Biluthyrning Indiana

Delstaten Indiana ligger i Central-östra delen av USA, i den östra delen av territoriet, som i USA brukar kallas Midwest och som innehåller totalt 12 olika stater. Namnet på staten hänvisar till dess förflutna som en fristad för många Indianstammar innan de europeiska bosättningar förändrade den bilden. Staten har ca 6,5 miljoner invånare och är därmed den 16: e. folkrikaste staten i USA, men geografiskt sett bara den 38: e största staten i landet.

Huvudstaden

Huvudstaden i Indiana är Indianapolis, som är den trettonde-största staden i USA med omkring 830 000 tusen invånare. Staden är känd för att arrangera många mässor och sportevenemang. Förr i tiden präglades staden av tung industri och administration, men i dag är ekonomin i staden mer komplex och omfattar bland annat en växande finanssektor och ett stort utbildningssystem samt hälso-industri.

Indianapolis har en internationell flygplats, Indianapolis International Airport, som är den största flygplatsen i delstaten Indiana och betjänar mer än 7.5 miljoner passagerare varje år. Det är lätt att ta sig till flygplatsen från motorvägarna I-65, I-69, I-70 och I-74, alla sammankopplade med stadens ringled, I-465. Flygplatsen har inga direkta flygförbindelser till europeiska destinationer, så om du som svensk vill flyga till staden, måste du ha en mellanlandning. Å andra sidan har flygplatsen flyg till Washington-Dulles Airport, som i sin tur (i skrivande stund 2019) har direktflyg till Köpenhamn med SAS, som i sin tur har bra förbindelser till Sverige.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur i Indiana

Infrastrukturen i Indiana är i allmänhet riktigt bra och gör det lätt att förflytta sig runt i staten i en hyrbil. Det är inte av en slump att staten ofta kallas ”USA:s vägkorsning”, för staten är fylld med mellanstatliga och intrastatliga motorvägar och landsvägar. Mellanstatliga motorvägar i Indiana är I-64, I-164, I-65, I-265, I-465, I-865, I-69, I-469, I-70, I-74, I-80, I-90, I-94 och I-275. Det finns också många intra-statliga motorvägar som underhålls och byggs ut av Indiana Department of Transportation.

Flygplatser

Som redan nämnts är den största flygplatsen i delstaten Indianapolis International Airport, som ligger inom stadsgränsen i Indianapolis, cirka 20-25-minuters bilresa från centrum av Indianapolis. Dessutom har staten tre andra stora internationella flygplatser. Evansville Regional Airport, Fort Wayne International Airport och South Bend Regional Airport, men ingen av dem har flyg till europeiska destinationer.

Den södra delen av staten har också tillgång till Louisville International Airport i Louisville, Kentucky, som har flyg till Washington Dulles Airport (vilken som tidigare nämnt har flyg till Köpenhamn), medan den sydöstra delen av staten har tillgång till Cincinnati/ Northern Kentucky International Airport i Kentucky, som bland annat har flyg till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris och till Washington Dulles Airport. Många invånare i nordvästra delen av Indiana använder de två internationella flygplatserna i Chicago; Chicago Midway International Airport och O ’ Hare International Airport, en av de största och mest trafikerade flygplatserna i världen med flyg till ett brett spektrum av europeiska destinationer, inklusive Berlin (Tegel), Paris, Düsseldorf, Helsingfors, Dublin, Amsterdam, Madrid och London.

Hyra bil i Indiana

Du kan hitta den billigaste hyrbilen i Indiana genom att använda dig av sökmotorn ovanför denna artikel. Du behöver bara ange det sökmotorn frågar efter (destination, avresedatum etc.) så hittar sökmotorn den billigaste hyrbilen i Indiana bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Inkluderat i priset när du bokar genom Hyrbilinfo.se är: Obegränsad körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring, stöldförsäkring, det finns inga dolda avgifter i priset.

I samband med din bokning rekommenderar vi att du läser våra ofta ställda frågor (FAQ), där hittar du svar på många av de typiska frågor som ställs om biluthyrning utomlands, häribland körkort utomlands, försäkring, avbokning, betalning, bokning och mycket mer.

Andra populära uthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA där du kan hyra bil, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrningsdestinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen Indiana Find Billeje her --> Sammenlign priser her