Billeje i Torremolinos

Torremolinos ligger på den berömda Costa del Sol – Solkusten – i södra Spanien, med utsikt över Medelhavet och den Afrikas norra kust. Staden tillhör provinsen Malaga och ligger 15 km från huvudstaden i provinsen Malaga. Gränsen till Portugal ligger ungefär 350 km västerut, medan huvudstaden Madrid ligger cirka 550 km norrut, men kan nås på under 3 timmar med tåg från Malaga. Folkmängden i Torremolinos är cirka 70 000 personer.

Torremolinos var en fattig fiskestad ända fram till 1950-talet, men är nu en av turisternas favoritorter – faktiskt en av de första över huvud taget som utvecklas på Costa del Sol. Många turister har under årens lopp föredragit Torremolinos på grund av de långa stränderna, vackra palmerna och en mängd av vattensporter och inte minst bra shopping. Den största attraktionen i Torremolinos är Aqualand, en vattenpark som är särskilt populär bland barn och ungdomar.

Billig bil uthyrning i Torremolinos på Costa del Sol
I Torremolinos vackra gröna park – Parque de La Bateria – kan du njuta av både stillheten och en rad gamla kanoner.

Hyra bil billigt i Torremolinos via Hyrbilinfo.se

De flesta som behöver hyra en bil i Torremolinos, anländer till Malagas internationella flygplats, som ligger bara 10 km från centrum. Här finns ett brett utbud av bilar året runt, och om du är här utanför den vanliga turistsäsongen kan du hyra en bil för mycket lite pengar. Det finns ett stort antal biluthyrningsföretag i Torremolinos, lokala och internationella, här ibland Helle Hollis, Europcar, Remo Car och Good Morning Rent a Car. Använd vår sökmotor för att hitta den hyrbil du behöver och se var du har möjlighet att hämta ut den.

Torremolinos strand är flera kilometer lång och har ett perfekt läge i förhållande till solen mot sydost och därmed har du optimala förhållanden för att få en fin solbränna. Från maj till augusti, får du i genomsnitt mer än 300 soltimmar per månad – det vill säga ca 10 timmar om dagen! Längs hela stranden finns det små restauranger och butiker, så det är aldrig långt till nästa drink, och solstolar och parasoller kan hyras i sanden på stranden. Spanjorerna passar noga på stranden som är deras viktigaste tillgång.

Runt början av april börjar temperaturerna att klättra över 20 grader i Torremolinos, men många hotell och lägenhetskomplex öppnar först poolområdena runt 1 juni, när vädret börjar bli riktigt somrigt. Under de tre sommarmånaderna, juni, juli och augusti, ser du knappast regn i Torremolinos, så vad sägs om att hyra en cabriolet och njut av att du inte behöver frukta någon fukt från ovan?

Bland populära utflykter från Torremolinos, dit du bekvämt kan ta dig med hyrbil kan nämnas Malaga stad, Granada, Sierra Nevada, Marbella, Gibraltar, Algeciras och Ronda. Precis innanför kusten ligger ett antal kustberg som sträcker sig upp till ca 1 000 meters höjd. Runt bland dessa berg slingrar sig trevliga bergsvägar som är roliga att köra på om du har hyrt en liten snabb bil. Längs kusten löper ett antal bra vägar, däribland den avgiftsbelagda motorvägen AP-7 som leder till flygplatsen i öster, och till Algeciras och Gibraltar i sydväst.

Hyra bil på flygplatsen

Malaga flygplats – med den internationella förkortningen AGP – ligger bara cirka 10 minuters bilresa från Torremolinos. Här kan du hyra bilar från praktiskt taget alla större biluthyrningsföretag. Flygplatsen är den fjärde största i Spanien mätt i antal passagerare efter Madrid Barajas, Barcelona och Palma de Mallorca, så du kommer även hitta bra förbindelser hit från Sverige, både med direktflyg och via annan ort.

>> Läs mer om biluthyrning på Malagas flygplats här

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag
Upplevelser i Torremolinos:
-Äventyrsbadet Aqualand, öppet från maj till oktober
-Crocodile Park, öppen året runt
-Botaniska trädgården, Molino de Inca
-Tjurfäktningsarena, med marknad på torsdag och söndag
-Parque de La Bateria, kanonbatteri

På Hyrbilinfo.se söker vi priser från alla biluthyrningsföretag i Torremolinos och på Malagas flygplats. På så sätt får du det största och bästa urvalet, samt de bästa priserna – allt på ett ställe. Trevlig resa!

Hitta den billigaste hyrbilen Torremolinos Find Billeje her --> Sammenlign priser her