Korsika

Upptäck Korsika med billig hyrbil.

Vackert, främmande och kontrastrikt – Korsika är magiskt och du upplever det bästa av den vackra naturen och spännande historian genom att hyra en billig bil.

Napoleons födelseplats mitt i Medelhavet, bara en färjeresa söder om Nice, men även med direktflyg från Sverige under sommarsäsongen. Korsika har smeknamnet ”Skönhetens ö” – L’ Ile de Beauté – tack vare en färgrik flora och de underbara dofterna. Getternas vintermjölk finner också sin väg till den enda ursprungliga osten på Korsika, Brocciu. Citrusfrukter fyllda med fruktsaft tynger ner trädens grenar. Korsika bjuder dig även på några av världens mest välsmakande ostron med en härlig konsistens, sjöborrar och hummer samt de mest underbara fiskar från det salthaltiga Medelhavet. Korsika ligger drygt 2 timmar med flyg från södra Sverige eller Köpenhamns flygplats och nära ön Sardinien i Italien.

Vattensporter? Ja följ bara kusten runt ön och se alla hamnar med mängder av lyxjakter, där framför allt Bonifaccio på den södra spetsen av Korsika toppar det hela, men även skidåkning på flera skidorter på 7-800 meters höjd är en populär attraktion. Ajaccio, som är födelseplatsen för Napoleon och öns huvudstad, är fredad och en ljus och luftig juvel som stigen direkt ur Medelhavet på Korsikas västkust. Kom också ihåg att besöka Ajaccio jättelika marknad!

Många typer av boende från Camping – även i små välinredda stugor – till små pensioner, hotell och lyxiga boenden samt Hôtels de Charme. Restauranger i alla prisklasser och segment med ett rikt utbud av traditionella rätter. Vinproduktionen är liksom köket ganska robust och stor.
Många invandrare har bosatt sig på Korsika genom tiderna. Från morerna stammar den korsikanska nationalsymbolen – ett svart huvud med pannband. Efter dem övertog den italienska stadsstaten Pisa kontrollen, några hundra år senare tog stadsstaten Genua över styret. Sedan 1769 har regimen varit fransk. Språket är en italiensk-fransk blandning med franska som det officiella språket.

Solen, havet, sjöarna, ravinerna, folket, den okonstlade maten och skönheten – kontrasterna, framåtandan och magin – lockar turisterna.
Hotellkedjan Le Cercle des Grandes Maisons Corses erbjuder en vistelse på vackra hotell med alla de önskvärda moderna bekvämligheter du kan tänka dig och naturligtvis i harmoni med atmosfären på Korsika och hela kusten runt.

Boka billig hyrbil på Korsika

I sökmotorn från CarTrawler kan du jämföra priser på billiga hyrbilar från alla biluthyrningsfirmor på Korsika, som tillhör Frankrike. Du hittar hyrbilar från de stora och välkända biluthyrningsfirmor som Avis biluthyrning och från små lokala företag. Ange dina önskemål i sökmotorn och få en översikt över billig biluthyrning på Korsika.

Ett bra tips för din sökning: Använd sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Korsika som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan obegränsad körsträcka inkluderad i priset.

Hitta den billigaste hyrbilen Korsika Find Billeje her --> Sammenlign priser her