Hyrbilar i Provence

Den södra-franska regionen Provence är en idealisk destination för en Biluthyrning semester. Med en hyrbil kan du enkelt utforska de spännande vinområdena och de rustika bergsbyarna i den soliga regionen, eller möjligen tillbringa din semester med att njuta av de mest suggestiva städerna och de fantastiska stränderna på Rivieran. Boka en biluthyrningsservice i sökmotorn här på Billeje.info och få det mesta av din semester i Provence.

Provence kloster
Med en hyrbil kan du njuta av den lantliga Provence i komfort. Foto: Pixabay.

Stränder och höga berg

Namnet Provence är faktiskt en historisk provins som för närvarande är en del av Provence-Alpes-Côte d’Azur-regionen. Som namnet antyder sträcker sig denna region från den franska Rivieran upp till Alperna, och erbjuder därför en fantastisk landskaps variation. Denna speciella variation gör det idealiskt att ta en själv kör semester med Biluthyrning i Provence. Med en hyrbil kan du alltså fritt välja om dagarna ska användas vid det azurblå Medelhavet i städer som Marseille, Cannes, Nice eller St Tropez eller upp i höjderna i det bergiga inlandet, där många idylliska medeltida byar och magnifika natur gömmer sig.

Alla franska regioner är indelade i ett antal avdelningar. Provence-Alpes-Côte d’Azur är således formellt konstituerad av departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, var, Bouches-du-Rhône och Vaucluse. Men för dig som har valt att hyra en bil, denna uppdelning inte i praktiken betyda något, eftersom hela området är inom räckhåll

Hitta den billigaste biluthyrningen i Provence

Om du flyger till Frankrike, är det idealiskt att boka din hyrbil med upphämtning på flygplatsen. Om du använder sökmotorn här på Billeje.info, kan du dock hitta billiga Hyrbilar i Provence med pick-up på både flygplatser och större städer. Ange bara hämtnings punkten och-tiden, och sökmotorn från CarTrawler samlar snabbt in de för närvarande billigaste priserna från de olika biluthyrningsföretagen i området. Detta inkluderar, förutom stora, internationella markägare som Avis, Hertz och Europcar, typiskt mindre lokala företag också. De har ofta lika låga priser som sina större konkurrenter.

Ett bra tips för att hitta den bästa hyr bil i Provence är att använda filtret i sökmotorn. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Utforska Provence med en hyrbil

Till exempel, om du bokar en bil i Provence hemifrån, kan du ha en bil som står redo för dig på Nice flygplats vid ankomst, så du kan utforska denna spännande region från dag ett. I och runt regionens större städer finns naturligtvis en bra infrastruktur i form av kollektivtrafiken. Men skulle du också vilja uppleva några av regionens många små medeltida byar och vackra naturområden som ofta är något utanför misshandlad spåret, är det inte något som överträffar en hyrbil.

Med en Biluthyrning i Provence är möjligheterna nästan oändliga, oavsett om du vill besöka natursköna nationalparker eller uppleva det autentiska provensalska lantlivet i de små medeltida städerna. En stor fördel med att hyra en bil i Provence är att du får friheten att göra spontana omvägar, om från vägen till exempel, du upptäcker en fantastisk slott på en kulle eller kommer att stanna i för att utforska stånden på en lokal marknad. Om du har en egen hyrbil kan du tillbringa så lång eller kort tid som du vill ha varje plats utan att oroa dig för färdplaner eller följa i hälarna på en guidad tur.

Kuststäderna är de mest kända i Provence, men det är också starkt rekommenderat att sätta en dag iväg för att köra en resa till Avignon i inlandet. Den vackra medeltida staden, huvudstaden i Vaucluse-avdelningen, är rik på historiska sevärdheter och på de smala gatorna är det alltid surrande med en mängd trevliga trottoaren restauranger och butiker. Avignon är också en bra utgångspunkt för med biluthyrning för att utforska inlandet, som med sina vingårdar, slott och lavendelfält är många av oss som ansluter med Provence.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära attraktioner du kan besöka med Biluthyrning

Det är knappast möjligt att begränsa sig till några höjdpunkter som du bör uppleva i Provence. Förutom det lilla urvalet av attraktioner nedan, bör du också använda Biluthyrning för att utforska de många, mer okända pärlor i form av byar och naturområden som regionen är så rik på.

  • Gorges du Verdon Gorge, som ligger i Parc Naturel Régional du Verdon, är en av Europas djupaste.
  • Promenade des Anglais-den berömda strandpromenaden i Nice
  • Palais des Papes i Avignon-stora gotiska palatset från 1309.
  • Château de Tarascon-ett riktigt äventyrs slott i en liten by vid floden Rhône.
  • Abbaye Notre-Dame de Sénanque-ett gammalt cistercienserkloster där munkar fortfarande växer lavendel och har biodling.
  • Arles-känd för sina många romerska byggnaderna, särskilt den stora amfiteatern.

Du kan hitta fler tips för utflyktsmål på webbplatsen för regionens turistbyrå.

Hitta den billigaste hyrbilen Provence Find Billeje her --> Sammenlign priser her