Hyr bilar i Aarhus

Jämför hyrbilar i Århus från alla uthyrningsföretag i Leendets stad och hitta snabbt den billigaste hyrbilen. Om du enkelt vill kunna besöka de många sevärdheterna och attraktionerna som finns både i och utanför staden, är en hyrbil det bästa sättet att göra det på.

Vindkrafts Park i Århus
Sommar stämning i Mølleparken i Århus. Foto: Kimbruhn, Pixabay.

Upplev Århus med hyrbil

Under de senaste åren har Århus rosats internationellt för stadens kvaliteter som destination – och av goda skäl. Om du hyr en bil i Århus, kommer du upptäcka att det även finns många sevärdheter och attraktioner i resten av östra Jylland och inom kort räckvidd.

Om du har barn kan du till exempel köra med din hyrbil till Djurs Sommerland, uppleva den unika karaktären av nationalparken Mols Bjerge eller fördjupa dig i Danmarks historia på det berömda Moesgård museum söder om staden, där den berömda Grauballenmannen bor. Med en hyrbil i Århus kan du köra direkt till dörren istället för att behöva bekymra dig om kollektivtrafiken.

Om du bokar en hyrbil under din vistelse i Århus, är det en god idé att kontrollera om du kan parkera din hyrbil på hotellet. Om du inte kan hitta parkeringsplats i de centrala gatorna, det finns dock flera stora parkeringar runt omkring i staden där du alltid kan parkera.

Hitta billiga hyrbilar i Århus

Flera företag kämpar om biluthyrningsmarknaden i Århus, vilket naturligtvis bara är en fördel för dig som letar efter billig biluthyrning. I CarTrawlers sökmotor, som du hittar högst upp på denna sida, kan du snabbt jämföra priser från Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt och de andra biluthyrningsföretagen i staden. Det är det enklaste sättet att hitta just den bilen och priset som passar dina behov och önskemål bäst.

Oavsett om du är turist i huvudstaden på Jylland eller helt enkelt behöver ett transportmedel som ger dig mer flexibilitet än kollektivtrafiken, då är det perfekt att hyra en bil. I sökmotorn på denna sida kan du både boka en kompakt hyrbil som är lätt att ta sig fram med på stadens gator eller en rymligare modell med gott om utrymme för bagage och passagerare om du ska på en längre resa.

Ange bara när du vill hämta din bil för att få en överblick över de bästa erbjudandena från de olika hyrbilsföretagen. Om du är intresserad av en viss bilklass, eller om du bara vill se priser från specifika företag, kan du använda filterfunktionen för att begränsa sökresultatet.

Århus flygplats

Staden Århus har länge önskat sig en flygplats nära staden, men till vidare måste de och resten av området omkring Århus använda sig av Tirstrup flygplats. Numera kallas den visserligen Århus flygplats, även om den ligger i Tirstrup. Men att flygplatsen ligger lite avlägset är inte ett problem om du väljer att hyra en bil på Århus flygplats. Med bil tar det bara en halvtimme att köra in till centrum

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Tips på utflykter med en hyrbil

Om du har din utgångspunkt i Århus, eller Aarhus som det stavades för en del år sedan, har du en hel del spännande utflykter att välja mellan. Här ett litet urval av de många alternativen:

  • Moesgård museum – besök museet en sommardag, efteråt kan du ta ett dopp på en av stadens bästa stränder.
  • Mols Bjerge nationalpark – massor av möjligheter att vandra eller cykla i ett av Danmarks mest unika naturområden.
  • Den centrala Jylland sjön på höglandet mellan Silkeborg, Skanderborg och Århus erbjuder många stora natur- och kulturupplevelser.

Läs mer om sevärdheter och attraktioner i Århus på turistbyråns hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Århus Find Billeje her --> Sammenlign priser her