Billeje i Aarhus Lufthavn

Ta dig enkelt och billigt från flygplatsen till Århus med en hyrbil. Foto: Chat W

Århus flygplats är viktig både för affärsresenärer och turister och med en hyrbil från Århus flygplats är det lätt och snabbt att fortsätta resan in i själva staden Århus.

Att hyra bil Århus flygplats är också en möjlighet att snabbt, billigt och enkelt komma vidare på din resa från Århus flygplats även till andra städer än Århus.

Det är inte svårt att hitta billig biluthyrning på Århus flygplats, eftersom de 5 största biluthyrningsfirmor är representerade på Århus flygplats; AVIS, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Alla med kundservice i flygplatsens passagerarterminal.

Om du bokar din hyrbil på Århus flygplats redan hemifrån kommer du snabbt ta dig vidare från flygplatsen och inte minst slippa besväret med att hitta en buss eller taxi till Århus stad. Flygplatsen som tidigare kallades Tirstrup flygplats ligger cirka 35 km nordost om Århus och därför är en hyrbil inte bara en enkel lösning utan också ett prismässigt konkurrenskraftigt alternativ till exempelvis till att åka taxi. Du hittar ytterligare information om Århus flygplats här.

Boka hyrbil på Århus flygplats online

Sök efter hyrbil på Århus flygplats i biluthyrning-sökmotorn på Hyrbilinfo.se. Här är det lätt att hitta och boka bra och billig hyrbil på Århus flygplats. Biluthyrning-sökmotorn jämför hyrbilspriser och tillgång på bilar från alla biluthyrningsfirmor i samarbete med CarTrawler och Auto Europe. Om du bokar hyrbil på Århus flygplats så är alla priser som utgångspunkt inklusive fri körsträcka och utan dolda avgifter, men eftersom villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsföretagen så rekommenderar vi att du noga läser igenom de aktuella hyresvillkoren som du hittar i sökmotorn i steg 2 av din bokning.

Läs mer om billig biluthyrning i Århus

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Information och fakta om Århus flygplats

Århus flygplats är en civil flygplats i Tirstrup i Djursland, cirka 35 kilometer rakt nordost om Århus. Flygplatsen byggdes av tyskarna under andra världskriget, men användes aldrig för krigsändamål. Under det kallakriget delade flygplatsen område och landningsbanor med Flygstation Tirstrup. Flygvapnet och de utländska styrkorna använde flygstationen ända fram till 1990-talet. Idag finns det fortfarande en liten militärdepå och ibland genomförs även övningar i området.

Den nuvarande passagerarterminalen dateras från 1981 och har sedan dess renoverats under perioden mellan 2007 och 2009. Sedan 1946 har flygplatsen varit öppen för civil luftfart och även om Århus stad ligger 50 kilometer bort är flygplatsen fortfarande att betraktas som Århus flygplats. Fram till nyligen har det till och med varit svårt att ta sig till och från Århus, men idag finns det fina förbindelser tack vare en nybyggd motorväg på Djursland. 2003 förkastades en plan på att bygga en ny flygplats närmare Århus, men möjligheten diskuteras fortfarande och dyker då och då upp i medierna. Flygplatsen har dock ett stabilt passagerarantal på drygt en halv miljon resenärer per år.

Århus flygplats ligger 25 meter över havet och har två landningsbanor. SAS, British Airways, Ryanair, Finnair, Jet Time, Primera Air, Thomas Cook Airlines och Aarhus Air taxi flyger till och från Århus flygplats. Destinationerna är främst Köpenhamn, Skandinavien och London samt charterflyg till mer exotiska destinationer som Teneriffa, Madeira, Kreta, Mallorca, Cypern och Mytilini.

Om hungern ska mättas och törsten släckas före flygningen, kan det göras i flygplatsens KOKpit. Restaurangen ligger på andra våningen med utsikt över landningsbanorna och erbjuder smörgåsar, sandwiches, fräscha sallader och varm mat. I avgångshallen finns också ett litet café där du kan köpa allt från frukost och smörgåsar till kaffe och kaka. I anslutning till restaurang KOKpit finns konferensrum i storlekarna mellan 8 och 50 personer. Konferensrummen har flipover, overhead och annan utrustning för att hålla professionella möten. Restaurangen ser naturligtvis till att mötesdeltagarna sockernivåer inte faller för mycket under dagen.

På Århus flygplats FLYBUY Shop hittar du ett brett utbud av kvalitetsprodukter till mycket fördelaktiga priser. Naturligtvis kommer du att hitta de kända märkesvarorna inom kosmetika, parfymer och godis, öl, vin och sprit. I presentavdelningen finns också ett stort urval av de mest populära presentartiklarna, till exempel från Royal Copenhagen, Georg Jensen, LEGO, Delsey, Prestige och Pilgrim. Alla internationella resenärer kan handla i butiken, oavsett om destinationen är ett EU-land eller ett icke EU-land. Om du ska vidare till ett land utanför EU via Köpenhamn, kan du också köpa taxfree i butiken. Du behöver bara ett boardingkort för din vidare resa från Köpenhamn.

Det finns en busslinje mellan flygplatsen och staden Århus vars tidtabell är anpassad till reguljärflyg och charterflygningar. Bussens avgångstider är anpassade till flygtiderna, och resan från Århus Centralstation tar cirka 50 minuter. Passagerarna plockas upp vid hållplatser längs vägen. Det finns också en busslinje med en vanlig buss från Århus flygplats till Randers och Ebeltoft sex eller sju gånger om dagen. Om du anländer med bil finns det mer än 1 300 parkeringsplatser i omedelbar närhet av terminalbyggnaden. Parkeringsområdena är både upplysta och videoövervakade. Vid ankomsten kan du antingen trycka ut en P-biljett, som ska betalas i automaten i flygplatsbyggnaden före utkörsel, eller registrera din ankomst med ett kreditkort. När du sen lämnar parkeringen så kom ihåg att använda samma kreditkort för att komma ut. Om du inte har en egen bil eller om du inte vill vara beroende av kollektivtrafiken, kan du hyra en bil från ett av uthyrningsföretagen i ankomsthallen. Taxibilar finns också utanför terminalbyggnaden.

Upplevelser med bil i Århus

I Århus finns många vackra och intressanta sevärdheter. De flesta känner till friluftsmuseet, gamla stan och konstmuseet AroS, men även Moesgård museet med Grauballemannen, Kvinnomuseet i Danmark, Vikinga museet, Naturhistoriska museet och Steno Museum är värda ett besök. De många parkerna och grönområdena i och runt Århus gör staden ljus och luftig. Riis Skov, Marselisborgsskogarna och Brabrand-leden runt Brabrandsjön är populära motions- och picknickplatser för både Århusianer och turister. I Århus centrum ligger Århus Domkyrka, Vor Frue kyrkan, St Pauls kyrka och St Johannes kyrka. Efter en rundtur bland stadens attraktioner kan du koppla av med en läsk eller en kall öl från Ceres på ett av caféerna längs Århus ån.

Århus hamn är bland de 100 största containerhamnarna i världen och en av de största i Norden. Både dansk Supermarked, Arla Foods, vindkrafttillverkaren Vestas och shoppingkedjan JYSK har sitt huvudkontor i eller nära Århus. På Terma i Lystrup norr om Århus produceras högteknologiska produkter för bland annat flyg-, satellit-, civila- och militära radarsystem. Det aktiva näringslivet bidrar till att skapa trafik via Århus flygplats, liksom Århus universitet, danska journalisthögskolan och handelshögskolan i Århus.

Turistdestinationen Djursland kan hjälpa till att locka passagerare till Århus flygplats. Djursland erbjuder många vackra naturupplevelser, både i skogen och på stranden. Djurland har många stugområden och det är lätt att ta sig till Djursland-stränderna, vilket gör området mycket populärt bland barnfamiljer. Ebeltoft har dessutom positionerat sig som en bröllopsstad och är hemmahamn för fregatten Jylland. Djurs Sommerland, Kalø slottsruin, Ree Safari Park och Skandinavisk Dyrepark bidrar till att göra Djursland till ett attraktivt semesterområde och det kan inte vara lättare att ta sig dit än att flyga till Århus flygplats.

Århus flygplats ger snabb och enkel tillgång till Århus stad som med över 260 000 invånare är Danmarks näst största. Århus var europeisk kulturhuvudstad 2017 och med sina många kulturella erbjudanden, kan Århus lätt tävla med mycket större städer i resten av Europa. Århus Festvecka är Jyllands största kulturfestival med såväl lokala som nationella och internationella inslag. I Århus finns det omkring 45 aktiva teatrar, varav omkring 30 har sin egen scen. Aarhus musikhus har åtta salar och en utomhus amfiscens. Aarhus teater har fem scener med plats för mellan 80 och 700 gäster. Svalgången har tre salar med plats för mellan 20 och 200 sittande, medan Helsingør Theatre i gamla stan kan hysa 237 sittande.

Hitta den billigaste hyrbilen Aarhus flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her