Hyr bilar i Montpellier

Boka din hyrbil i Montpellier i södra Frankrike med all den personliga frihet och flexibilitet som tillgången till en hyrbil ger dig. En mängd intressanta historiska, naturmässiga och kulturella sevärdheter och upplevelser väntar dig i regionerna Montpellier och Occitanie i södra Frankrike.

Genom att hyra bil billigt, som du kan boka i god tid här på Hyrbilinfo.se redan hemifrån innan din ankomst till Montpellier så slipper du vara beroende av kollektivtrafik eller guidade turer utan kan uppleva Montpellier och södra Frankrike i din egen takt från dag ett.

Montpellier

Place de la Comedie i Montpellier. Foto kredit: Wolfgang Staudt. Uppladdad under licens CC BY 2,0.

Information om Montpellier

Montpellier ligger mellan de två floderna Lez och Masson i södra Frankrike, bara 10 km från medelhavskusten. Montpellier är den åttonde största staden i Frankrike med ca 286 000 invånare och är den viktigaste staden i Occitanieregionen.

Montpellier grundades 985 f.Kr. och kännetecknas idag av både historiska medeltida byggnader och modern arkitektur. Den historiska stadskärnan i Duxiana med sina smala, pittoreska gator och små butiker är värt ett besök. Andra attraktioner är Saint Pierre katedralen från 1500-talet, Place de la Comédi, som ligger i centrum av staden, och Musée Fabre, ett av de största konstmuseerna i landet.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Montpellier

Det finns för närvarande flera stora internationellt kända biluthyrningsföretag som är etablerade i Montpellier, såsom Enterprise, Sixt, Budget, Hertz och Avis. Om du har bokat din hyrbil hemifrån på Hyrbilinfo.se kan du snabbt och lätt hämta ut din hyrbil när du ankommer till staden.

Det finns massor av fördelar med att ha tillgång till en hyrbil när du är på semester i Montpellier och Occitanie-regionen. Med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil i Montpellier online redan hemifrån och ha din utvalda hyrbil redo när du anländer i staden.

Du kan använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Montpellier som bäst passar dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Om du bestämmer dig för att boka en hyrbil genom oss, eller om du har allmänna frågor om biluthyrning utomlands så rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med Vanliga frågor (FAQ) där du kan få svar på allt från bilkörning utomlands, körkort utomlands, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Närmaste flygplats

Montpellier har en egen flygplats som ligger cirka 10 minuter med bil (ca 12 km) sydost om stadens centrum. På Montpelliers flygplats hittar du alla kända biluthyrningsfirmor som till exempel Avis, Hertz, Europcar, Budget och Sixt. Konkurrensen på biluthyrning på Montpellier flygplats är stor och därför kan du ofta hitta bra priser på biluthyrning på flyg platsen på nätet.

Du kan också flyga till Beziers flygplats som bara ligger cirka 67 kilometer från Montpellier i sydlig riktningen. Flygplatsen som bär det officiella namnet Aéroport Béziers Cap D’ Agde och har flygplats koden BZR har i skrivande stund bland annat säsongs flyg till Stockholm Skavsta flygplats (flygplatskod: NYO). Läs om biluthyrning på Beziers flygplats här.

Platser du kan uppleva med hyrbil från Montpellier

Det finns många intressanta och sevärda platser i södra Frankrike som du kan uppleva med en hyrbil från Montpellier, liksom naturligtvis Montpellier själv, som erbjuder massor av stora kulturella och historiska sevärdheter.

Här är några av de platser du kan nå med hyrbil från Montpellier och alla ligger inom ett hanterbart köravstånd från staden.

  • Narbonne (ca. 95 km)
  • Nimes (ca. 58 km)
  • Avignon (ca. 97 km)
  • Marseille (ca. 175 km)
  • Toulouse (ca. 253 km)

Nyttiga länkar

Besök den officiella hemsidan för turismen i Montpellier här.

Hitta den billigaste hyrbilen Montpellier Find Billeje her --> Sammenlign priser her