Hyra bil North Carolina

Välkommen till information och råd om biluthyrning i delstaten North Carolina i USA! I sökmotorn här ovan har du möjlighet att hitta den billigaste biluthyrning i North Carolina bland mer än 500 biluthyrningsfirmor.

North Carolina

North Carolina ligger i sydöstra delen av USA och gränsar till South Carolina och Georgien i söder, Tennessee i väster, Virginia i norr, och Atlanten i öster. Med sina 9 848 060 invånare är North Carolina den tionde mest folkrika staten i USA.

Den största staden i delstaten är Charlotte, med sina 775,202 invånare, och är främst känd som en av USA: s finansiella centra. Trots sin storlek har Charlotte inte status som huvudstad i delstaten, en roll som tillfaller statens näst största stad Raleigh med 423,179 invånare. Båda städerna är bland de snabbast växande städerna i USA.

Bland de mest populära sevärdheterna i delstaten är Carowinds nöjes Park, Charlotte Motor Speedway, US National Whitewater Center, Discovert Place, The Concord Mills Malll, Great Wolf Lodge, Sea Life Aquarium, Hickory Motor Speedway och Rockbarn Golf och SPA.

Statens enastående natur lockar också många gäster varje år, däribland Appalachian Mountains i den västra delen av staten och kustlinjen vid Atlanten, särskilt den vackra Outer Banks. Naturen i North Carolina erbjuder också utmärkta möjligheter till en skidsemester, fisketurer, jakt, klättring, segling, cykling, kanotpaddling, vandring och mycket mer.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur

North Carolina har en utmärkt och väl utvecklad infrastruktur som gör det enkelt och bekvämt att förflytta sig runt i staten i en hyrbil, inte minst tack vare ett väl utvecklat vägnät. Totalt har staten 126 500 kilometer vägnät, vilket gör det statliga vägnätet till det dyraste vägnätet bland alla USA: s 50 stater. Vägnätet omfattar de viktiga mellanstatliga motorvägarna, inklusive Interstate 26, 74, 85 och 95, samt US Highways, bland annat U.S. Highway 1.

Flygplatser

North Carolinas två största flygplatser är Charlotte Douglas International Airport, som ligger i Charlotte, och Raleigh-Durham International Airport, som ligger 7 kilometer nordost om Morrisville.

Charlotte Douglas International Airport är en av världens största flygplatser med över 41 miljoner passagerare och mer än en halv miljon start och landningar årligen. Flygplatsen har direktflyg till ett antal europeiska destinationer, men inte till Sverige i nuläget. Å andra sidan har flygplatsen flyg till bland annat Washington-Dulles Airport, varifrån det bland annat går direktflyg till Köpenhamn.

Raleigh-Durham International Airport har drygt 9 miljoner passagerare och cirka 186 000 start och landningar per år och är därför lite i skuggan av Charlotte Douglas International Airport. Flygplatsen är ändå intressant ur skandinaviska ögon eftersom det går direktflyg från Stockholm (med mellanlandning i Köpenhamn) till Washington Dulles Airport, varifrån man lätt når North Carolina med flyg.

North Carolina har många mindre flygplatser, här kan du se en lista på dem alla. Du kan till exempel använda den visade flygplatskoden när du jämför priser på tillgängliga hyrbilar i sökmotorn.

 • Asheville – Asheville Municipal Airport AVL
 • Charlotte – Douglas Airport CLT
 • Durham – Raleigh Durham Airport RDU
 • Elizabeth City – Elizabeth City Regional Airport EKG
 • Elm City – Elm City Airport RWI
 • Fayetteville – Fayetteville Municipal Airport FAY
 • Greenville – Pitt-Greenville Airport PGV
 • Hickory – Hickory Airport HKY
 • High Point – Piemonte Triad International Airport GSO
 • Jacksonville – Albert J Ellis Airport OAJ
 • Kinston – Kinston Jetport Stallings Airport ISO
 • Moore – County Airport Carthage SOP
 • New Bern – Coastal Carolina Regional Airport EWN
 • Wilmington – New Hanover County Airport ILM
 • Winston Salem – Winston Salem Smith-Reynolds Apt. INT

Billigaste biluthyrning i North Carolina

I sökmotorn ovan denna artikel kan du hitta den billigaste biluthyrning i North Carolina bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Inkluderat i priset när du bokar via Hyrbilinfo.se är: Obegränsad körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring och stöldförsäkring. Det finns inga dolda avgifter i priset.

Om du bestämmer dig för att boka en hyrbil hos oss, eller om du har allmänna frågor om biluthyrning utomlands, rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med vanliga frågor (FAQ) , där kan du få svar på allt från bilkörning utomlands, körkort utomlands, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Andra populära uthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrnings destinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen North Carolina Find Billeje her --> Sammenlign priser her