Billeje i Hamborg

Hitta billigaste hyrbil i Hamburg via sökmotorn högst upp på sidan. Sökmotorn jämför priser på hyrbilar från mer än 500 biluthyrningsfirmor. Boka sedan din hyrbil snabbt, enkelt och billigt online.

Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad med en lång historia och därför är staden en bra utgångspunkt för en bilsemester i Tyskland eller resten av Europa. Men staden själv är definitivt också värd ett besök. Hamburg har i och för sig stått i skuggan av Berlin i många år när det gäller stadssemestrar, men den tiden verkar vara över. Fler och fler svenskar tar vägen förbi Hamburg och fler och fler väljer att hyra en billig hyrbil i Hamburg när de åker på bilsemester i Sydeuropa eller i Tyskland.

Bil uthyrning i Hamburg. Hitta en billig hyr bil på billeje.info

Hamburg – Ballindamm, rådhuset och Jungfernstieg sett från Binnen Alster. Foto: Frank Jessen

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

En miljonstad nära Sverige

Hamburg utgör en av de 16 delstaterna i Förbundsrepubliken Tyskland och staden har en stolt historia där självständigheten spelar en viktig roll. Staden Hamburg har en befolkning på cirka 1,7 miljoner invånare. Om du räknar med de närmaste förorterna kommer du upp i 2,3 miljoner och man uppskattar att det i den metropola regionen Hamburg bor runt 4,3 miljoner människor.

Ett hav av upplevelser och sevärdheter

Om du väljer att hyra bil i Hamburg kan du ge dig själv stora upplevelser antingen genom att köra runt i Hamburg eller låta hyrbilen stå och använda stadens kollektivtrafik för att ta dig runt i staden. I själva centrum av Hamburg rekommenderar jag att du förflyttar dig till fots.

Europas näst största hamn

Hamburgs centrum präglas av sin historia som Hansastad och hamn för en stor del av den nordeuropeiska handeln. Idag är hamnen Europas näst största, överträffad endast av Rotterdam. I århundraden har staden därför varit ett handelscentrum i norra Europa, och detta är också tydligt när man rör sig runt bland de magnifika byggnaderna som byggts genom tiderna av stadens köpmän. Rådhuset är en av de mest imponerande byggnaderna och ligger mitt i hjärtat av staden. Byggnaden används idag som den alltid har gjort för borgmästaren i staden och stadssenaten.

Hamburgs äldsta gata heter Jungfernstieg och här hittar du också stadens berömda varuhus Alsterhaus, där du kan shoppa bland alla internationella varumärken. På översta våningen kan du få lite gott att äta för det är här som stormagasinets kunder avslutar dagen bland massor av special butiker med underbar mat och gärna med ett glas champagne.

Shopping

På Neuer Wall som är en av sidogatorna till Jungfernsteig ligger de lyxiga butikerna som pärlor på en tråd från Bleichenbrücken upp till Groβe Bleichen. Här kan du handla bland Armani, Hermés, Gucci, Louis Vuitton, Burberry och naturligtvis Hugo Boss. Det är också i centrum du hittar några av de bra och chica caféerna, där du kan beblanda dig med stadens ”vackra” folk medan du dricker cappucino och äter Kuchen.

För Hamburg är en rik stad, i själva verket är det den staden i Tyskland med det högsta antalet miljonärer per invånare, så det finns en stor marknad för lyxvaror i alla former. Men Hamburg erbjuder också mycket mer, så du bör hyra bil i Hamburg och har du planer på att utforska staden så finns här ett antal stadsdelar – eller Vierteln – på tyska, som du bör titta närmare på.

Stadsdelar i Hamburg

Hamburg är inte bara lyxbutiker, eleganta caféer och polerade gågator. En av de saker som gör Hamburg till en stor destination för en storstadssemester är den enorma mångfalden i staden. På kort tid kan du förflytta dig från centrum via Auβen Alster som rymmer stadens bästa adresser och ambassader, till stadsdelen St. Georg som är mest känd som platsen för stadens Homo miljö samt några fantastiska restauranger och caféer.

Härifrån kan du ta tunnelbanan till Schanzen Viertel, som är mest känd för sin alternativa miljö och ett pulserande café- och nattliv centrerat kring gatan Schulterblatt.

St. Pauli

Från Schanzen Viertel är det upplagt fortsätta vidare till nattlivet och här är det naturligtvis stadsdelen St. Pauli som är målet. St. Pauli ligger nära hamnen och det var här som sjömännen i gamla dagar gick ut och roade sig efter en lång tid på sjön. Utgångspunkten för en stadsrundtur i St. Pauli är kanske den mest kända gatan i Hamburg – Reeperbahn.

Reeperbahn måste sägas vara en blandad påse med godis. Restauranger, barer, caféer, diskotek, strippklubbar, sexbiografer, bordeller och mycket mer. Förutom Reeperbahn bör du även styra stegen till några av sidogatorna och då kanske främst Groβe Freiheit, Hamburger Berg och Hans Albers Platz. Parallellt med Reeperbahn hittar du också Hamburgs Red Light District, vilket är centrerad kring Herbertstraβe.

10 saker du bör se i Hamburg:

  • Rathaus och centrum
  • Reeperbahn och St. Pauli
  • Planten und Bloomen (botaniska trädgården)
  • Elbphilharmonie (Opera)
  • Hamnen, HafenCity och Speicherstadt
  • Portugisiska kvarteret
  • St. Georg
  • Auβen Alster
  • Kunsthalle

Billigaste hyrbil i Hamburg

Hitta en billig hyrbil och utforska Hamburg. Staden bör definitivt ingå i vars och ens to-go-lista när det gäller stadssemestrar i Europa. Till exempel, om du hämtar ut din hyrbil på Hamburgs flygplats kan du snabbt komma in till staden, stanna där i ett par dagar innan du eventuellt åker vidare.

På Hyrbilinfo.se hittar du de bästa priserna på biluthyrning i Hamburg. Vi jämför priser från mer än 500 biluthyrningsföretag. I priset ingår alltid autohjälp, fri körsträcka, stöldförsäkring, alla skatter, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, flygplatsavgifter och det finns inga dolda avgifter.

Läs mer om Hamburg på Wikipedia

Se Hamburg på Google Maps

På vår sida kan du även hitta billig biluthyrning på andra ställen i Tyskland, till exempel i Flensburg, en av våra mest populära destinationer.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

För erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Hamburg, till exempel en begränsning av körsträckan. Därför bör du alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler så hittar du hyresvillkoren för den aktuella hyrbilen i andra steget av din bokning.

Ett bra tips är att använda det effektiva filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Hamburg som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Hitta den billigaste hyrbilen Hamburg Find Billeje her --> Sammenlign priser her