Hyrbilar på Tenerife Airport North

Boka din hyrbil på Teneriffa flygplats Nord och upplev semesterön Teneriffa med all den personliga frihet och flexibilitet som tillgången till en hyrbil ger. Det finns massor av vacker och egenartad natur, små, charmiga kuststäder, fantastiska stränder och intressanta historiska och kulturella sevärdheter att upptäcka på Teneriffa – och med en hyrbil är du inte beroende av kollektivtrafik eller guidade turer, utan kan uppleva den populära spanska semesterön i din egen takt.

Teneriffa flygplats Nord

Incheckningshallen på Teneriffa flygplats Nord. Foto kredit: public domain

Praktisk information om flygplatsen

Teneriffa flygplats Nord, tidigare känd som Los Rodeos flygplatsen, bär det officiella spanska namnet Aeropuerto de Tenerife Norte och har flygplatskoden TFN. Flygplatsen ligger på adressen 38297 San Cristóbal de la Laguna i San Cristóbal de la Laguna (Teneriffas tredje största stad), cirka 14 km från öns huvudstad Santa Cruz på nordöstra Teneriffa.

Med sina omkring 5 500 000 passagerare per år och 74 000 start och landningar, är flygplatsen fortfarande den minsta av de två flygplatserna på Teneriffa, överträffad av Teneriffa flygplats Syd (på spanska: Aeropuerto de Tenerife Sur), som har knappa 10 500 000 passagerare per år.

Teneriffa flygplats Nord är känd för att ha varit skådeplatsen för den värsta katastrofen som någonsin inträffat i flyghistorien när ett Pan Am flygplan och ett KLM flygplan, båda omdirigerades i sista minuten 1977 och kolliderade i tät dimma, varvid 587 människor dödades. Som ett lugnande besked är det viktigt att poängtera att det sedan 1980 inte har förekommit några olyckor på flygplatsen.

Destinationer

Flygplatsen erbjuder en lång rad olika destinationer, av vilka den stora majoriteten består av andra spanska destinationer, såsom Madrid, Barcelona, Malaga, Bilbao, Valencia, Alicante och destinationer på de andra Kanarieöarna. Men det finns även enstaka förbindelser till   huvudstäder utomlands, såsom Rom i Italien, Caracas i Venezuela, Lissabon i Portugal och Helsingfors i Finland. Den mest populära förbindelsen går till den spanska huvudstaden Madrid, med så mycket som 40 avgångar dagligen och en miljon passagerare årligen.

Faciliteter på flygplatsen

Teneriffa flygplats Nord har bara en liten Terminal, som i gengäld är modern eftersom den byggdes så sent som 2002. Terminalen erbjuder 5 olika barer och kaféer och flera butiker, varav en del säljer konsthantverk och andra specialprodukter från Kanarieöarna. Det finns även ett VIP rum, ett apotek, bankomat, WiFi, och förstahjälpen. Utanför flygplatsen finns parkeringsplatser och motorvägsförbindelser.

Hyra bil på Teneriffa flygplats Nord

Det finns hela 5 olika biluthyrningsfirmor på flygplatsen: Auto Reisen, Avis, CICAR, Europcar och Hertz.

Det finns massor av fördelar med att ha en tillgång till hyrbil när du är på semester på Teneriffa, som på vissa platser inte går att nå med kollektivtrafik på grund av dess unika natur och dess låga befolkningsantal. Med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil på Teneriffa flygplats Nord online och har din valda hyrbil klar redan när du ankommer till flygplatsen på norra Teneriffa.

Du kan med fördel använda dig av filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil på Teneriffa flygplats Nord som bäst passar dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Platser du kan uppleva genom att hyra bil på Teneriffa flygplats Nord

Till de mest populära sevärdheterna och upplevelserna som lätt kan nås med en hyrbil från Teneriffa flygplats Nord räknas naturligtvis först och främst Teneriffas berömda huvudstad Santa Cruz de Tenerife, vars centrum ligger enbart cirka 14 kilometer från flygplatsen.

Med en hyrbil kan du även enkelt nå Teneriffas andra stora sevärdheter på dagsutflykter, däribland öns legendariska naturattraktioner som Pico del Teide i Teide nationalpark, Roque Cinchado, Pico Viejo, Cueva del Viento, Drago de Icod de Los Vinos, Mount Guajajen, Mirador Cruz del Carmen och Reserva Natural especial del Chinyero – och många fler.

Nyttiga länkar:

Besök Teneriffas officiella turist-hemsida här.

Hitta den billigaste hyrbilen Hyra bil på Teneriffa flygplats Nord Find Billeje her --> Sammenlign priser her