Hyrbilar i Alaska

Hyr en bil i USA: s största delstat, Alaska, och upplev den magnifika naturen med en bil tillgänglig. Det är lätt och billigt att boka hyrbil i Alaska för sin resa i nordvästra USA och genom vår sökmotor som söker priser från alla biluthyrningsföretag i staten, kan du snabbt hitta det bästa priset.

Mount McKinley
Mount McKinley, Amerikas högsta berg. Foto: Christoph Strässler, CC BY-SA 2,0

Den största staten i USA

Alaska är suverän den största staten i USA, men har bara en befolkning på cirka 737 000. Med andra ord, vad liknar människorna i Amsterdam i en stat som är nästan fem gånger större än Tyskland. Men befolkningen lever främst i städerna i kustområdena i Alaskabukten och nära den södra gränsen till Kanada, Alaska Panhandle. Delstatshuvudstaden är Juneau, men Anchorage har över 9 gånger fler invånare.

Historien bakom Alaska är ganska intressant. Förenta staterna köpte territoriet från Ryssland på 1860-talet och endast i 1959, Alaska blev en stat i USA. De många naturtillgångarna i Alaska som fisk, trä och framför allt olja är av stor betydelse för statens ekonomi. Men det finns också en hel del turism, tack vare sin unika natur. Förutom den distinkta arktiska tundran och vidsträckta skogar, har Alaska också de 10 högsta bergen i USA. I den berömda Denali nationalpark, till exempel, finns Mount McKinley (officiellt känd som Denali).

Hyr en bil i Alaska

På grund av de stora avstånden väljer många att flyga vidare från Anchorage flygplats till sin slutdestination i ett mindre plan. Om du går ut till några av de mer avlägsna städerna, Småflygplan är ofta det enda alternativet. Det är dock ofta dyrt att flyga inrikes i Alaska, eftersom det lokala flygbolaget Alaska Airlines har en del nära monopol på trafiken.

Du hittar ett bra urval av internationella biluthyrningsfirmor i både Anchorage och Fairbanks som Avis, Hertz och Enterprise. Dessutom finns det ett antal mindre lokala leverantörer. I statens något mindre städer finns det ofta bara en eller flera av de stora biluthyrnings ägarna närvarande. Alaska skiljer sig från USA i termer av priset på Biluthyrning, vilket är alltså i allmänhet dyrare här än någon annanstans i landet. Speciellt under den korta sommarsäsongen kommer det ofta vara svårt att hitta Hyrbilar till priser som kan matcha dem du hittar söderut.

Ändå kan du spara pengar genom att beställa Biluthyrning i Alaska online. Så du kan jämföra priser från de olika biluthyrnings leverantörerna, men inte minst se till att det finns en bil tillgänglig för dig. Använd sökmotorn överst på denna sida för att snabbt kolla priser för olika typer av Hyrbilar i Alaska och boka den som bäst passar dina behov.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Flyg till Alaska och hyr en bil

Du kan beställa en hyr bil i Alaska från en av statens flyg platser. Flyga till exempel till Ted Stevens International Airport i Anchorage och fortsätt direkt från flygplatsen med biluthyrning. Det är värt att notera att det är typiskt lite dyrare att hyra din bil här än i städerna. Det kan dock vara värt det om du vill fly besväret med att hitta bort från flygplatsen med taxi eller kollektivtrafik.

Upplev Alaska med bil uthyrning

Alaska är med rätta känd för sin vackra natur och bergiga område. Mycket av det du kan uppleva på egen hand om du hyr en bil. Visserligen är bara en mindre del av Alaska tillgänglig på väg, men staten är så stor att även om du kommer hit många gånger, när du förmodligen bara att ”repa ytan” på de tillgängliga platserna. Till exempel kan du enkelt tillbringa en hel semester utforska Kenai halvön, söder om Anchorage, om du hyr en bil. Det finns gott om offentliga campingplatser här, vilket gör det till ett billigt alternativ till besöksområden som kräver lufttransport. Speciellt om du är mer om att dela kostnaden för biluthyrning.

Det är också populärt att hyra en bil i Alaska för att köra turnén som inkluderar Anchorage, Denali, Fairbanks och Valdez. Turnén, som erbjuder gott om erfarenhet och sevärdheter för en två veckors semester eller mer, kan därför göras relativt billigt med biluthyrning och Camping.

Om du har en hyrbil tillgänglig, kan du bestämma själv när du vill hålla i att njuta av svepande vyer eller vandra en promenad i orörd natur. Många vildmarksområden i detta tillstånd är skyddade områden och det är därför värt a priori att kontrollera var det är möjligt att köra på egen hand.

Populära destinationer med bil uthyrning

  • Anchorage
  • Fairbanks
  • Denali nationalpark
  • Kenai Peninsula

Nyttiga länkar

Officiell Website av det statligt
Mile post -guide till självkörande semester i staten

Hitta den billigaste hyrbilen Alaska Find Billeje her --> Sammenlign priser her