Hyr bilar i Berlin

Här på Hyrbilinfo.se hittar du den billigaste hyrbilen i Berlin i sökmotorn ovan. Sökmotorn jämför priser på hyrbilar från mer än 450 biluthyrningsföretag och gör det möjligt för dig att boka din hyrbil i Berlin enkelt, snabbt och säkert online. Priset på de hyrbilar du bokar genom hyrbilinfo.se inkluderar fri körsträcka, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, autohjälp, stöldförsäkring, samtliga skatter – och det finns inga dolda avgifter i priset.

Du har också möjlighet att hitta massor av information, råd och tips om biluthyrning här på Hyrbilinfo.se så att du är optimalt förberedd när du hämtar ut din hyrbil i Berlin. Ladda ner användbara tips i vår FAQ, det vill säga de vanligaste frågorna om bil uthyrning, som inkluderar information om försäkringar, avgifter, avbokningar, förarregler, körkort och många andra relevanta frågor gällande bokning av hyrbil i Berlin och på andra ställen utomlands.

Hyra bil i Berlin

Med en hyrbil i Berlin har du inte bara möjlighet att uppleva en av Europas mest populära och intressanta städer utan även göra utflykter i hela norra Tyskland som är fyllt med intressanta städer och attraktioner. Även om du bara åker på en kortare privat- eller affärsresa till Berlin eller i närheten av Berlin, så är det en stor fördel att använda sig av hyrbil snarare än kollektivtrafik, eftersom det gör din resa mycket mer flexibel och ofta även billigare om du behöver åka en del fram och tillbaka.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Fakta om Berlin

Berlin är inte bara Tysklands huvudstad och säte för det tyska parlamentet och regeringen, utan har också blivit ett av Europas kulturella och politiska centra sedan sammanslagningen 1989. Staden har nästan 3,5 miljoner invånare, fördelade över knappt 900 km2, och är en av Tysklands 16 delstater.

Historiskt sett är staden bland de mest intressanta och viktiga i Europa, efter att ha varit huvudsäte för Konungariket Preussen, Kurfurstendömet Brandenburg (delstaten omkring Berlin heter idag Brandenburg), det tyska kejsarriket, Weimarrepubliken , Nazi-Tyskland och det fram till 1989 existerande DDR.

Huvudattraktioner

Bland Berlins mest kända sevärdheter finns Brandeburger Tor, Berlins TV-torn, riksdagshuset, Bundeskanzler ämbetet, Berlins katedral, Potsdamer Platz, Berlinmuren (vad som återstår av den), den nya synagogan, Unter den Linden, Alexander Platz, Charlottenborgs slott, Grosser Tiergarten, Kurfürstendam, Oberbaum bron, Denkmal für die ermordeten juden Europas m. fl.

Här kan du läsa mer om Berlin på stadens officiella turistbyrå

Infrastruktur i Berlin

Sedan sammanslagningen har det skett en massiv satsning på Berlins infrastruktur, särskilt på den forna östsidan, som präglades av åratal av förfall, och idag framstår Berlin som en extremt välutvecklad och lätt stad att förflytta sig i på det infrastrukturella planet. Med nästan 1000 broar och nästan 5 500 kilometer vägnät i själva staden, varav 73 kilometerna är motorväg (Autobahn) så tar du dig förhållandevis snabbt runt i den stora staden, även om varje stad naturligtvis kräver lite tålamod, speciellt vid de stora knutpunkterna i centrum och vid rusningstid.

Flygplatser i Berlin

Berlin har två flygplatser; Berlin Tegel flygplats (TXL), ligger inom stadens gränser, och Schönefeld flygplats (SXF), som ligger i delstaten Brandenburg strax utanför Berlins sydöstra gräns. Tillsammans betjänar de två flyg platserna cirka 25 miljoner passagerare varje år. Tegel flygplats i Berlin är huvudsäte för de två stora tyska flygbolagen Air Berlin och Lufthansa.

Under flera år har det förekommit olika, ofta motstridiga, nyheter om den nya stora flygplatsen som heter Berlin Brandenburg Airport (BER), som planeras att ersätta de två befintliga flygplatserna i Berlin som stadens civila flyg plats, men slutförandet av Den nya stora flygplatsen har dragit sig ur och det är ännu inte klart när den är klar och kan därför ersätta de andra två flyg platserna.

Boka billig hyrbil i Berlin

Om du är intresserad av att hyra en bil i Berlin snabbt, enkelt och säkert online via nätet så behöver du bara ange den begärda informationen i sökmotorn här ovan så får du fram det billigaste och bästa erbjudandet på en hyrbil i Berlin.

Här kan du läsa om andra av våra platser och orter i Tyskland med biluthyrning inklusive Flensburg, München och Frankfurts flygplats.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

För erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Berlin, till exempel begränsad körsträcka. Därför bör du alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler kan du hitta hyresvillkoren för den aktuella bilen i det andra steget av bokningen.

Ett bra tips är att använda sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil i Berlin som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Hitta den billigaste hyrbilen Berlin Find Billeje her --> Sammenlign priser her