Hyra bil i Andalusien

Spanien är indelat i regioner, och om man ska beskriva någon region som är turisternas favorit, då är det helt klart Andalusien. Andalusien är den sydligaste punkten av Spanien, och i regionen ligger bland annat området som kallas Costa del Sol.

Andalusien är förmodligen den plats i Spanien som är mest utvecklad för att klara av turismen. Förr i tiden välte en våg av turister in och det kunde Andalusien inte riktigt klara av, men de spanska myndigheterna har verkligen ansträngt sig så att man nu kan njuta av de många kuststäderna utan något turistkaos.

Sightseeing i Andalusien

Det är faktiskt solsken i Andalusien över 300 dagar om året, och det är därför en perfekt plats för turister, men även för svenskar som vill bosätta sig på en varm plats. Men låt dig inte luras av värmen, för du kan faktiskt hitta snö i Andalusien. Bergen i Andalusien lagra mycket snö, så när du reser till Andalusien kan du välja mellan två saker: en aktiv eller en passiv semester.

Om du vill ha en aktiv semester finns det verkligen många saker du kan se och göra i Andalusien. Bergen och de kilometerlånga stränderna något av det, men du kan också ge dig ut på äventyr och se de många kulturella sevärdheter som finns i Andalusien. I synnerhet, historian och berättelserna om Andalusien är spännande att höra om, kom ihåg att sightseeing i Andalusien är oerhört populärt.

Om du däremot föredrar avkoppling och är ingen-stress-på-semestern typen, så finns det gott om ställen att koppla av på i Andalusien. Du kan faktiskt fortfarande besöka många olika kuststäder och ändå vara så avslappnad som möjligt. De många stränderna, det fina vädret, de vänliga invånarna och inte minst, attraktionerna gör semestern i Andalusien fantastiskt behaglig.

Invånarantalet i Andalusien (som omfattar flera städer och regioner) är ca 7 500 000 personer, så det finns nästan lika många människor i Andalusien som det finns i Sverige. Dessutom kommer miljontals turister till Andalusien varje år, men som sagt är det inget du behöver oroa dig över, eftersom de spanska myndigheterna har gjort infrastrukturen och området redo att ta emot de många turisterna. Det förekommer inget turistkaos, så som det gjorde förr i tiden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ och biluthyrning i Andalusien

För resenärer som verkligen vill uppleva och lära känna Andalusien, är hyrbil det bästa alternativet. Det finns väldigt många saker att se, och varje gång du kommer till en ny plats vill du helst tillbringa flera veckor där. Optimalt utnyttjande av din semester uppnås med hjälp av hyrbil i Andalusien, för då kan du själv bestämma vart och när du vill åka och vad du vill se.

Det bästa är att boka din hyrbil i Andalusien innan du åker på semester. Att hyra bil i Andalusien är inte särskilt svårt och du kan göra det hemifrån på Hyrbilinfo.se. På så sätt kommer din hyrbil i Andalusien vara både billig och stå redo när du ankommer till Andalusien. Du sparar både tid och pengar.

Semester i Andalusien, biluthyrning på Malaga flygplats

Malaga flygplats är känd bland de flesta svenskar och det stora antalet direktflyg från både Sverige och Danmark till Malaga i Andalusien visar verkligen hur många människor som besöker denna fantastiska region i Spanien året runt. Förutom Malaga är flygplatserna i Sevilla och Faro flygplats i Portugal självklart val om du vill tillbringa en semester i Andalusien. Du kan resa till regionen året runt, eftersom klimatet är behagligt och det är den region i Spanien som har flest soltimmar. Du kan läsa mer om vädret och klimatet i Spanien här på hemsidan och, naturligtvis, om de olika flygplatserna i Spanien.

Se mer information om bilhyra på Malaga flygplats

Bra råd och tips när du ska resa till Andalusien i Spanien

Oavsett om du reser på egen hand eller kanske på en gruppresa med svenska reseledare så finns det många spännande upplevelser i regionen. Det är lätt att själv arrangera en resa, och heller inga problem att boka hotell och bil. Om du vill delta på någon kulturell resa, finns det flera svenska resebyråer att välja bland.

Läs mer om kulturresor till Andalusien i Spanien med svensk guide

Få råd och bra restips från turistbyrån

Se biluthyrning på en av våra mest populära andalusiska destinationer, Malaga.

Hitta den billigaste hyrbilen Andalusien Find Billeje her --> Sammenlign priser her