Hyra bil i Flensburg

Hitta billigaste biluthyrning i Flensburg via sökmotorn ovan som jämför priser på hyrbilar från mer än 500 biluthyrningsföretag och boka din hyrbil snabbt, enkelt och billigt online.

Stor prisskillnad

Många har upptäckt fördelen med att hyra bil i norra Tyskland. Villkoren är de samma som här hemma men priserna är mycket annorlunda. Därför väljer fler och fler att hyra bil i Flensburg. Genom att hyra bil i Flensburg, kommer du inte bara spara pengar på din bilhyra. Du kan även utnyttja möjligheten att se dig omkring i den vackra gamla hamnstaden och köra en sväng i stadens omgivande landsbygd.

Flensburgs gamla stadsdel

Det är lämpligt att avsätta tid till att utforska Flensburgs sevärdheter. Foto: A. Savin, CC.

Flensburg ligger längst in i Flensburgfjorden och är den tredje största staden i den tyska delstaten Schleswig-Holstein. Själva staden själv har cirka 88 000 invånare, men om du räknar med förorterna, har staden en befolkning på mer än 133 000 invånare. Flensburg har massor av historia och kultur att bjuda på, men innan du hämtar ut din hyrbil kan du till exempel. Ta en promenad på den nyrenoverade gågatan i centrum och göra en liten shoppingtur.

När benen har blivit trötta finns det en hel del bra uteserveringar och restauranger, där det finns något för alla smaker. Du bör inte gå miste om maten från det nordtyska köket, men det finns även goda möjligheter att få både italiensk, spansk, fransk och turkisk mat. När du beställer en hyrbil i Flensburg, har du alltid en god ursäkt för att ta en närmare titt på den vackra gamla handelsstaden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Biluthyrning från de stora biluthyrningsföretagen

Stora biluthyrningsföretag som Avis, Hertz och Europcar har naturligtvis också insett att det är riktigt många som gör resan till Flensburg för att hämta ut en hyrbil. Därför har många av de biluthyrningsföretag som Hyrbilinfo.se samarbetar med även utlämningskontor i Flensburg. Om du kommer med tåget kostar det vanligtvis runt 7 euro (ca 70 SEK) att bli körd ut till utlämningsställena.

Du kan boka din hyrbil i Flensburg hemifrån här på Hyrbilinfo.se, så att bilen står klar, när du ankommer till utlämningskontoret. Härifrån kan du köra vidare till din destination eller, som ovan nämnt, köra en sväng in till Flensburg. Bilen kan lämnas på alla biluthyrningsföretags kontor i hela Tyskland, så Flensburg är en bra utgångspunkt för en resa genom Tyskland.

Som svensk i Flensburg, kan du alltid få hjälp på vägen av vänliga tyskar eller till och med någon ur den danska minoriteten som bor i Flensburg. Staden Flensburg har bytt händer många gånger genom historien mellan danska och tyska furstar, innan den slutligen, efter 1: a Världskrigets slut blev tysk.

Flensburgs historiska karta

Vinter i Flensburgs hamn

Vinter i Flensburg hamn. Foto: Ichwarsnur, CC.

Första gången stadens namn omnämndes var år 1248, men det råder ingen enighet om hur namnet Flensburg (eller på tyska Flensburg) har uppstått. En legend säger att en furste gav en av sina riddare, vid namn Fleno, i uppgift att bygga en borg längst in i fjorden, som idag är Flensburgfjorden. Denna Fleno-borg ska enligt sägnen ha gett staden dess namn.

Flensburg uppstod, liksom många andra tyska handelsstäder, genom att ett antal bosättningar växte samman och bildade en handelsplats. År 1284 fick staden sina handelsrättigheter och under samma historiska period byggdes Mariakyrkan (Marienkirche) i stadens centrum. Under 1300-talet byggdes en stadsmur runt staden och på 1400-talet lät drottning Margrethe den. 1: a slottet Duburg. En särskild liten anekdot till denna historia är att drottning Magrethe den 1:a dog av pest på sitt skepp i fjorden den 28 maj 1412. Således är staden dödsplatsen för den första kvinnliga danska monarken och grundaren av Kalmarunionen.

Under perioden 1450 till 1600, hade Flensburg sin första period av välstånd, eftersom staden tjänade bra på den omfattande östersjöhandeln. Men krig och pest satte tillfälligt stopp för denna första period av välstånd.

Från 1775 till 1806 hade Flensburg sin andra stora välståndsperiod, då handeln med rörsocker, tobak och rom från Västindien var några av stadens mycket stora inkomstkällor. Från denna tid stammar många av Flensburgs borgarhus och köpmansgårdar, vilka man kan se på en biltur än idag.

Efter den andra perioden av välstånd var Flensburg präglat av krigen mellan Konungariket Danmark och Preussen först 1854, när Preussen led ett nederlag och senare 1864, då Danmark förlorade sitt herravälde över Sønderjylland, Schleswig, Holstein och därmed även Flensburg.

Allt sedan dess har staden varit tysk och den har därmed präglats av den moderna tyska historian på gott och ont. Det finns dock fortfarande en dansk minoritet i staden som lever sida vid sida med den tyska befolkningen. Det finns danska skolor i Flensburg och många av stadens invånare talar danska.

Billigare än att köra med din egen bil

Autobahn

Det är lätt att fortsätta resan söderut från Flensburg. Foto: jodage, CC.

Flensburg erbjuder massor av kultur, historia och naturupplevelser. Om du hyr en bil, kan du köra en tur längs Flensburgfjorden och njuta av den vackra naturen innan du fortsätter din resa, eller återlämnar din hyrbil. Med hyrbil i Flensburg, är möjligheterna många i närområdet.

3 sevärdheter du bör besöka när du hyr bil i Flensburg

Staden har även ett perfekt läge precis vid motorvägen Europaväg E45 eller vid tyska Autobahn A7. Därför är Flensburg ofta ett resmål för personer som har bokat hyrbil hemifrån, och fortsätta direkt från biluthyrningskontoret ut på motorvägen och ner genom Tyskland till exempel till. Italien och Frankrike.

Att hyra bil i Flensburg är därför oftast något som framför allt danskar användare för att komma ut i Europa till ett överkomligt pris. Om ni är flera att dela på räkningen för bilhyran, är det ofta billigare att hyra en bil i Flensburg än om man är flera som ska betala biljett till allmänna transporter.

Även för dig med egen bil är det värt att överväga biluthyrning. Flera studier har visat att det ofta finns en hel del pengar att spara genom att byta sin egen bil mot en hyrbil i Flensburg. Detta beror på att den verkliga kostnaden för en bilsemester söder ut i egen bil är mycket högre än många tror när slitage på bilen och inte minst värdeminskningen räknas med.

Undvik värdeminskning på bilsemestern genom att hyra bil i Flensburg

Billig hyrbil i Flensburg

Det kan därför löna sig att köra över gränsen till Tyskland om du vill spara pengar genom att hyra bil. Här på hemsidan kan du ange Flensburg som avhämtningsort och snabbt se hur mycket du kan spara genom att boka din hyrbil i Tyskland.

Som nämnt, är det många danskar som gör resan till Flensburg enbart för att hyra en bil som de kan köra vidare med ner genom Europa. Det finns därför en lång rad utlämningsställen av hyrbilar i Flensburg. Personalen som ansvarar för biluthyrningen på de olika biluthyrningsföretagen är därför också vana vid att hjälpa utländska kunder som redan har bokat sin hyrbil innan de anländer.

Hyra bil Flensburg

Genom att hyra bil i Flensburg, kan du enkelt nå resten av Tyskland

Anledningen till att danskar, och för den sakens skull även svenskar och norrmän, bokar hyrbil i Flensburg är mycket enkel. Flensburg är lätt att komma till och priserna på biluthyrning är låga.

Det finns en hel del pengar att spara genom att hyra bil här, eftersom de tyska avdelningarna av de stora biluthyrningsföretagen ofta har erbjudanden och bra rabatter, framför allt under helgerna. Det finns också alltid gott om möjlighet att boka en större och bekvämare bil än din egen om du ska köra mycket långt eller vara många i bilen.

Billiga bilar en del av den tyska folksjälen

Det är det låga inköpspriset på bilar samt den hårda konkurrensen mellan biluthyrningsfirmorna som gör priserna på biluthyrning i Tyskland så låga. Man får inte glömma att Tyskland är bilens hemland och att det är det land där de första bilarna med förbränningsmotorer byggdes av Gottlieb Daimler och Karl Friedrich Benz 1885. Det är också i Tyskland som dieselmotorn utvecklades av Rudolf Diesel under perioden 1893-1897.

Vi får därför inte missta oss på tyskarnas kärlek till bilar. De är med rätta otroligt stolta över den traditionen som finns med att konstruera och utveckla bilar i landet. De stora tyska bilmärkena är även jättelika arbetsplatser i Tyskland, som med alla underleverantörer medräknade, sysselsätter miljontals människor i hela landet.

Man framhäver ofta den stolthet som tyskarna har för bilar, som en anledning till att priserna på biluthyrning och bilar i allmänhet är så låga. Bilar måste vara tillgängliga och gärna i var mans ägo i Tyskland om det enskilda hushållet har behov av ett fordon. Att äga en bil är därför något som är djupt rotat i den tyska folksjälen.

Hyr en bil – helst en stor och bekväm en

Vid bokning av hyrbil i Flensburg genom Hyrbilinfo.se kommer du även ha möjlighet att hyra en stor och bekväm bil till ett bra pris. Bilparken hos de stora tyska biluthyrningsföretagen är i toppskick och en av de modernaste i världen. Det finns naturligtvis gott om valmöjligheter bland de stora tyskabilarna, så om du har en dröm om att fara fram på den tyska Autobahn i en stor Mercedes eller en BMW, då kan drömmen gå i uppfyllelse genom att bokaen hyrbil i Flensburg. Om du behöver en minibuss för en större grupp resenärer, så är det också en del av utbudet hos många biluthyrningsföretag i södra Schleswigs viktigaste stad.

Om ni är flera som ska köra tillsammans blir priset än mer överkomligt, och nöjet med att glida fram på tyska Autobahn i en fin bil är något som bara måste testas. Den tyska infrastrukturen är mycket väl utvecklad och motorvägarna tar dig snabbt till din destination. På Hyrbilinfo.se har du alltid fri körsträcka inkluderad i priset, så allt du behöver tänka på utöver själva bilhyran är att betala för bensin eller diesel. Det är enkelt och bekvämt och att hyra bil blir ett sant nöje.

Spara pengar genom att hyra bil på helgerna

Som ovan nämnt finns det ofta bra rabatter att hämta hos de olika biluthyrning och Rent A Car företag i Flensburg. Sökmotorn här på Hyrbilinfo.se söker naturligtvis även efter erbjudanden och kampanjer, så istället för att du måste gå in på alla biluthyrningsföretagens egna hemsidor och se vilka erbjudanden och kampanjer de har, så kan du se alla priser och erbjudanden här på Hyrbilinfo.se

Detta sparar tid, som du kan tillbringa med att planera din resa, och kanske behöver du även närstudera en karta över de tyska motorvägarna. Många av de bilar du kan hyra idag har GPS-utrustning så att du inte kör vilse på de tyska motorvägarna. Med en GPS kan du dessutom vara säker på att du får den snabbaste rutten och den kortaste körtiden.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

I samband med erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Flensburg, till exempel en begränsning av körsträckan. Därför bör du alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler så hittar du hyresvillkoren för den aktuella hyrbilen i andra steget av din bokning.

Ett bra tips är att använda sökmotorns filterfunktion för att hitta just den hyrbil i Flensburg som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Från Flensburg till resten av Tyskland

När du har bokat en hyrbil i Flensburg, har du en bra utgångspunkt för att utforska Tyskland. Med en hyr bil kan du ta dig runt till både stora och små sevärdheter och dem finns det gott om. Tyskland har en magnifik kultur, en fantastisk natur och en mycket intressant historia som säkerligen kommer att ge dig många oförglömliga upplevelser.

Om du inte har fullt upp med att ta dig vidare till Medelhavet, kan du till exempel åka på bilsemester längs en tema-rutt som till exempel presenterar bröderna Grimms sagovärld.

Hitta ytterligare användbar information om Flensburg på länkarna nedan:

Det lokala turistkontorets officiella hemsida
Mer om staden på wikipedia
Se området på Google Maps

Boka hyrbil i Flensburg hemifrån

Oavsett om du vill utforska Tysklands sevärdheter eller ska vidare söderut, finns det en sak som alltid gäller: du bör boka din hyrbil i Flensburg hemifrån! Trots det stora urvalet av biluthyrningsföretag i staden, kan det framför allt under semestertider vara snabb åtgång på de billigaste och mest populära biltyperna.

Lyckligtvis är det lätt att hitta och boka hyrbil i Flensburg med hjälp av sökfunktionen här på sidan. Här kan du med fördel använda filterfunktionen, om du har specifika önskemål om till exempel bilstorlek.

Hitta den billigaste hyrbilen Flensburg Find Billeje her --> Sammenlign priser her