Billeje i Tyskland

Udforsk Tysklands bjerglandskab med billeje

Tysklands vackra landskap upplevs lättast med hyrbil. Foto: Tobias Van Der Elst, CC.

Att hyra bil i Tyskland är billigare än många tror, och utbudet av hyrbilar är enormt. I stort sett alla de större biluthyrningsföretagen  finns representerade i landet, häribland Avis, Europcar, Hertz, Budget, Alamo och Sixt. På Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil från dessa och många fler med avhämtning på alla stora tyska flygplatser och städer, och hos de flesta biluthyrningsföretagen kan du utan extra avgift hämta ut din hyrbil i en stad och lämna tillbaka den i en annan.

Fri körsträcka och utan avgift

Bokar du hyrbil i Tyskland i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se så inkluderar alla priser fri körsträcka och är utan några dolda avgifter. I bilhyra-sökmotorn jämför vi priser från alla biluthyrningsföretag så att du snabbt och lätt kan få en översikt över de bästa aktuella erbjudandena.

Många svenskar har upptäckt fördelen med att hyra bil i norra Tyskland. Villkoren är de samma, men det är stor skillnad på priset. Därför väljer fler och fler att hyra bil i t.ex. Flensburg, som är en av våra populäraste destinationer. Även om du har egen bil, bör du överväga att byta till en hyrbil när du har korsat den tyska gränsen. Beräkningar från bland annat Motormännen visar att det bland annat på grund av den fria körsträckan kan löna sig att fortsätta resan söderut i en hyrbil.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Aktuella erbjudanden och kampanjer

I samband med erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för att hyra bil i Tyskland, som till exempel begränsat antal kilometer. Du bör därför noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil genom CarTrawler, hittar du hyresvillkoren för den aktuella bilen i steg två av din bokning.

Ett gott råd för att hitta just den bil som uppfyller dina behov och önskemål, är att använda sökmotorns filter. Du kan till exempel använda filterfunktionen för att söka bilar från ett speciellt biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Trafikregler och miljözoner

Når du ska på bilsemester i utlandet är det alltid en god idé att i god tid före sätta sig in i de lokala trafikreglerna. Detta gäller även för Tyskland, där det framför allt på autobahn finns regler som vi inte är vana vid i Sverige. Var dessutom uppmärksam på att det i Tyskland liksom i många andra europeiska länder har införts miljözoner för att begränsa utsläppet av partiklar inne i städerna. Enbart bilar med godkänd miljömärkning får köra in i miljözonerna och detta gäller oavsett om du kör i egen bil eller i en hyrbil.

Få ytterligare information om trafikregler i Tyskland

Vägar som inbjuder till äventyr i bil

Att hyra bil i Tyskland är ett bra sätt att uppleva detta stora land med sina många olika regioner. Enligt Wikipedia har Tyskland världens 12; e största vägnät, och vägarna är av toppklass. Vägnätet inkluderar ett stort nätverk av motorvägar så kallade autobahns, som utgör ca. 12 700 km och täcker de största delarna av landet. Tyskland är dock mycket mer än autobahn. Det övriga vägnätet är också mycket välhållet och når ut till de flesta avkrokar, så du kommer med bil sällan vara begränsad i din rörelsefrihet.

Tyskland är ungefär 25 % mindre än Sverige men rymmer stora variationer. I norr påminner landskapet med sina kuster mot Nordsjön och Östersjön om södra Sverige, men längre söderut erbjuder alpernas höga toppar en helt annan upplevelse. På en resa mellan dessa ytterligheter kommer du passera allt från öppna flodlandskap till täta skogar.

Slottet Neuschwanstein

Slottet Neuschwanstein nära gränsen mot Österrike. Foto: mibuchat, CC.

I manga håll påminner det tyska landskapet nästan om ett sagolandskap med stora borgar omgivna av jätteskogar, vackra små åar och rytande floder. Med bil kan du njuta av omgivningarna runt dig i ditt eget tempo. Kör till exempel en tur till Schloss Neuschwanstein, som bara ligger en och en halv timmes körning sydväst om München. Många ser enbart detta sagoslott på avstånd när de susar förbi på autobahn A7 på väg mot Österrike. Men det kan verkligen rekommenderas att ta sig tid att stanna till och beundra detta slott på närmare håll och låta fantasin skena.

Förbindelse mellan kulturstäder

Det har nu gått en generation sedan muren i Berlin föll, och huvudstaden har i hög grad levt upp sedan dess. Överallt i Berlin kan man fortfarande se minnen från tiden före och med muren, som Tyskland och Berlin i hög grad har lyckats göra till turistmagneter. Men den tyska huvudstaden har mycket mer att bjuda på än monument och minnen från Berlinmuren. Boka en billig hyrbil i den tyska huvudstaden och upplev bland annat de relativt nya museerna Currywurst-museet och filmmuseet, Kinemateket.

Att hyra bil i Tyskland är även ett bra sätt att ta sig mellan Berlin och kulturstäderna Frankfurt, München och Köln, som är känd för att vara upphovsställe till eau de Cologne och för den otroliga katedralen eller domkyrkan Kölnerdom, som ligger vid centralstationen. UNESCO-staden Lübeck från Medeltiden får inte heller glömmas bort. Staden har blivit återuppbyggd efter 2: a världskriget och är idag vacker som aldrig förr.

Du kan även använda din hyrbil ill att köra längs en av Tysklands 150 temarutter som till exempel Romantische Strasse, Tysklands mest berömda och vackraste väg. Det finns guidade bussturer längs många av dessa turistrutter, men det bästa sättet att uppleva dem på är genom att köra själv. Rutterna är väl utmärkta och ytterligare information finns tillgänglig i städerna man passerar längs vägen.

Det enklaste sätet att hyra bil i Tyskland är att boka den hemifrån. I vår sökmotor kan du söka bland de största biluthyrningsföretagen och snabbt hitta billigaste möjliga pris. Ange bara var du vill hämta ut din hyrbil samt start- och slutdatum. Tryck därefter på ”HITTA LÄGSTA PRIS”. Så får du efter få sekunder en översikt över de aktuella, billigaste hyrbilarna i staden eller på flygplatsen.

Upplev de tyska traditionerna

Genom hela landet löper Västeuropas längsta flod, Rhen, vilken du kan överväga att köra en tur längs om du väljer att hyra en bil till din semester i Tyskland. Floden som är 865 kilometer lång sträcker sig genom flera tyska delstater.

Längs turen kommer du uppleva att livet i Tyskland präglas av ett överraskande stort mångfald tack vare de många olika kulturella påverkningarna genom tiden. Med din hyrbil har du flexibiliteten och friheten att följa ditt eget tempo och inte minst bättre möjlighet att följa de små sidovägarna. Använd din rörelsefrihet till att uppleva traditionella karnevaler, vin- eller oktoberfester och inte minst utforska landets härliga kök tillsammans med viner från hela 13 vindistrikt.

Du kan läsa mer om de tyska vindistrikten på hemsidan för Deutsches Weininstitut

Flygplatser i Tyskland

Tyskland är ett stort land, så om man vill längre söderut än till de tyska gränsbutikerna, kan man med fördel ta flyg eller tåg till sin destination och hyra sin bil där. Du kan flyga direkt till Tyskland från Sverige och Danmark med en rad flygbolag som Lufthansa, British Airways, SAS, Norwegian och easyJet, som har dagliga avgångar. Detta kan vara en möjlighet att komma fort fram, samt att kombinera flygresan med en hyrbil och därmed få den rörelsefrihet som en hyrbil ger. Här är de 10 mest använda flygplatserna i Tyskland:

  1. Frankfurt Airport (Flygplatskod: FRA)
  2. Munich Airport (MUC)
  3. Düsseldorf Airport (DUS)
  4. Berlin Tegel Airport (TXL)
  5. Hamburg Airport (HAM)
  6. Cologne Bonn Airport (CGN)
  7. Berlin Schönefeld Airport (SXF)
  8. Stuttgart Airport (STR)
  9. Hannover Airport (HAJ)
  10. Nürnberg Airport (NUE)

Hyra bil i Tyskland

Även om Tyskland nästan är ett grannland kan det vara en god idé att boka en hyrbil redan hemifrån. Tyskland utgör den största hyrbilsmarknaden i Europa och det är inte enbart på grund av turisternas efterfrågan. Tyskarna själva utnyttjar sig i hög grad av biluthyrning. Enligt en undersökning använder mer än hälften av tyskarna sig av hyrbil på resor som varar mer än fem dagar. Samtidigt är efterfrågan på hyrbilar i Tyskland mera konstant året runt i jämförelse med populära semesterländer vid Medelhavet.

Oavsett om du vill avhämta din hyrbil på en flygplats eller en järnvägsstation, kan du genom att använda sökmotorn här på hemsidan lätt hitta den billigaste hyrbilen i Tyskland till din resa. Utbudet av biluthyrningsföretag är stort på de flesta platser i landet, och om du vill vara säker på att hitta det bästa priset bör du jämföra flera olika erbjudanden. Detta kan du lätt göra i sökmotorn här på sidan, vilken inhämtar priser på hyrbilar från både stora och små biluthyrningsföretag.

Hitta den billigaste hyrbilen Tyskland Find Billeje her --> Sammenlign priser her