Flygplatser

Den största flygplatsen i delstaten är Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport, som ligger tio kilometer söder om Baltimore. Flygplatsen har cirka 22 miljoner passagerare per år, vilket placerar den bland de 24 mest trafikerade flygplatserna i Nordamerika. Enligt olika resenärsenkäter anses den vara en av de bästa flygplatserna i USA i förhållande till sin storlek.

Flygplatsen har flygförbindelser till London (Heathrow) och Frankfurt (säsongsvis) i Europa, men inte till Sverige. Å andra sidan har Washington Dulles International Airport som ligger inom ganska kort avstånd i grannstaten Virginia fortfarande förbindelser till Skandinavien.

Klimat

Maryland har ett antal olika klimattyper. I den östra delen nära Atlantkusten råder ett fuktigt subtropiskt klimat med varma, fuktiga somrar och korta, milda vintrar, medan det i den västra delen av staten huvudsakligen är ett fuktigt kontinentalt klimat.

På grund av dess närhet till Atlanten, är staten ofta utsatt för åskoväder 40-50 stycken på årsbasis – och ibland även tropiska orkaner (ca 6 stycken i årligt genomsnitt).

Billigaste hyrbil i Maryland

I sökmotorn ovanför denna artikel kan du hitta den billigaste hyrbilen i Maryland bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Hyrbilspriset som du får fram via vår sökmotor inkluderar obegränsad körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring och stöldförsäkring. Det finns inga dolda avgifter i priset.

Om du bestämmer dig för att boka en hyrbil genom oss, eller om du har allmänna frågor om biluthyrning utomlands, rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med Vanliga frågor (FAQ) , där du kan få svar på allt från bilkörning utomlands, körkortsfrågor, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Andra populära uthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrnings destinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen Maryland Find Billeje her --> Sammenlign priser her