hyrbilar europa frankrike

Frankrike erbjuder fantastiska vyer. Foto: Ian Grant

Hyrbilinfo.se har flera destinationer i Frankrike, så om du ska resa i Frankrike, kan du med fördel boka din hyrbil via sökmotorn högst upp på sidan, vilken jämföra priser från mer än 500 biluthyrningsföretag och hittar den billigaste hyrbilen i Frankrike åt dig.

Frankrike

Frankrike är varje turists dröm. Landet har flera aspekter och erbjuder resenären mer varierande upplevelser än i stort sett något annat land i världen.

Från de fashionabla boulevarderna i Paris via de charmiga medeltida byarna på Dordogne landsbygden, till de snöiga Alperna och de varma stränderna i södra Frankrike.

Landet har gott om grönskande landsbygd med vinodlingar, djupa floddalar och är känd för sina fantastiska viner samt ost och annan gastronomi i absoluta världsklass. Frankrike är fantastiskt, och med en hyrbil i Frankrike från Hyrbilinfo.se har du möjlighet att ta sig runt i landet och uppleva allt.

Frankrike är Europas största land och har nästan 3 500 kilometer kuststräcka som spänner över många olika typer av klimat och geografi – utan en bil är det praktiskt taget omöjligt att ta sig runt och uppleva de många aspekterna av landet. Överallt i landet sätter lokalbefolkningen sin distinkta karaktär på sitt hemland, så du hela tiden kan uppleva nya saker, så se till att ha full tank i bilen!

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Frankrikes kuster

Det djupblå vattnets vågor slår mjukt mot Frankrikes medelhavskust i södra Frankrike, där Jet-setet håller till under sommarmånaderna. Längs Atlantkusten i Frankrike är det mindre trafikstockningar, vattnet är lite svalare, och här är riktigt fina förutsättningar för surfare.

Frankrikes kuster i norr erbjuder intressanta upplevelser för alla som är intresserade av historia. Här är stränderna där de allierade gick iland på D-dagen, och på sommaren är det en behaglig temperatur med gott om möjlighet att sola, simma och vindsurfa.

Oavsett vilken kust du föredrar, har Hyrbilinfo.se ett hyrbilsföretag i närheten, så boka din bil genom oss nu. Så kan du lätt ta dig runt för att se och uppleva.

Mat i Frankrike

Frankrike är världsberömt för sin fantastiska gastronomi, som kännetecknas av finess, elegans och stil och smak i toppklass. Från Paris till Perpignon och från Nantes till Nice, de goda franska restaurangerna ligger utspridda över hela landet och med en hyrbil genom Hyrbilinfo.se, har du möjlighet att ta sig runt och smaka på det breda utbudet.

Få ut det mesta möjliga av din resa till Frankrike genom att boka en hyrbil här på Hyrbilinfo.se – det är det enkla och billigaste sättet att boka din hyrbil. Oavsett var i Frankrike du planerar att tillbringa din semester, finns det stora upplevelser som väntar på dig med en hyrbil från Hyrbilinfo.se. En bil ger dig och din familj det mest flexibla och bekväma sättet att ta er runt på i Frankrike.

Om du väl har varit på en bilsemester i Frankrike är det svårt att värja sig. Frankrike har allt som en glad resenär kan önska. Landet är enormt stort efter europeiska mått och därför kommer du få många olika upplevelser beroende på om din resa går till norra Frankrike, den franska Atlantkusten, de franska Alperna eller den legendariska franska Rivieran, som har varit ett favorit turistmål i hundratals år.

Mont Saint-Michel och utsikt över Beaulieu-sur-mer på franska Rivieran. Källa: Jack versloot och Ramón cutanda López

Frankrike är det mest besökta landet i världen och det är inte konstigt när man tittar på allt som Frankrike har att erbjuda. Möjligheterna är oändliga och Frankrike har något för alla. Frankrike bär på en fantastiska historia, har en underbar natur som varierar från norr till söder och från öst till väst och en matkultur som alla bör uppleva.

Om du åker på bilsemester till Frankrike, måste du även göra vissa val. Vill du till det vackra norra Frankrike, den underbara Atlantkusten, den myllrande franska Rivieran, kärlekens stad Paris, Vindis i östra Frankrike, eller någon helt annan stans. Valen är många och vi har samlat lite inspiration här om var en bilsemester till Frankrike kan ta dig.

Bilsemester i Frankrike – stränderna i Normandie och Bretagne.

I många år har Normandie och Bretagne varit en favoritdestination bland svenskar som har kört på bilsemester till Frankrike. Det är något mycket speciellt med det nordliga franska landskapet som bara måste upplevas. De långa kuststräckorna är magnifika och bär på mycket av Europas historia, där den engelska kanalen har varit skådeplatsen för många krig som har satt sina spår på den europeiska kartan.

Speciellt har 2; a världskriget satt sina tydliga spår på den norra franska kuster på grund av det tyska atlantiska vallen som uppfördes efter tyskarnas erövring av Frankrike 1940. De stora befästningarna är imponerande att titta på och påminner oss om en tid före det europeiska samarbete och fred. Om du åker på bilsemester i Frankrike och tar vägen förbi norra Frankrike, bör du ta dig tid att se denna imponerande fästning, som var i princip ointaglig.

Om du är på en bilsemester i Frankrike, bör du heller inte missa ett besök i staden Mont Saint-Michel, en tidvatten-ö som ligger på den franska nordkusten. Många har sett bilder av staden, som i själva verket är ett kloster, som befästes år 933. Staden troner en kilometer utanför kusten och har sedan 1979 varit ett av UNESCOs världsarv.

Berättelsen om Mont Saint-Michel beskrivs även på den världsberömda Bayeux tapeten, som finns utställd på ett speciellt Museum i staden Bayeux. Tapeten berättar historien om den Normandiska erövringen av England. I Lars-Henrik Olsens roman Dvärgen från Normandie Från 1988, spelar Bayeux Tapeten en central roll i den övergripande berättelsen, så om du vill veta lite mer om tapeten innan du ser den i verkligheten på din bilsemester i Frankrike, kan du läsa romanen med dina barn och göra deras förväntningar och upplevelse extra stora.

En bilsemester till Frankrike kan därför med all rätt gå till norra Frankrike, eftersom det finns tillräckligt med upplevelser för en hel semester. Norra Frankrike är ett populärt turistmål, så det finns också gott om möjligheter att hitta hotell, fritidshus och semesterlägenheter av hög kvalitet. Under sommarmånaderna är vädret härligt och det finns även gott om möjligheter att koppla av på stranden eller på campingen eller vid hotellets pool.

Bilsemester till den franska Atlantkusten.

Den franska Atlantkusten, i motsats till vad många människor tror, har gott om vackra sandstränder och bra väder på sommaren. En bilsemester i Frankrike och en resa till Atlantkusten kan därför vara en självklar mellanlandning eller en destination i sig. Den franska staden Bordeaux är den sjätte största staden i Frankrike och om du är på bilsemester i Frankrike och på väg ner mot den franska Atlantkusten, så är ett besök i Bordeaux ett absolut måste.

Vin älskare vet att Bordeaux är världens huvudstad när det gäller vinproduktion. Området runt Bordeaux är även hem för producenterna av världens mest kända viner som Château Lafite-Rotshild, Château Latour och Château Mouton-Rothschild.

Om du gör en bilsemester på den franska Atlantkusten, kommer du också att ha möjlighet att köra in i landet och besöka ett av de otaliga vinslotten runt Bordeaux. Det kan dock vara en god idé att boka en semesterlägenhet i närheten, eftersom när du väl fått smak på de franska druvorna, kan du som regel inte köra särskilt långt efter en vinprovning.

Bilsemester i södra Frankrike och Provence.

När det kommer till södra Frankrike och den franska Rivieran (Côte D’ Azur), guldkusten och silverkusten, är det svårt att veta var man ska börja och var man ska sluta. Det är inte utan anledning som Rivieran är ett av de mest besökta turistområdena i världen. Den franska Rivieran är känd för fantastiska städer som Nice, Cannes, Saint Tropez, Biarritz och Monte Carlo. Om bilsemestern går till södra Frankrike, bör du åtminstone besöka en av dessa underbara pärlor på franska Rivieran.

Om du flyger till Nice, är det en bra idé att hyra bilen redan vid ankomsten till flygplatsen. Läs mer här om hyrbilar på Nice flygplats.

Rivieran är en av de mest populära destinationerna i världen. Speciellt för människor som har lite mer på bottnen av penningpungen än genomsnittet och detta är också uppenbart när du ser några av de fantastiska hus och hotell som finns längs kusten. Rivieran är känd för sina inget mindre än fantastiska badstränder och de många soltimmarna under året. Naturligtvis är du inte tvungen att stanna i de dyra områdena i södra Frankrike. Det finns även gott om destinationer till en lägre kostnad på en bilsemester i Frankrike, du kan även hitta vackra hotell, fritidshus och semesterlägenheter på franska Rivieran och i Provence.

Södra Frankrike är ett paradis för alla som åker på en bilsemester. Alla stränder är top notch, men ändå finns det en skillnad mellan dem. Det finns både badstränder för de vanliga människorna och de superrika. En sak är säker, och det är att Rivieran har en attraktionskraft på alla människor med känsla för det extraordinära.

Paris – kärlekens stad.

Frankrike har Paris och det är förmodligen det största trumfkortet av dem alla. För fransmännen har inte bara några av de mest fantastiska kusterna i hela världen, de har också en av de vackraste och mest fascinerande städerna i världen. För konst, arkitektur, mode och kulturellt intresserade, är Paris den heliga graalen.

Här finns Louvren, här finns Mona Lisa, Notre Dame, Triumfbågen, Seine, Champs Elysées och inte minst Eiffeltornet. Paris är ett perfekt resmål för en bilsemester i Frankrike. Du kan enkelt nå Paris med bil och när du har både bilen och hotellet, semesterlägenheten eller semesterbostaden bokad i Paris, är du redo att till fullo uppleva staden.

När du har sett de saker som Paris har att erbjuda så är fördelen med en bilsemester till Frankrike är att du bara kan ta bilen och köra vidare till nästa stad, eller bara en härlig solig strand där du kan koppla av.

Smaka Fransk-champagne, ost, cognac, vin och mycket mycket mer.

På en bilsemester i Frankrike kan du även uppleva det franska köket och de franska vinerna, och du kan ge dig själv ett brett spektrum av smaker, bara genom att starta bilen och förflytta dig runt lite mellan de många distrikten, dalarna och regionerna, som alla erbjuder sina egna specifika specialiteter. Matlagning med fokus på det lokala går i Frankrike under namnet cuisine du terroir. Här ligger fokus på lokala råvaror, och som jag sa varierar maten mycket beroende på i Frankrike du befinner dig.

Det franska köket är en upplevelse i sig och detsamma kan sägas om de franska vinerna och ostarna. Om du kombinerar en bilsemester i Frankrike med fransk mat, vin och ost, då har du ett recept för en lyckad bilsemester.

Det finns inte ett distrikt i Frankrike som kan sägas vara bättre än det andra. Alla kommer vart och ett med sina egna varianter på goda smakupplevelser. I södra Frankrike, på grund av sitt geografiska läge, är det naturligtvis en hel del fokus på rätter med fisk och skaldjur, men fransk matlagning är som utgångspunkt varierad och extremt spännande oavsett var i Frankrike din hyrbil tar dig under din semester. Köksredskap är en mycket viktig del av den franska kulturen och det märks tydligt när du reser runt i landet och äter den lokala maten.

I Frankrike finns det många vinslott som du kan besöka och då är bilen är ett bra transportmedel, eftersom det kan vara svårt om du måste använda sig av kollektivtrafiken. Många vinslott i Frankrike erbjuder även övernattning för sina gäster, på så sätt kan njuta fullt ut av alla smaker och slottsviner utan att oroa dig över promillehalten.

Starta din bilsemester i Frankrike på Hyrbilinfo.se

Hos oss kan du boka hyrbil i Frankrike. Vår sökmotor hittar biluthyrning på alla tillgängliga franska flygplatser. Gör det enkelt för dig själv och dina reskamrater genom att ha bilen stående redo på flygplatsen när du ankommer. På denna sida har vi sammanställt ett antal länkar om Frankrike, biluthyrning i Frankrike, trafiken i Frankrike. Läs mer om hur du ordnar den perfekta bilsemestern i Frankrike genom att läsa på. Återvänd därefter till denna sida och boka din hyrbil.

Den officiella hemsidan för turismen i Frankrike
Frankrike på wikipedia
Frankrike på Google Maps

Bro i Terrasson. Källa: Francisco Antunes

Hyrbilar i Frankrike

Åk på en bilsemester i Frankrike. Om du tar flyget till en av de franska flygplatserna och bokar hyrbil där ifrån kommer du att spara mycket tid och lätt ta dig till ditt hotell eller fritidshus.

Med en hyrbil har du möjlighet att bege dig ut och uppleva alla sidor av Frankrike och den franska kulturen. Oavsett om du är intresserad av franskt mode eller de vackra franska naturområden. Med en hyrbil i Frankrike, kan du enkelt upptäcka den vackra franska naturen som erbjuder både skog- och bergsområden. Du kan till exempel gå en promenad längs kusten eller köra ut och ta en promenad längs en av de franska floderna.

Få fantastiska upplevelser med en hyrbil i Frankrike

Oavsett om du väljer att tillbringa din semester i det tempererade norra Frankrike eller de något varmare södra delarna, är Frankrike alltid ett spännande land att besöka med hyrbil, och många av städerna har en intressant historia att berätta.

Shoppa i Paris med hyrbil i Frankrike

Huvudstaden Paris är en av världens viktigaste städer inom modebranschen, och om du är shoppingsugen, är det ett måste att gå längs den legendariska Champs-Élysées, som är Frankrikes och kanske en av världens mest kända shoppinggator, som dessutom varje år är det Ultimata målet för det legendariska cykelloppet, Tour de France.

Hitta den billigaste hyrbilen Frankrike Find Billeje her --> Sammenlign priser her