Hyra bil Hamburg flyg plats

Om du flyger till Hamburg flygplats så är den som gjord för att hämta ut din hyrbil direkt vid ankomsten till flygplatsen, på så sätt får du alla fördelar av att kunna röra dig fritt, flexibelt, snabbt och enkelt runt Hamburg och det omgivande området, oavsett om du är på affärsresa, eller har andra anledningar till att du behöver en hyrbil i Hamburg.

Billigaste hyrbil på Hamburg flygplats

Här på Hyrbilinfo.se kan du hitta den billigaste biluthyrningen på Hamburg flygplats via sökmotorn högst upp på sidan. Sökmotorn jämför priser på hyrbilar från mer än 500 biluthyrningsfirmor. Allt du behöver göra är att ange den information om avgångstid och destination etc. som efterfrågas och då kommer sökmotorn automatiskt hitta det bästa erbjudandet för dig på Hamburg flygplats för dig. På så sätt kan du arrangera din biluthyrning online redan hemifrån, snabbt, enkelt och säkert i god tid innan du anländer i Hamburg.

Ett bra tips är att använda sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Hamburgs flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hamburg flygplats

Hamburgs flygplats, även känd som Hamburg-Fuhlsbüttel Airport, eller på tyska Hamburg-Fuhlsbüttel är den femte mest trafikerade kommersiella flygplatsen i Tyskland, med cirka 13-14 miljoner passagerare per år och cirka 160 000 flygningar.

Flygplatsen ligger 8,5 km norr om Hamburgs centrum och breder ut sig över ett 5,7 km 2 stort område. Den finns två terminaler, Terminal 1 och Terminal 2, som är anslutna med Airport Plaza och bagageområdet, som sträcker sig genom de lägre nivåerna i alla flygplatsens tre byggnader. Båda terminalerna har ett högt välvt tak för att efterlikna formen av en flygplansvinge. I alla byggnader är nivå 1 avgångsområdet, medan nivå 0 är ankomstområdet. Flygplatsen erbjuder 14 bagageband vid ankomsten.

Historia

Flyg platsen i Hamburg är en av de äldsta i världen och har en intressant historia. Det var bland annat på grund av den berömda luftskeppskaptenen Ferdinand von Zeppelin som flygplatsen grundades 1910. Några år senare kunde man ta en ny stor hangar, uppkallad efter greven, i bruk för de stora luftskeppen. Kort därefter började även de första flygplanen att finna väg till den nya flygplatsen. 1: a världskriget och en brand i hangaren satte dock stopp för utvecklingen av flygplatsen tills luftfarten verkligen började ta fart på 1920-talet. År 1929 fick Hamburg flygplats sin första riktiga passagerarterminal, som bland annat rymde en restaurang.

Ännu en gång satte ett världskrig stopp för flygplatsens utveckling, men trots stor förödelse i resten av Tyskland klarade sig flygplatsen nästan oskadda. Därför kunde britterna redan 1946 återuppliva den civila flygtrafiken till och från flygplatsen. Sedan dess har Hamburgs flygplats utvecklats till en viktig knutpunkt för flygtrafiken till och från norra Europa, med rutter till i stort sett alla delar av världen. 2014 använde sig 14 760 000 passagerare av flygplatsen, inklusive hundratusentals danska passagerare som inte har så långt till denna storflygplats.

Hamburg

Med cirka 1,8 miljoner invånare (i innre stadszonen), är Hamburg den näst största staden i Tyskland och den sjunde största i EU. beläget vid floden Elbe är hamnen i Hamburg den näst största hamnen i Europa och den tionde-största globalt.

Hamburgs officiella namn, Freie und Hansestadt Hamburg, återspeglar Hamburgs historia som medlem av den berömda medeltida handelsförbund Hansastäderna, dess tidigare status som en fri kejserlig stad i det Tysk-romerska riket och att Hamburg är en stadsstat som en av sexton delstater i Tyskland. Före Tysklands återförening 1871 var Hamburg en helt suverän stat och fram till de konstitutionella förändringar 1919, styrdes den borgerliga republiken av en grupp så kallade Grand Burghers eller Hanseaten .

Hamburg är en av de mest välmående städerna i Europa och är inte bara en knutpunkt för transport i Nordtyskland utan även norra Tysklands mediala och industriella centrum med mer än 120 000 företag, däribland några av Tysklands mest kända, såsom Airbus, Spiegel förlaget och världens näst äldsta bank, Berenberg bank.

Transport

Hamburg är ett viktigt transportnav i Tyskland och är förbunden med fyra autobahnen (motorvägar); Dessutom är staden den viktigaste järnvägsknutpunkten längs rutten till Skandinavien.

Broar och tunnlar förbinder de norra och södra delarna av staden, såsom Alter Elbtunnel, som har blivit något av en turistattraktion, och Elbtunneln.

Andra populära biluthyrningsdestinationer i Tyskland

Du har också möjlighet att läsa om några av våra andra populära biluthyrningsdestinationer i Tyskland, till exempel. Biluthyrning i Flensburg.

Hitta den billigaste hyrbilen Hamburg flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her