Hyra bil i Spanien

Spanska danser

Få ut det mesta möjliga av Spaniens natur- och kultursevärdheter med en hyrbil.

Du hittar snabb och enkel biluthyrning i Spanien i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se, som jämföra priserna på bilhyra från flera hundra biluthyrningsfirmor. Därför kan du snabbt hitta de bästa erbjudandena från både stora internationella företag som Avis, Hertz och Europcar, men även från en rad mindre, lokala uthyrare med riktigt bra priser. Du kommer garanterat hitta en bil och ett pris du tycker om.

Att upptäcka Spanien med bil är perfekt, och det är billigt. En hyrbil ger dig en oöverträffad frihet att se så mycket av landet som du har lust till, och i ditt eget tempo. Om du kör norrut till de grönare och lite kallare regionerna kan du uppleva Baskien, Galicien och Asturien, vilket är idealiska utgångspunkter för dig som vill ha en aktiv semester. Här kan du klättra, vandra, rida, paddla kajak och mycket mera.

Hyra bil i södra Spanien

Om du letar efter lite varmare temperaturer och badvatten, då är det söder ut till Medelhavet du ska. Du kan till exempel hämta din hyrbil i Alicante eller på Malaga flygplats, som är ”inkörsportar” till framför allt Costa Blanca och Costa del Sol. Om du bor i Malaga är det som gjort för att köra en sväng till centrala Spanien och besöka städer som Toledo.

Vår- och höstmånaderna är i allmänhet de bästa tidpunkterna för att hitta billig bilhyra i Spanien. Mellan april och oktober är priserna oftast något högre. Det finns dock alltid pengar att spara om du bokar hyr bil i förväg – det gör du enklaste med sökmotorn högst upp på denna sida.

Perfekta ställen i Spanien att hyra bil på vid ankomsten till de största flygplatserna, såsom Malaga flygplats, Mallorca flygplats, Barcelona flygplats, Teneriffa flygplats, Alicante flygplats och Gran Canaria flygplats .

Hyr en bil – även till storstadssemestern

Cadaques i Spanien

Hyr du till exempel en bil i Barcelona, kan du till exempel enkelt göra en utflykt till idylliska Cadaques i norr.

Med hyrbil i Spanien kan du ta dig vida omkring. Du kan till exempel njuta av solen på den lokala stranden under dagen och åka till Barcelona och äta på kvällen. Och omvänt naturligtvis, om du bor i stan.

Om du ska på en storstadssemester, tycker du kanske inte att det finns någon anledning att hyra bil. Men det kan mycket väl vara en fördel att ha en bil när du bor i städerna. Några av de största turistattraktionerna ligger precis i utkanten av städerna, till exempel. Montserrat i Barcelona. Med kollektivtrafik tar det över en timme, men i din egen bil går resan snabbt och lätt. På samma sätt är en bil ofta en stor fördel om du vill uppleva några av de många lite mindre kända sevärdheterna lite bort från de mest populära turistområdena.

Bilsemester ger många unika upplevelser

Spanien är ett land med många kontraster. Både naturen och kulturen varierar beroende på var du befinner dig i landet. Genom att åka på bilsemester i Spanien, ger du dig själv möjlighet att njuta av allt som landet har att erbjuda. Från vackra sandstränder, god mat och välbefinnande, till en fantastisk natur, kulturellt mångfald och underbara städer med massor av historia och storslagen arkitektur.

En bilsemester till Spanien bjuder på fantastiska upplevelser – och du väljer själv. Detta är det fantastiska med en bilsemester i Spanien. Du är inte bunden till ett begränsat geografiskt område, oavsett om du är på en kör-själv semester till Spanien med start i Sverige, eller om du är på en bilsemester i Spanien, där du hyr en bil på flygplatsen du landar på och sedan bara kör ut i det blå.

Friheten att själv köra och att själv få bestämma vart man ska åka är obeskrivligt skön och det är nog också därför som många svenskar väljer att åka på bilsemester i Spanien. Har man väl en gång provat på att lämna allfartsvägarna för att köra upp bland bergen och avnjuta sitt eftermiddagskaffe på ett lokalt café i en liten spansk by, sen är man såld.

Den vänlighet och det tillmöteskommande som man möter från de spanska värdarna gör hela upplevelsen till något alldeles speciellt. Spanien lever till stor grad på turismen och det återspeglas i den servicenivå du möts av, oavsett var du befinner dig. Spanjorer är vänliga och otroligt varma människor som uppskattar gäster. Speciellt när du lämnar de mycket populära destinationerna och till exempel kör upp i bergen, känner du att du blir väl mottagen.

Upptäck Spaniens okända pärlor med hyrbil

Upplevelsen av att köra i den spanska naturen, oavsett om det är i bergen eller på den spanska höglandet, är underbar och den bidrar till att göra en bilsemester i Spanien till en unik resa där själva semesterformen inbjuder till nya intryck hela tiden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Gör spontana utflykter i hyrbil

Bymys i Mirador de San Nicolas och spansk paella. Källa: Pablo och Alpha

Åker man på semester med bil i Spanien får man några oförglömliga upplevelser när man väljer att stänga av sin GPS och bara köra ut på de slingrande och branta bergsvägar. Om du redan i förväg har försäkrat dig om att passera någon liten spansk by på landet längs din rutt, har du också försäkrat dig om att få en bit mat, ett glas vin och en kopp kaffe på den lokala bodegan eller restaurangen. Om vädret är bra kan du sitta på terrassen och iaktta det lokala bylivet och bli inte förvånad om det plötsligt kör förbi en hästvagn lastad med halm, utan bara njut av att denna livsform fortfarande lever kvar i dagens Europa.

Upplev Spaniens vackraste städer och byar med en hyrbil

När du kommer till en plats där tiden står stilla går pulsen automatiskt ner och plötsligt befinner du dig i ett tillstånd av total avkoppling. Det är något helt annat än om man befinner sig på någon av de stora spanska turistorterna som kännetecknas av det pulserande livet och de många människorna. Oavsett om du kör till Spanien i din egen bil eller är på en bilsemester i Spanien i en bil som du har hyrt på flygplatsen där du landade. så har du friheten att besöka platser på den spanska landsbygden, där inställningen till tid är annorlunda och där stress är något som bara drabbar de jagade människorna i Madrid och Barcelona.

Semesterbostäder och semesterlägenheter för en bilsemester i Spanien.

Det är naturligtvis viktigt att du har kontroll på semesterbostaden och semesterlägenheten till din bilsemester i Spanien. På de stora destinationerna kan det vara nödvändigt att i god tid boka en semesterbostad under högsäsong, så du är säker på att ha en semesterbostad på de platser du vill göra ett stopp under din bilsemester i Spanien. Om du kör bort från de mest populära destinationerna och ut på landet eller upp i bergen finns det som regel gott om möjligheter att hitta övernattning i en semesterlägenhet eller på ett hotell. Det optimala är dock om du redan i förväg har en liten idé om vad det är för upplevelser du söker på din bilsemester i Spanien.

Det handlar om att utnyttja de friheter man får när man väljer att åka på en bil och kör-själv semester. I Spanien är möjligheterna obegränsade. Men det är också en stor skillnad på hur du reser. Om du reser med familjen är önskemålen på en semesterlägenhet, ett hotell eller en semesterbostad naturligtvis annorlunda än om du reser med din partner, make, vän, eller om ni är ett kompisgäng som kör på bilsemester till Spanien.

Det viktiga är att du får en semesterbostad eller semesterlägenhet till ett bra pris. Semesterlägenheten måste givetvis även leva upp till de förväntningar du har. Hos Hyrbilinfo.se har vi samarbetspartners som garanterat kan hittar en semesterbostad i Spanien som passar dina behov. Våra samarbetspartners har ställt samman de bästa erbjudandena på semesterlägenheter för en bilsemester i Spanien.

Kör-själv semester i Spanien – kvalitetstid med familjen

Om du kör till Spanien i din egen bil, måste du naturligtvis tänka på fler saker än om du hyr en bil på flygplatsen där du landar. Kör-själv semester till Spanien är en lång resa och ofta behöver man göra ett stopp eller två innan man når den spanska gränsen. Om du har familjen med på en kör-själv semester, kan det lätt bli en mycket ansträngande resa. Både för mamma och pappa, men framför allt för barnen. Men det finns även många familjer som uppskattar tiden tillsammans i bilen ner genom Europa. I en annars hektisk vardag kan resan vara ett välkommet tillfälle att få kvalitetstid med familjen utan yttre störningar.

Visste du att det finns mycket pengar att spara på kör-själv semestern till Sydeuropa genom att hyra en billig tysk hyrbil i t.ex. Flensburg strax söder om danska gränsen?

På en kör-själv semester till Spanien har du möjlighet att uppleva landet på ett helt nytt sätt. Spanien består av 17 regioner, som var och en har sina egna kulturella särdrag. Den spanska historian är oerhört spännande och landskapet har även markant formats av den. Speciellt när man kommer till de större städerna kan man se att Spanien har varit under arabiskt herradöme, eftersom detta återspeglas i den urbana arkitekturen. Det är framför allt i södra Spanien som det arabiska inflytandet på spansk historia och arkitektur är mycket synligt i form av slott och befästningar ända tillbaka från Medeltiden.

En annan sak som Spanien också är mycket präglat av är turismen. Speciellt när du kommer till södra Spanien, kommer du att träffa andra turister från hela världen. Erbjudandena är många och variationen stor. När du har en bil till ditt förfogande, bör du dra nytta av möjligheten att komma bort lite och uppleva en del av det autentiska Spanien.

Bilsemester i Spanien – den spanska infrastrukturen.

Sedan Spaniens anslutning till EU 1986 har den spanska infrastrukturen moderniserats och byggts ut kontinuerligt. Det råder därför mycket fina förhållanden om man väljer att åka på en bilsemester i Spanien. I Spanien finns det idag mer än 13 000 kilometer motorväg och där man på de flesta sträckorna måste betala motorvägsavgift, något som man ska ha i åtanke när man är på bilsemester i Spanien.

Särskilt längs medelhavskusten i Spanien är motorvägsnätet mycket modernt och det är byggt för att miljontals bilar ska kunna köra längs Medelhavet varje år. En av anledningarna till att de spanska motorvägarna längs Medelhavet är så väl utbyggda är naturligtvis för att de måste kunna rymma trafiken av alla turister som åker på bilsemestrar i Spanien varje år och alla transporter som ska leverera varor till den enorma konsumtionen av livsmedel och allt annat som turismen längs Medelhavet har behov av.

Man kan redan i förväg se fram emot underbara naturupplevelser längs de spanska motorvägarna. Så fort du kommer ut ur städerna, där trafiken oftast är tyngre än på de längre sträckorna, är den spanska naturen förmodligen det mest givande under åkturen. Det är också något vist med att köra längs de spanska motorvägarna utmed Medelhavet, eftersom du ofta har Medelhavet på ena sidan och bergen på den andra. Så även om en stor del av tiden måste spenderas i bilen på en bilsemester till Spanien, är resan ändå en upplevelse i sig.

Är det första gången du ska köra bil i Spanien? Då bör du före avresan läsa våra artiklar om de viktigaste trafikreglerna i Spanien. Här kan du hitta information om särskilda trafikregler, avgiftsbelagda vägar, miljözoner med mera.

Landskap i Zamora regionen i västra Spanien. Källa: Zyllan

Upplev spansk kultur och konst med hyrbil

Om du vill uppleva den spanska kulturen till fullo, kan du gå på tjurfäktning, som till största delen äger rum i södra Spanien eller uppleva en äkta spansk fiesta i en av de mindre städerna. Om du är intresserad av konst, kulturella byggnader och arkitektur, kommer både Guggenheim Museet i Bilbao och Alhambra i Granada vara av intresse för dig.

Spanien är naturligtvis mycket mer än bara flamenco, tjurfäktning och tapas. Om ni bokar hyrbil i Spanien, kan ni lätt ta er runt och uppleva landets många sevärdheter. Tillbringar ni er semester i de västra eller nordvästliga delarna av landet, kan ni till exempel även köra en tur in i Portugal.

Jämför priser på hyrbil i Spanien

Det är lätt att jämföra priser på hyrbil i Spanien här på Hyrbilinfo.se. Vi samarbetar med biluthyrnings-sökmotorn från CarTrawler, som jämför priser på hyrbil från hundratals biluthyrningsfirmor.

Du hittar den välrenommerade sökmotorn överst på den här sidan. Ange de datum du vill hämta ut samt återlämna din hyrbil, Välj stad eller flygplats och tryck på ”hitta lägsta pris”.

Förutom den tid du sparar finns det flera fördelar med att hitta och boka din hyrbil i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se

  • Aktuella dagspriser på din hyrbil – alla priser är i real tid
  • Söker och jämför priser från både lokala och internationella biluthyrningsföretag
  • Alla hyrbilspriser i Spanien inkluderar obegränsad körsträcka
  • Bilhyran inkluderar alltid alla obligatoriska försäkringar;
  • Du kan avboka din hyrbil gratis fram till några timmar före avhämtning
  • Du kan utan avgift hämta din hyrbil i en stad eller på en flygplats och lämna tillbaka den i en annan

Aktuella erbjudanden och kampanjer

I samband med erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Spanien, till exempel en begränsning av körsträcka. Kom därför ihåg att alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler så hittar du hyresvillkoren för den aktuella hyrbilen i andra steget av din bokning.

Ett gott råd är att använda det effektiva filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Spanien som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filterfunktionen för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset på din hyrbil.

Hyra bil i Spanien en stor succé

Spanien erbjuder väldigt många upplevelser, och lägger man samman alla de saker som Spanien kan erbjuda, så kan det hela stöpas ner till ett enda ord: Fantastiskt.

Turister vallfärdar till Spanien när semesterperioden börjar, och det är som nämnts på goda grunder. Det finns dock en del platser som är mer populära än andra. Om du som turist, vill uppleva även andra delar av Spanien och några av de okända pärlor som fortfarande är orörda av massturismen, då är en hyrbil en god idé. Med tillgång till en bil är du dessutom oberoende av kollektivtrafik/taxi transport.

Att hyra bil i Spanien är faktiskt mycket lättare än du kanske tror, eftersom biluthyrningsföretagen har gjort det enklare för turister och andra besökare att hyra en bil.

Börja din semester med hyrbil i Spanien här

Här på Hyrbilinfo.se kan du starta din bilsemester i Spanien på två sätt. I vår biluthyrnings-sökmotor kan du boka din hyrbil på den flygplats eller i den stad som ska vara utgångspunkten för din semester. Därefter kan du läsa artiklar med tips och råd om spännande destinationer, semesterlägenheter och upplevelser i Spanien, så att du i lugn och ro kan sitta ner och bestämma vart bilturen ska gå.

Oavsett om du är en återkommande turist i Spanien eller om du aldrig har besökt landet förut, kan du hitta användbara tips och råd för att få ut mesta möjliga av en bilsemester i Spanien med en hyrbil. Här nedan har vi dessutom sammanställt ett antal nyttiga länkar. Bland annat kan du hitta hjälp till att leta efter hotell, fritidshus och semesterlägenheter i Spanien, aktuell trafikinformation från Spanien och mycket annat.

Den spanska statens officiella hemsida för svenska turister
Spanien på Google Maps
Vädret i Spanien

Vi skriver också själva regelbundet om nyheter om Spanien, naturligtvis med huvudsakligt fokus på frågor som är relevanta för biluthyrning. Dessutom delar vi med oss av vår erfarenhet från när vi själva har hyrt bil på våra resor. Du kan även hitta fortlöpande prisjämförelser på hyrbilar från de olika biluthyrningsfirmorna som du hittar på flygplatser och i städer. Om du har ett bra biluthyrningstips så skriv för all del en kommentar på bloggen.

Hitta den billigaste hyrbilen Spanien Find Billeje her --> Sammenlign priser her