Hyra bil Tennesse

Välkommen till information och råd om biluthyrning i delstaten Tennessee i USA. Förutom att få en massa bra tips när du ska hyra bil i Tennessee, kan du i sökmotorn hitta den billigaste biluthyrning bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Stort nöje!

Tennessee

Tennessee ligger i sydöstra USA och gränsar till delstaterna Kentucky och Virginia i norr, North Carolina i öster, Arkansas och Missouri i väster och Gerogia, Alabama och Mississippi i söder. Med cirka 6, 5 miljoner invånare fördelade på en yta 109,247 kvadratkilometer hör Tennessee till de mindre delstaterna i USA – även om den är mer än dubbelt så stor som hela Danmark – medan befolkningsantalet gör Tennessee till en av de 20 största av de totala 50 amerikanska delstater.

Historiskt sett är Tennessee bland annat känt för att vara den delstat i södra USA som bidrog med flest frivilliga soldater till unionsarmén under inbördeskriget. Staten är även känd som en verklig jordbruksstat, som i dag huvudsakligen producerar stora mängder nötkreatur och sojabönor. Landet har också en fantastisk natur, inklusive den mest besökta nationalparken i USA, Great Smoky Mountains National Park. Men mest känd är staten nog för dess musik-traditioner och sin musikindustri som är i en klass för sig.

Tennessee är ett mecka för musikälskare, särskilt de som älskar rock and roll, country, blues och rockabilly. Man tror att det var i en av statens städer, Memphis, som Bluesen hade sitt ursprung, och det är också i Memphis som namn som Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, och Charlie Rich gjorde sina första skivinspelningar (på det legendariska skivbolaget Sun Records i Memphis). Memphis blev senare centrum för rock and roll, medan en annan av statens städer, Nashville, blev centrum för Countrymusiken.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Största stad och huvudstad

Den största staden i Tennessee är musikstaden Memphis, som med sina omkring 670,132 invånare är den tredje största staden i sydöstra USA och den tjugonde största i USA. Staden ligger i den sydvästra delen av Tennessee, nära gränsen till grannstaten Mississippi.

Huvud i Tennessee är en annan av de redan nämnda musikstäderna i delstaten, nämligen Nashville, som ligger vid Cumberland River i den norra-centrala delen av delstaten. Med dess omkring 691,243 invånare är det den näst största staden i Tennessee efter Memphis. Förutom sitt rika musikaliska arv är staden känd för sina många läroanstalter, sin stora hälsovårdssektor och som centrum för bank-, transport- och förlagsverksamhet.

Infrastruktur

Liksom andra delstater i USA har Tennessee generellt sett en väl utvecklad infrastruktur som gör det enkelt och bekvämt att förflytta sig runt i en hyrbil. De viktigaste vägarna i delstaten är Interstate 40, som korsar staten från väst till öst; Interstate 26, som förbinder gränsen till North Carolina med staden Kingsport; Interstate 24, som förbinder Chattanooga med Clarksville i öst-västlig riktning; Interstate 22, som på sin väg från öst till väst, ansluter till I-240 och I-269 i Memphis med I-65 i Birmingham; och Interstate 55, 65, 75 och 81, som förbinder den södra delen av staten med den norra.

Flygplatser

De tre största flygplatserna i delstaten är Memphis International Airport (MEM), Nashville International Airport (BNA), och McGhee Tyson Airport (TYS) i Knoxville. Ingen av de tre flygplatserna har direktflyg till Sverige i skrivande stund (juni 2019), men det är möjligt att nå både Memphis International Airport och Nashville International Airport via mellanlandningar på andra amerikanska flygplatser, såsom Atlanta och Detroit.

Billigaste biluthyrning i Tennessee

I sökmotorn ovanför denna artikel kan du hitta den billigaste hyrbilen i Tennessee bland mer än 500 biluthyrningsföretag. Inkluderat i priset när du bokar genom Hyrbilinfo.se är obegränsad körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring och stöldförsäkring. Det finns heller inga dolda avgifter i priset.

Om du bestämmer dig för att boka en hyrbil hos oss, eller om du har allmänna frågor om biluthyrning utomlands, rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med de vanligaste frågorna (FAQ) , där du kan få svar på allt från bilkörning utomlands, körkort utomlands, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Andra populära uthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA där du kan boka hyrbil, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrnings destinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen Tennessee Find Billeje her --> Sammenlign priser her