Billeje i Marbella

Marbella är en berömd, ja, nästan ökänd stad på Costa del Sol. Det bor 135 000 personer i Marbella och staden har alla ingredienser som behövs för att vara en riktig semesterort. Marbella är mest känd för att vara hem för de berömda och rika, staden utstrålar glitter och glamour för alla pengarna och Marbella är kanske den lyxigaste staden i Spanien.

På Hyrbilinfo.se kan du hitta billiga hyrbilar från de flesta biluthyrningsföretagen som har kontor i Marbella. Stadens berömda småbåtshamn, Puerto Banus, ligger lite väster om staden och erbjuder en året-runt-titt på ett stort skådespel för båtentusiaster som vill se några av de största privata fartygen i Medelhavet.

Billig bil uthyrning i Marbella-bil uthyrning med gratis kör sträcka.
I Marbella finns ett antal läckra stränder som ligger alldeles intill staden – här är det fart hela sommaren lång. Om du vill komma bort från folkmassorna, hyr då en bil och kör upp bland de svalkande bergen i bakgrunden.

Hyra bil billigt i Marbella med Hyrbilinfo.se

Huvudvägen genom Marbella stad är N-340, men kallas genom den centrala delen av staden för Avenida Ricardo Soriano. Längs denna viktiga genomfartsled hittar du ett antal biluthyrningsfirmor strax väster om gamla stan, däribland Hertz, Thrifty, Europcar och Intertrans. När du använder sökmotorn på denna sida, så söker vi fram de bästa priserna bland alla biluthyrningsfirmor i Marbella stad och i det omgivande området.

Om du har plånbok för att hyra en lyxbil eller en cabriolet, så kan du köra en tur längs Marbellas ”Golden Mile”, som faktiskt är en sträcka på fyra miles (6,4 km) längs kusten, med början vid den västra kanten av Marbella stad och sträcker sig hela vägen till Puerto Banús. Området är hem för några av Marbellas lyxigaste villor och fastigheter som ligger vackert placerade med utsikt över både bergen och havet, bland dessa kan nämnas Melia Don Pepe, Hotel Marbella Club och Hotel Puente Romano. Området utvecklades under turistboomen på 1960-talet, och ligger sida vid sida med ett antal ruiner, så som den romerska villan vid Rio Verde, och El Ángel, där de gamla industriområdena förvandlades till en jordbrukskoloni.

Golden Mile-området är indelat i två delar som avgränsas av huvudvägen N-340, som skär genom området. Längs vägen ligger ett antal affärscentra, femstjärniga hotell, golfbanor och mycket annat exklusivt. Strandsidan av området är fullt utvecklad, medan bergssidan fortfarande är under utveckling. Stadsdelarna på strandsidan inkluderar: Alhambra del Mar, La Alcazaba, Las Torres, Los Verdiales, Marbellamar, Marina Marbella, Oasis, Rio Verde och Santa Margarita.

Placa de Los Naranjos är en mysig tillflyktsort med caféer och uteserveringar. I närheten ligger kyrkan Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion del Grabado från 1500-talet, med museet som granne. Det finns också gott om barer och diskotek som är ivriga att erbjuda besökare i Marbella ett pulserande nattliv som är öppet tills solen stiger.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Den närmaste flygplatsen är Malaga

Den närmaste flygplatsen till Marbella är Malaga International. Från centrum av Marbella, är det ungefär en 40-minuters bilresatill Malaga flygplats, och det går motorväg nästan hela vägen – en del av den är dock betalväg. På flygplatsen kan du göra fynd på hyrbilar året runt, så om du anländer med flyg från Sverige går det lätt att boka din hyrbil hemifrån och sedan snabbt hämta ut hyrbilen på flygplatsen och ställa in din GPS på Marbella. Det går direktflyg till Malaga från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn under sommarmånaderna.
>> Läs mer om billig biluthyrning på Malaga flygplats här

Spännande upplevelser i Marbella:
-Malaga, provinshuvudstad och storstadsområde
-Puerto Banus, småbåtshamn med stora båtar
-Gibraltar, brittisk enklav med höga klippor och roliga apor
-Algeciras, hamnstad med utsikt över Afrika
-Ronda, bergsstaden med spännande geografi
-Granada, med det stora slottet i Alhambra

Över huvud taget bjuder Andalusien på ett överflöd av spännande utflykter, och vi kan därför starkt rekommendera att du hyr bil i Marbella och ger dig ut på upptäcktsfärd på egen hand. Kustbergen hyser ett antal vita städer, otroligt vackert belägna och dessutom kan du åka skidor i de höga Sierra Nevada bergen – den högsta bergen i Spanien utanför Pyrenéerna.

>>