Billeje i Paris

priser på biludlejning i Paris

Paris landmärke Eiffeltornet sett från Seine på natten. Foto: Sami Dalouche

Jämför priser på biluthyrning i Paris från alla uthyrningsföretag i Paris och på flygplatserna i Paris. Om du är i Paris, och om du vill upptäcka de många saker som det omgivande området har att erbjuda, är en hyrbil det bästa sättet att göra det på. Oavsett om du vill åka till Euro Disney eller Chantilly så gör en hyrbil att du mycket enklare och snabbare kan komma dit.

Städernas stad, romantikens hjärta, Paris väcker minnen eller drömmar i alla. Paris är en av Europas största städer och du kan uppleva de imponerande dimensionerna överallt: i Eiffeltornet, de stora torgen, de breda boulevarderna, Louvrens konstsamling och inte minst solkungens magnifika palatset Versailles.
Paris har något att erbjuda alla. Modehusen, parkerna, caféerna, Quartier Latin, Montmartre hela Paris är fyllt av möjligheter till upplevelser.

Genom att hyra bil på Hyrbilinfo.se öppnar sig möjligheten att uppleva slottet i Versailles i sitt eget tempo. Här kan du se den traditionella franska arkitekturen. Du kan också köra en tur till Fontainebleau och utforska de jaktmarker där Napoleon tillbringade många timmar.

Om du har barn med på semestern så ger en hyrbil hela familjen möjlighet att komma bekvämt och snabbt till Disneyland Paris, och om du är shoppingsugen kommer din hyrbil underlätta dina inköp på loppmarknaderna i Saint Ouen och sedan ta dig tillbaka till hotellet.

Hyra bil billigt i Paris gör du snabbast och bäst redan hemifrån här på Hyrbilsinfo.se Och genom att ha en bil stående redo när du ankommer så kan du och din familj omedelbart börja utforska staden och området runt den och på så sätt få ut det mesta av de värdefulla dagarna på din resa.

Det måste dock sägas att om du bara tänker stanna i centrum så är kanske inte en hyrbil det du bör satsa på med tanke på trafik- och parkeringsavgifter.

Paris historisk översikt

Under århundradena runt Kristi födelse bosatte sig den keltiska stammen Parisii på Ille de la Cité i mitten av Seine, som även idag är stadens centrum.
Efter att ha förlorat till de romerska trupperna under Caesar övergavs bosättningen och senare grundade romarna staden Lutetia på samma plats.
Lutetias upphörande som en romersk stad följde med nedgången i det romerska riket. År 360 döptes staden till Paris efter det folk som tidigare bott där. På 400-talet avslutades den romerska perioden i och med frankernas inträde. År 508, gjorde den kristne frankerkungen Clovis I Paris till huvudstad i hans nya rike, men betydelsen av staden minskade åter på 700-talet när Aachen gjordes till ny huvudstad. Under 800-talet belägrade danska vikingar Paris vid ett flertal tillfällen. Det kom till strider och plundring men oftast lät vikingarna sig nöjas med betalning för att skona staden. 987 blev Paris åter igen huvudstad i kungariket och stadens betydelse ökades. Det var början på en blomstrande utveckling och ett antal byggnader som byggdes under denna tid står fortfarande kvar idag. År 1163 påbörjades byggandet av Notre Dame, Les Halles från 1167, Louvren första anläggning från 1200, Sainte Chapelle från 1248 och Sorbonne från 1253, är andra exempel på de stora framsteg som ägde rum i Paris vid den här tiden. Den norra banken vid Seine dränerades och bebyggdes på stora områden. År 1200 fanns det ungefär 100 000 invånare i Paris och det var under dessa år som Frankrike blev en stormakt. Ekonomiskt och kulturellt var staden en ledare, och det var också vid denna tid som parlamentet grundades. År 1337 inleddes det 100-åriga kriget mellan England och Frankrike. Nederlaget 1415 innebar engelska framryckningar och Paris ockuperades år 1420. År 1429 begav sig Jeanne D’ Arc till Paris och eldade på trupperna till att göra motstånd mot England. Jeanne D’ Arc skadades och tillfångatogs av britterna som brände henne på bål. Efter Frankrikes seger i Orléans och de följande striderna drevs engelsmännen 1437 ut ur Paris och 1453 helt utan ur Frankrike. Under hela renässansen från den andra halvan av 1400-talet utvecklades Paris kraftigt. Återigen uppfördes många stora byggnader och 1528 påbörjades byggandet av slottet Louvren av Francois I, störst prägel har dock senare kungar satt på Louvren.
1572 uppstod en politisk konflikt mellan de protestantiska hugenotterna och katolska grupper. Våldsamma strider i samband med Henri av Navarres bröllop resulterade i ett blodbad på Huguenotts. Under åren efter belägrades staden av katoliker. År 1594 blev Henri av Navarra katolik och kung i Paris. Början av 1600-talet gick i byggandets tecken, till exempel Pont-Neuf byggdes som den första bron över Seine. I och med solkungen Ludvig XIV: s bestigande av tronen 1643, eskalerade det stora byggandet. Kulmen var det magnifika slottet i Versailles som byggdes från 1676 och som sedan fortsatte att utvecklas under 1700-talet i kraft av solkungens absoluta makt. Bland annat detta skapade spänningar i samhället som utlöste den franska revolutionen den 14 juli 1789 i och med stormandet av Bastiljen. Den slutliga uppgörelsen med kungamakten skedde i och med att den första Franska republiken proklamerades 1792. År 1795 slogs ett rojalistiskt uppror ner av Napoleon, som 1804 utropades till kejsare av Frankrike vid en ceremoni i Notre Dame. Idag kan vi bland annat Se Napoleons triumfbåge i Paris från tiden fram till hans abdikation 1815. Under 1800-talet genomgick Paris en kraftig modernisering av den gamla staden. Saneringen medförde stora nya mondäna bostadsområden, och Paris berömda breda boulevarder byggdes. Paris kommunen grundades 1871 och 1889 stod Paris värd för världsutställningen, vars landmärke var Eiffeltornet, Paris Metro öppnades 1900, samma år som staden var värd för de olympiska spelen. Detta var under den blomstrande Belle Epoque, känd för sin Art Nouveau stil. Åren 1940-1944 ockuperades Paris av Tyskland, men på grund av sin brist på industri skonades staden från bombningar. Under de senaste åren har Frankrike etablerat stora nya kulturinstitutioner som Centre Pompidou och byggprojekt som den moderna stadsdelen La Défense. Paris är som alltid under utveckling.

Shopping i Paris

Paris svämmar fullkomligt över av shoppingmöjligheter. På alla stadens stora gågator finns butiker, bland annat varuhuskvarteret med Galaries Lafayette och Printemps omkring Opéra. Specialbutiker finns det gott om till exempel i Latinkvarteren, på och runt St-Michel, i Le Marais finns många av Paris trendiga specialaffärer. Området är också centrum för Haute Couture (Avenue Montaigne och Rue du Faubourg St-Honoré) – av stora köpcentra ligger det traditionella Forum des Halles i hjärtat av staden, medan det i närheten av centrum finns många moderna köpcentra med Internationella butikskedjor.
En av världens största loppmarknader, Les Puces de St-Quen, äger rum på lördag-söndag vid Porte de Clignancourt.

Paris gastronomi

Paris är en av Europas metropoler och här kan du hitta alla sorters mat. Alla kök från de franska regionerna finns även representerade här. Prova bland annat tryfflar, Bayonneskinka och Gåsleverpastej. Frankrike är också härliga ostar, baguetter och de många läckra vinerna från de olika distrikten. Paris är även ett bra ställe att hitta restauranger från Frankrikes många kolonier.
Det finns matställen över hela staden, till exempel i Latinkvarteren med sin speciella atmosfär eller i Montmartre.

Paris mini-Parlör

Hej/goddag – Bonjour
God kväll – Bonsoir
God natt – Bonne Nuit
Adjö – Adieu
Ja/Nej – Oui/non
Tack – Merci
Var ligger…? – Ou Est…?
Höger/vänster – Droit/gauche
Rakt fram – Tout droit
Flygplats – Aéroport
Station – Gare
Biljett – Ticket
Flyg/tåg/buss – Avion/train/bus
Hur mycket kostar det? – Ca Coute combine?
Kan jag få se menyn? – Puis-je Voir le menyn, s’ Il vous plait?
Kan jag få betala? -L’ addition, s’ Il vous plait
Notan – Addition
Tar ni kreditkort? – Acceptez-vous Les Cartes de kredit?
Vi har en reservation – j’ai une réservation
Har ni ett rum? – Avez-vous Une Chambre de Libre?
0/1/2 – Zéro/une/deux
3/4/5 – Trois/quatre/cinq
6/7/8 – Six/sept/huit
9/10/1000 – Neuf/dix/cent
Mineralvatten – Eu mineral
Rödvin/vittvin/öl – Vin rouge/vin blanc/bière
Kaffe/te/socker – Café/thé/sucre
Mjölk/juice – Lait/jus

Utsikt över Paris från Notre Dame. Källa: Brian Jeffery beggerly

Hyr en bil i den franska huvudstaden Paris

Boka hyrbil i Paris och ta dig lättare runt i den franska huvudstaden under din semester. Genom att hyra bil i Paris, kan du enkelt och snabbt ta dig runt samt till och från Paris, till exempel, om du vill se några av sevärdheterna lite utanför staden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyr en bil i Paris

Paris är en av de mest populära städerna i Europa och de flesta ser den franska huvudstaden som en av världens största metropoler för mode och så kallad Haute Couture. Med tillgång till en hyrbil i Paris kan du ta bilen till de populära shoppingställena i staden och inte minst till stadens många berömda sevärdheter.

Ett bra tips är att använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Paris som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Mer att se med hyrbil i Paris

Symbolen för Paris och resten av landet är naturligtvis det imponerande Eiffeltornet, som är vackrast på kvällen och natten timmar och även en av världens mest besökta turistattraktioner. I själva verket är Paris fyllt av kännetecken och med en hyrbil hinner du uppleva många av dessa. Om du är på semester i Paris är dessa alla otroligt intressanta monument och sevärdheter att besöka. Bland annat den berömda och ökända Moulin Rouge, Triumfbågen och naturligtvis de imponerande katedralen Notre Dame som är världsberömd genom Victor Hugos populära roman om ringaren i Notre Dame, och nu även på allas läppar efter att ha eldhärjats.

Hitta den billigaste hyrbilen Paris Find Billeje her --> Sammenlign priser her