Hyra bil i Malaga

Malagas strand och de andra omkringliggande upplevelserna når du lätt med en hyrbil från Hyrbilinfo.se Foto: Bogdan Migulski

Det är snabbt, lätt och billigt att online hyra bil i Malaga. Skriv in dina önskemål i hyrbil-sökmotorn ovan så jämför sökmotorn priser på hyrbilar i Malaga från mer än 500 biluthyrningsföretag, och hittar den billigaste hyrbilen åt dig i Malaga.

Stor konkurrens

Malaga är den stad i Spanien där flest personer bokar hyrbil, åtminstone när det gäller svenskar som reser till Malaga. Du kan hitta mycket låga priser på bilhyra i Malaga, eftersom konkurrensen mellan de många biluthyrningsföretagen i Malaga är så stor.

I Malaga hittar du alla de kända biluthyrningsföretagen som Avis, Sixt, Hertz och EuropCar, men även lokala uthyrningsföretag varav en del till och med är svenska.

Om du ska hyra bil i Malaga så hittar du både de internationella och de lokala biluthyrningsföretagen i biluthyrning-sökmotorn på Hyrbilinfo.se. Där kan du i lugn och ro jämföra priser på hyrbilar och inte minst vilka bilar som finns tillgängliga just vid den tidpunkten du vill ha.

Boka hyrbil i Malaga i god tid och spara pengar

Boka din hyrbil i Malaga i god tid och spara pengar på din hyrbil. Som tidigare nämnt är konkurrensen mellan biluthyrnings-företagen stor i Malaga och därför kan du få glädje av de många kampanjpriser på billiga hyrbilar, som framförallt går att hitta om du bokar din hyrbil i Malaga i god tid, och med god tid menas 6 till 8 månader i förväg. Om du har tur kan du hitta hyrbil i Malaga för under 100 kr. om dagen och då är det självklart inklusive alla obligatoriska försäkringar och fri körsträcka, så du slipper oroa dig över hur långt du kör under din vistelse i Malaga.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Aktuella erbjudanden och kampanjer

I samband med kampanjer skan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Malaga, som till exempel begränsad körsträcka. Kom därför alltid ihåg att noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil genom CarTrawler, så kan du se hyresvillkoren i andra steget av din bokning.

Ett gott råd är att använda sökmotorns effektiva filterfunktion för att hitta just den hyrbil i Malaga som bäst uppfyller dina behov och önskemål.  Du kan till exempel använda filtret för att välja ut bilar från särskilda biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Fantastiskt klimat

Malaga på Costa del Sol har med sitt milda klimat och sina många soltimmar lockat till sig skandinaver i många år och de allra flesta ankommer till Malaga flygplats, där du hittar alla de kända biluthyrningsföretagen och kan boka en billig hyrbil. Solkusten, eller Costa del Sol som den heter på spanska, är fantastisk med sina aktivitetsmöjligheter till rekreation och bokar du en hyrbil i Malaga, kan du snabbt och lätt ta dig runt längs hela kusten. Här hittar du massor av badmöjligheter, golfbanor och andra upplevelser och ändå är det aldrig långt till en av Europas mest historiska men samtidigt moderna stad, Malaga.

Malaga, som är en av de viktigaste städerna i Andalusien med sina 600 000 invånare, bär en lång rad av historiska drag från många olika folkslag. Detta kan man märka överallt i staden och omgivningarna både i arkitekturen och det kulturella utbudet, här kan du ta dig till spännande upplevelser antingen med din hyrbil eller till fots.

Malaga – historisk överblick

Malaga grundlades av fenicierna cirka 800 f.Kr. De kallade staden Malaka, som betyder att salta, och området blev kommersiellt använt för att bland annat salta fisk från Medelhavet. Grekerna vann under en kort period herradöme över Malaga. Fenicierna och Kartagerna kom dock tillbaka och stannade fram till deras nederlag mot Rom år 202 f.Kr. vid slutet av de puniska krigen. I och med Roms övertagande kom staden att heta Flavia Malacita.

Romarnas kolonisering

Det var med romarnas kolonisering av den Iberiske Halvön som utvecklingen av Malaga tog fart. Staden fick fortsatt en väsentlig, strategisk betydelse för handeln och romarna bland annat flera teatrar i Malaga, utöver den förstärkta borgen. Malaga förblev en del av Romarriket fram till dess undergång. Den romerska perioden på cirka 600 år tog slut, och därefter var Malaga under bysantinskt och gotiskt herradöme. på 700-talet invaderade de arabiske morerna Spanien söder ifrån och området omkring Malaga erövrades år 743. Malaga blev starkt präglat den arabiska kulturen och staden har än idag många synliga tecken av detta som till exempel Alcazaba-borgen, vars byggande påbörjades 1065.

Malaga var fortfarande en hektisk handelsstad och morerna byggde en stadsmur runt de centrala delarna av staden. I förstäderna slog genuesare och judar sig ner och från norr bredde det kristna Spanien ut sig. Malaga var bland de sista städerna som det katolska regentparet Ferdinand och Isabella intog med Castiliens här. Staden föll 1487, morerna besegrades och Malaga lades under huvudstaden Madrid. De första åren präglades av nedgång och staden bytte radikalt karaktär. Religion och styrelseform ändrades och en jordreform genomfördes.

Samtidigt var det en tid präglad av epidemier och översvämningar som gjorde skörden dålig. Den positiva utvecklingen började åter på 1500-talet när det startade ett nytänkande i Malaga med ny stadsplanering där man etablerade centrala torg och förstäderna integrerades. Samtidigt startades under denna period byggandet av större byggnadsverk och katedraler. Stadens handel blomstrade fortfarande och på 1600-talet etablerades en stor ny hamn. Hamnen blev snabbt en av de ledande i Spanien och byggdes ut fortlöpande. Industrialiseringen i Spanien på 1800-talet nådde även Malaga. I stadsplaneringen såg man nu till att göra en uppdelning i industri- och bostadsområden. Efter en begynnande blomstringstid i mitten av 1800-talet genomgick Malaga på nytt en stagnation och nedgång i slutet av århundradet och under de första årtiondena på 1900-talet.

Perioden fram till, under och efter det Spanska Inbördeskriget medförde ingen speciell utveckling av Malaga. I mitten av 1950-talet började turismen utvecklas i Spanien. Möjligheterna till snabb och relativt billig flygtransport gjorde det möjligt för nordeuropéer att besöka landets många regioner med sol och behagligt klimat. Malaga och Costa del Sol blev snabbt ett av turisternas populäraste resmål.

På 1960-talet exploderade turismen. Det byggdes semesterområden längs hela Medelhavskusten och området vid Malaga var det huvudsakliga och mest populära på det spanska fastlandet. Det byggdes hotell och semesteranläggningar till de många turisterna, men samtidigt började även en del nordeuropéer flytta till området, av dessa kom många från de skandinaviska länderna Städerna växte med de nya invånarna och hela områdets ekonomi stärktes tack vare de stora intäkterna från turist- och servicenäringen. Malaga växte sig under denna period än starkare i Spanien och blev ekonomiskt betydelsefull som landets femte största stadsområde sett till antal invånare.

Upplevelser i Malaga med hyrbil

Har du bokat en hyrbil är det perfekt att göra utflykter i och omkring Malaga i din hyrbil. Har du bokat hyrbil så tänk på att det i Malagas centrum kan vara en fördel att parkera hyrbilen och till fots besöka de olika sevärdheterna:

Paseo del Parque: är en allé, som går längs hamnen och den gamla stadsdelen. Det är en intressant promenad mellan gatans palmer och träd som tillsammans med det spanska utomhuslivet ger en härlig atmosfär. Paseo del Parque är magisk när jasminerna blommar och sprider sin doft i hela området. Här växer även en mängd andra växter som kaktus och apelsinträd. Parkens första trädgårdsmästare bodde i det cirka 100 år gamla huset som idag är stadens turistinformation, och där kan du få många goda råd och information angående upplevelser du kan få tack vare din hyrbil.

Palacio de la Aduana: Malagas tullhus vid Paseo del Parque byggdes 1789 av Manuel Marin Rodriquez i nyklassicistisk stil. Byggnadens innergård och trappartier med sina marmorbalustrader är väl värt ett besök. I palatset ligger även Museo de Bellas Artes.

Malagas Rådhus: Malagas nybarock rådhus utgör en imponerande syn. Det byggdes 1919 och ligger också vid Paseo del Parque i centrum av Malaga.

Malaga tjurfäktningsarena Malagueta: Oavsett om man tycker om tjurfäktning eller ej så är Malagueta en del av livet, inte bara i Malaga, utan i hela Andalusien. Arenaen som byggdes 1874 har en kapacitet för 14 000 åskådare. Arenaen i Malaga används fortlöpande för tjurfäktning, du kan hitta information om detta i turistinformationen eller på ditt hotellen. Man arrangerar även konserter i Malagueta, så håll ett öga på de olika hemsidorna som har aktuell information om händelser i Malaga. Om du besöker arenan så hittar du även här tjurfäktningsmuseet, Museo Taurino. Utöver besöket inne i själva arenan bör man även beskåda den från toppen av Castillo de Gibralfaro.

St. George´s Church: St. George-kyrkan som ligger nära tjurfäktningsarenan är Malagas engelska kyrka. Kyrkogården anlades 1830 som Spaniens första protestantiska begravningsplats.

Castillo de Gibralfaro: Gibralfaro kommer från moriska och betyder fyrtornet på berget, men här har tidigare legat en större borganläggning. Vägen hit går mycket brant uppför så hit är det lämpligt att köra med sin hyrbil. Gibralfaro-borgen stammar från början av 1300-talet och byggdes av Yusef I av Granada på en plats där det tidigare låg en fenicisk anläggning och ett fyrtorn, därav namnet. Borgen var den plats där stadens befolkning, enligt historien, höll stånd i tre månader mot angreppet från Kastiliens Kung Ferdinand och Isabella. I dag finns bara ruinerna kvar, men området är mycket intressant att gå runt i. Från Gibralfaro, som ligger på toppen av stadens högsta kulle har du en vidunderlig utsikt över Malaga, hamnen och havet. Har du bokat en hyrbil så kan du parkera i närheten av Castillo de Gibralfaro

Alcazaba: Det är bara en kort tur från katedralen till Alcazabas kraftiga murar, så det är inte lönt att köra dit med hyrbilen. Alcazaba är den första moriska borgen som byggdes på 700-talet, medan en stor del av de andra borgarna uppfördes senare, omkring år 1050. Borgen byggdes på kullen som på den tiden låg ända ut mot vattnet så att man därifrån hade uppsyn över både havet och staden. Än idag har du en vacker utsikt här ifrån. Ta vägen genom de vackert anlagda trädgårdarna med sina fontäner och flera portaler, vilka leder till Alcazabas lilla palats som ligger centralt i komplexet. Ordet Alcazaba betyder ett palats omgivet av befästningsverk. Malagas Alcazaba har fortfarande både sitt palats och sina fästningsmurar. En del av murarna daterar sig till morernas tid och bland annat byggdes Torre del Homenaje undewr ledning av Abd arRahman I på 700-talet.

Arkeologiska museet: Den största attraktionen i Alcazabas palats är Malagas arkeologiska museum. Här står många föremål utställda som bland annat härrör från staden förflutna under både fenicier, morer och romare. Här finns även en del modeller av själva Alcazaba, Lägg dessutom märke till det moriskinspirerade taket som byggdes på 1920-talet.

Teatro Romano: Stadens gamla romerska teater från 100-talet ligger vid foten av Alcazaba. Teatern sägs ha använts fram till 300-talet och är nu under restaurering. Teatern blev funnen 1951 i området där den romerska staden låg, bland annat låg en romersk stadsdel på Alcazaba. Morerna använde sig av pelare och andra byggnadsdelar från teatern när de byggde Alcazaba. Trots teaterns tillstånd och storlek så råder här en härlig atmosfär.

Plaza de la Marina: Har du bokat en hyrbil så parkera den och gå längs Paseo del Parque mot Plaza de la Marina. På gatorna runt omkring palatset kan du verkligen njuta av den underbara spanska atmosfären med tapas och vin eller med shopping i de många butikerna.

Manquita-katedralen: Malagas vackra katedral med namnet Manquita, som betyder ”den lilla enarmade damen”, byggdes över lång tid och är därför byggd i olika stilarter. Du hittar katedralen i centrum av Malaga, så hitta dig en parkeringsplats om du har bokat en hyrbil. Byggstilarna under tiden 1528-1782 sträckte sig över både renässans, barock och nyklassicism. Byggandet stoppades innan man hade byggt det andra tornet, för det fanns inte pengar att slutföra byggandet, därav fick kyrkan sitt namn ”den lilla enarmade damen”. Inne i katedralen finns det bland annat en staty av Jungfru Maria, som skänktes hit av Kung Ferdinand och Isabella efter Kastiliens övertagande av staden från morerna. Lägg även märke till träsniderierna från 1600-talet som är utförda i mahogny- och cederträ.

El Sagrario: El Sagrario byggdes av morerna på 1400-talet. Den var ursprungligen en moské. Byggnaden är idag kyrka och ombyggd i gotisk stil med en gammal, överdådigt dekorerad huvudingång.

Convento de Santa Ana: Santa Ana-klostret blev byggt 1878 i Malagas centrum. Klostret bebos av cistercienser-nunnor.

Picasso-museet: Malagas Picasso-museum öppnades efter att staden fått en större donation av målningar av Picassos svärdotter. Pablo Picassos familj bodde i Malaga från 1881 till 1895, då de flyttade till Barcelona. Pablo föddes i Malaga och bodde där sina första 14 levnadsår. Picasso-museet rymmer mer än 200 verk. Her finns utställt oljemålningar, teckningar, skulpturer, keramik m.m.

Palacio de Buenavista: Picasso-museet ligger inhyst i Palacio de Buenavista, som är från år 1520 och mycket typiskt för tidens andalusiska byggnadsstil. I källaren finns en spännande utställning av arkeologiska fynd från hela Malagas historia. Här kan man bland annat se feniciska murar, grekisk keramik, arabisk konst, romerska bad och kristna föremål, så alla de kulturella påverkningarna genom tiden visas fram i denna flotta utställningslokal. Har du bokat hyrbil så rekommenderar vi att du antingen parkerar din bil i utkanten av centrum eller låter din hyrbil stå kvar på hotellet i Malaga, eftersom det är svårt att parkera i närheten av Picasso-museet.

Santiago el Mayor: I denna kyrka i närheten av både Picasso-museet och Picassos barndomshem blev konstnären döpt. Kyrkan uppfördes från 1490. Lägg särskilt märke till kyrktornet som är byggt i dåtidens lokala mujédarstil. Kvarteret omkring kyrkan är värt en extra liten promenad. Här kan du se de många husen i andalusisk byggnadsstil med sina smidesgaller och innergårdar.

Casa Natal de Picasso: Picasso-familjens hus ligger vid Plaza de La Merced. Det är här Picasso föddes 1881. Huset byggdes 1861 och här bodde Picassos familj de första fyra åren av konstnärens liv. Huset är inrett som ett dokumentationscenter för konstnären och här finns enstaka verk utställda.

Mercado de Atarazanas: Atarazanas är en av Malagas mest intressanta marknader på grund av 1800-tals-byggnaden uppförd av gjutjärn i mudéjarstil. Fasaden är av moriskt ursprung och stammar från 1300-talet.

Museo de Artes Costumbres Populares: Museet de Artes Costumbres Populares i Malaga rymmer diverse folk- och brukskonst som redskap som har använts i regionen under de senaste århundradena. Museebyggnaden byggdes ursprungligen som en krog på 1600-talet.

Los Montes: Vid den gamla vägen till Granada ligger Los Montes, som är en av Malagas vackraste stadsdelar. Området har många utsiktsplatser över staden, bukten och havet. Los Montes som gjort för att besöka när du har bokat en hyrbil i Malaga och samtidigt kan du njuta av den vackra naturen i din hyrbil längs den gamla vägen mellan Malaga och Gransda.

Museo Antropologico: Malagas antropologiska museum ligger placerat i ett naturskönt område i Contadoras-naturparken, har du bokat en hyrbil kan du parkera denna i närheten av parken. Här kan du till exempel se gamla oljekvarnar och vinpressar och kommer du under druvsäsongen, kan du aktivt följa druvans väg till det färdiga vinet.

Retiro Fågelpark: I fågelparken i Retiro-området kan du se mer än 300 olika fågelarter. Själva parken är anlagd i vackra omgivningar, och har du bokat en hyrbil i Malaga så tar du dig lätt till Retiro i din hyrbil.

Jardin Botanico Conception: Malagas botaniska trädgård ligger några kilometer norr om stadens centrum, så här är det en god idé att ha hyrbil, men du kan naturligtvis även använda dig av lokalbussen eller taxi, om du inte har bokat hyrbil. Den praktfullt anlagda trädgården är en av Europas finaste. Trädgården hyser en mängd tropiska växter som allt sedan öppnandet 1850 har förts till Andalusien från Asien, Afrika, Amerika och Oceanien. Som besökare upplever man det som att befinna sig i en tropisk djungel med växter, floder och vattenfall. Conception är i och med Malagas milda klimat en enastående upplevelse och en möjlighet att på ett och samma ställe göra en rundresa i världen.

Kör till Gibraltar med en hyrbil från Malaga

100 km sydväst om Malaga kan man korsa gränsen till England. Gibraltar ger dig möjlighet att se mot Afrika, besöka den engelska staden och se de berömda Gibraltar aporna, som är Europas ända fritt levande apor. Gibraltar har tillhört England sedan deras flotta intog området 1704 och är numera en kronkoloni. De allra flesta som bokar en hyrbil i Malaga besöker Gibraltar med sina hyrbilar, men det går även guidade utflykter från Malaga om du inte vill köra själv.

Gibraltar stad: Omkring staden går en bastant stadsmur. De äldsta delarna av denna mur går tillbaka till morernas försvarsverk som även inkluderar Gibraltars moriska borg. Staden ligger vackert ner mot vattnet vid foten av klippan. Gå runt en sväng och upplev denna lilla del av England med engelsk polis och engelska pund. På Gibraltar-museet kan man bl.a. se olika fynd från områdets historia. Ta gärna en tur till Gibraltars sydligaste punkt, Europe Point, varifrån utsikten är speciellt vacker. Har du bokat en hyrbil i Malaga och kör till Gibratar, så kom i god tid eftersom staden inte har så många parkeringsplatser nära centrum, så det kan vara svårt att hitta en p-plats till hyrbilen.

Gibraltar-klippan och aporna: Klippan utgör en spännande vandringstur. Det är en makalös utsikt och det är även här som Gibraltas apor lever. Aporna är primater, som härstammar från Marocko och Algeriet och de är Europas ända vilda apor. Om man betraktar aporna under stillhet kan man på ganska kort avstånd få en inblick i deras vardagsliv här i naturen. Detta är en mycket speciell upplevelse. Enligt legenden kommer engelsmännen att vara kvar på Gibraltar så länge aporna finns där, så man tar väl hand om dem. Det finns totalt knappa 200 vilda apor på klippan.

Great Siege Tunnels: Gibraltar-klippan är genomborrad av tunnlar, de berömda belägringstunnlarna, som utgör en enastående försvarsanläggning. Tunnlarna kom bland annat till användning 1783, när franska och spanska styrkor besegrades tack vare engelsmännens användande av dessa tunnlar.

Besök Granada med din hyrbil

Har du bokat en hyrbil i Malaga, måste du unna dig själv ett besök i Granada med din hyrbil. Granada är en av morernas gamla städer och rymmer, ut över sin egen charm på stadens gator, flera av världens mest kända monument och byggnader med Alhambra i spetsen. Tänk på att centrum är stängt för privata bilar, så kommer du hit i hyrbil från Malaga är det bäst att parkera i utkanten av Granada. Där ifrån kan du gå eller ta en lokalbuss de ca 10 minuterna in till centrum av Granada

Alhambra är en av Andalusiens största sevärdheter: Morernas Alhambra ligger högt över Granada på Sabica-höjden, omgivet av murar och torn. Alhambra byggdes ursprungligen som en fästning med utvecklades snart till ett palats då det på 1200-talet blev residens för Kung Alhamar av Nasrid. Under de följande århundradena blev bland annat Nasrid-palatset och merparten av Alhambras faciliteter byggda. Efter att Carlos V:s seger 1492 blev Granada och Alhambra styrt av katolska kungar, och Carlos lät bygga ett nytt palats uppkallat efter honom själv.

Lejongången med marmorfontänen som bärs upp av tolv lejon är ett mycket vackert exempel på Granadas moriska arkitektur. Lejongången var en slags reception till de fyra salar som omger gården. Carlos V:s palats uppfördes 1527. Besök även palatsets klosterbyggnader och kyrka som är byggd där det tidigare låg en moské.

Alcazaba i Alhambra: Alcazaba utgör den äldsta delen av Alhambra och är från 800-talet. Från Torre de la Vela, som kan ses vid Granadas horisont, är det en fantastisk utsikt.

Generalife i Alhambra: Generalife ligger mitt emot Alhambra, och namnet anses betyda Edens lustgård, vilket man som besökare verkligen kan förstå varför. Generalife blev anlagt av katolikerna efter att man hade besegrat morerna. Patio de la Acequia är känt för trädgårdens många blommor, fontäner och arkader. Ta dig god tid att gå runt och njuta av den enastående trädgården.

Billeje i Marbella

Marbella er en mondæn badeby vest for Malaga. Byen har, ud over lange dejlige strande, også en bys faciliteter at byde på. Marbella har inden for de sidste årtier foretaget en massiv investering i aktiviteter ogbyggeri af parker og monumenter, hvilket giver byen og området en blanding af den afslappede Middelhavsatmosfære og en moderne bys faciliteter. Marbella har et stort udbud af restauranter, biografer, natklubber samt en del indkøbscentre. Herudover er der mange forlystelser og oplevelsestilbud ved stranden, i og omkring byen.

Hyra bil på Costa del Sol

Costa del Sol utgör hela området vid Medelhavet väster om Malaga. Området har i åratal lockat till sig besökare i tusental och det finns en stort mångfald av möjligheter i området. De allra flesta turisterna på Costa del Sol ankommer till Malaga flygplats, och ska du tillbringa din semester på Costa del Sol är det som gjort för att hyra bil på Malagas flygplats.

Badstränder i närheten av Malaga: En weekendsemester i Malaga kan mycket lätt kombineras med en tur till Medelhavet, och särskilt om du har bokat en hyrbil i Malaga, kan du snabbt och lätt besöka de fina stränderna i närheten av Malaga. Det finns sandstränder alldeles intill Malaga och hela vägen längs kusten. Området är genomgående mycket utbyggt, så det finns många aktiviteter på stränderna. Längs hela Costa del Sol ligger stränderna i och utanför städerna. Det finns gott om fina badmöjligheter på de barnvänliga stränderna. Speciellt under sommarmånaderna finns här en lång rad aktiviteter för turister på och omkring stränderna, såsom minigolf, gokart m.fl. – utöver en rad olika sportfaciliteter, som man kan utnyttja och hyra.

Andalusiska byar och landsortsstäder i närheten av Malaga: Få kilometer från badstränderna ligger det fortfarande mindre spanska landsortsstäder och byar bland kullarna. De många tillflyttade har naturligtvis satt sin prägel här, men en tur genom dessa områden ger ändå ett helt annat lugn och ro än det mer hektiska livet vid kusten.

Golf i Malaga

Golf i närheten av Malaga: Costa del Sol har ett av Europas mest utbyggda golfområden. Här är det aldrig långt till en golfbana, där du kan hyra golfutrustning. Klimatet är dessutom mycket varmt och soligt, så du kan spela hela året runt, även ganska nära Malaga.

Sevärdheter omkring Malaga med hyrbil

Malaga Akvarium: Här i Malagas akvarium lever mer än 500 havsdjur, fördelade på över 100 arter, vilka man kan se i de stora akvarierna. Här finns ett brett urval av havets flora och fauna. Bland havsdjuren kan nämnas delfiner och sköldpaddor.

Malagas Flygmuseum: Det nationella spansk flygmuseet öppnades på Malagas flygplats 1997, och i dag rymmer det mer än 1 500 föremål från den spanska luftfartshistorian. Museet är inhyst i en flygplatsterminal från 1939, och här kan man ut över enstaka flygplan se uniformer, plakat och fotografier m.m.

Tivoli World i närheten av Malaga: I Benalmadena omedelbart väster om Malaga ligger nöjesparken Tivoli World. Parken är den största på Costa del Sol, och utöver olika rullande nöjen finns det även ett varierat musik-showprogram för folk i alla åldrar, utställningar, minitåg och mycket annat.

Shopping i Malaga

Av Malagas många butiksgator är Calle Marques de Larios den ledande, med sina många exklusiva butiker, men i hela det centrala området av stan ligger det genomgående många klädbutiker och specialaffärer. Bland inköpscenter är de största Centro Comercial Larios Centro och Centro Comercial Malaga Plaza, som båda ligger ganska centralt. Även i centrum av, mitt emot Larios Centro, ligger varuhuset El Corte Ingles. Andra varuhus i Malaga är Félix Sáenz och Los Patios.

Det finns olika marknader i staden, inte minst för frukt och fisk. Den mest spännande är Mercado Central de Atarazanas. Andra marknader är Salamanca och Carmen. De berömda och attraktiva spanske reorna äger rum i januari och juli.

Gastronomi i Malaga

Det finns många restauranger i Malaga (t.ex. i den gamla stadsdelen), og de erbjuder delikatesser från hela det spanska köket. De underbara fiskrestaurangerna hittar du längs hela Costa del Sol och du tar dig lätt till dem med din hyrbil. Utbudet är stort, både på turistställena och på de lokala spanska restaurangerna.

Man bör prova någon av de många spanska tapas-restaurangerna med deras otaliga välsmakande rätter som t.ex. spansk skinka. Kom även ihåg att prova och njuta av den goda osten, ölet och vinet. Har du bokat en hyrbil i Malaga så kom ihåg att om du ska köra bil så gäller i stort sätt samma regler som i Sverige, även när det gäller körning om du har druckit alkohol. Därför bör du kanske överväga om du ska använda dig av din hyrbil när du ska ut och njuta av det andalusiska köket.

Hyra bil i Malaga centrum eller på flygplatsen

Du kan boka din hyrbil från flera biluthyrningskontor i Malaga stad och området omkring Malaga och du hittar dem alla i sökmotorn. Uthyrningskontoren på Malaga flygplats ligger alla samlade vid utgången i ankomsthallen och det är här som de allra flesta avhämtar sin hyrbil när de besöker Malaga.

Bokar du din hyrbil i Malaga online i hyrbil-sökmotorn på Hyrbilinfo.se så kom ihåg att alltid läsa igenom de aktuella villkoren för de olika biluthyrningsföretagen.

Här kan du läsa mer om att hyra bil på flygplats.

Kör t.ex. till Rhonda med hyrbil. Källa: valderrama

Billigaste hyrbil i Malaga

Boka billig hyrbil i Malaga online hemifrån, innan ni flyger dit ner. Denna sydspanska stad är ett älskat och populärt semestermål, både för att man ofta är garanterad bra väder under sommarmånaderna på grund av det fina läget, men även för att området har många spännande attraktioner och sevärdheter att erbjuda.

Vill man lära sig något under semestern så finns det rikliga möjligheter till detta på en resa till Malaga. Det ligger nämligen massor av museer runt omkring i staden, till exempel på ett marin museum och en rad konstmuseer, liksom det även finns många vackra och intressanta kyrkor och katedraler, som man lätt kan ta sig till när man har hyrt en bil i Malaga.

Hitta den billigaste hyrbilen Malaga Find Billeje her --> Sammenlign priser her