Bilhyra på Berlin flyg plats

Berlin har faktiskt två flygplatser; Berlin Tegel flygplats (TXL), ligger inom stadens gränser, och Schönefeld flygplats (SXF), som ligger i delstaten Brandenburg, strax utanför Berlins sydöstra gräns. Tillsammans betjänar de två flygplatserna cirka 25 miljoner passagerare varje år. Men den av svenskar mest använda flygplatsen är Tegel flygplats, som är huvudsäte i Berlin för de två stora tyska flygbolagen Air Berlin och Lufthansa.

Under många år har det funnits planer på att bygga en ny stor civilflygplats i Berlin, som ska heta Berlin Brandenburg Airport (BER), men byggandet av den nya stora flygplatsen har blivit så försenat att det ännu inte är klart när den nya flygplatsen blir klar och därför inte när den kan ersätta de två nuvarande Flygplatserna.

Hyra bil på Berlin flygplats

Om du flyger till flygplatsen Tegel eller Schönefeld, är det perfekt att hyra din bil direkt vid ankomsten till flygplatsen, vilket ger dig alla fördelar av att kunna röra dig flexibelt, snabbt och enkelt runt i Berlin och det omgivande området. Berlin har en utmärkt infrastruktur som har fått ett enormt uppsving efter sammanslagningen mellan öst och väst 1989, vilket är särskilt tydligt i den tidigare östra delen av staden, som också var den mest försummade delen av staden på infrastrukturella nivå före sammanslagningen.

Idag har staden nästan 5 500 kilometer vägnät i självastaden, varav 73 kilometer är Autobahn, och över 1000 broar som korsar floder och sjöar, vilket gör att du som bilist tar dig relativt snabbt runt i den stora staden, även om varje stad naturligtvis kräver ett visst tålamod, särskilt vid de stora knutpunkterna i centrum och vid rusningstid.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Lägsta priset på biluthyrning

Om du väljer att hyra en bil direkt vid ankomsten till Berlin Tegel flygplats, har du möjlighet att hitta den billigaste biluthyrningen på flygplatsen här på Hyrbilinfo.se. Med hjälp av sökmotorn ovan kan du jämföra priserna på hyrbilar från mer än 500 biluthyrningsföretag. Allt du behöver göra är att ange information om din avresetid och destination, m.m. som du kommer att bli tillfrågad om, då kommer sökmotorn automatiskt hitta det bästa erbjudandet till dig. På detta sätt kan du snabbt, lätt och säkert boka din hyrbil online redan hemifrån i god tid innan du anländer till Berlin.

När du bokar via Hyrbilinfo.se ingår: Fri körsträcka, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, autohjälp, stöldförsäkring, alla skatter – och det finns inga dolda avgifter i priset.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

För erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil på Berlins flygplats, till exempel en begränsning av körsträckan. Därför bör du alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler kan du hitta hyresvillkoren för den aktuella hyrbilen i det andra steget av din bokning.

Ett bra tips är att använda sökmotorn effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Berlins flygplats som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filterfunktionen för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Klimatet i Berlin

Berlin har ett tempererat kustklimat med relativt varma somrar, ibland fuktigt, med medeltemperaturer mellan 18-19 grader Celsius. Vintrarna är relativt kalla med medeltemperaturer på mellan 0 och 2 grader i januari och februari. Vår och höst fluktuerar i allmänhet från kyla till milt väder.

Berlins tätbebyggda stadsområde skapar ett slags mikroklimat där stadens många byggnader, så att säga, lagrar värmen som avges av de olika värmekällorna i husen. Därför kan den genomsnittliga temperaturen i centrum av staden vara så mycket som 4 grader högre än i de områden som ligger utanför staden.

Transport i Berlin

Förutom stadens två kommersiella flygplatser och ett välutvecklat vägnät, som är de mest relevanta infrastrukturella anläggningarna i detta sammanhang, har Berlin också långväga järnvägslinjer som förbinder Berlin med alla större städer i Tyskland och Med många städer i de europeiska grannländerna. Regionala järnvägslinjer ger också tillgång till grannregionerna Brandenburg och Östersjön.

Berlin Hauptbahnhof är en av de största järnvägsstationerna i Europa och härifrån går tåg till inhemska destinationer som Hamburg, München, Köln och andra stora tyska städer.

Läs också om andra populära biluthyrningsdestinationer här på Hyrbilinfo.se, inklusive Flensburg.

Hitta den billigaste hyrbilen Berlin flyg plats Find Billeje her --> Sammenlign priser her