Hyr bilar på Bromma flyg plats

Bromma flygplats kan med rätta kalla sig Stockholm City Airport, eftersom den ligger närmast den svenska huvudstaden. Med en hyrbil kan du därför snabbt vara ända inne i centrala Stockholm. Om du använder dig av hyrbil så utgör Bromma flygplats även en bra utgångspunkt för att enkelt resa vidare till många andra spännande destinationer i Mellansverige.

Bromma flyg plats
Bromma flygplats stadsnära läge ställer särskilda miljökrav på flygplanen. Foto: Zdenko Zivkovic, CC av 2,0.

Stockholm City flygplats

Trots den legitima titeln City-Airport, är Bromma flygplats mätt till storlek och antal passagerare helt klart lillebror i jämförelse med Arlanda flygplats. De cirka 2,5 miljoner passagerare som årligen använder sig av Bromma gör dock flygplatsen till den tredje största i Sverige.

Bromma flygplats, som med rätta heter Bromma Stockholm Airport, är i första hand en inrikesflygplats. För närvarande ligger 12 av de 15 destinationerna som flygs från Bromma flygplats i Sverige. De viktigaste inrikes destinationerna är Malmö, Göteborg och Umeå. De tre återstående internationella destinationerna är Århus flygplats. Med andra ord är det ingen stor flygplats, men terminalen innehåller ändå allt du behöver på din resa med butiker, bankomater, restauranger, caféer och barer. De senaste åren har flygplatsterminalen också genomgått en välbehövlig utbyggnad och renovering som bland annat inkluderar en ny ankomsthall och nya kontor för biluthyrningsföretagen.

Det är bara ungefär 10 kilometer från Stockholm-Bromma flygplats till Stockholms innerstad. Huvudstaden har sedan etableringen av flygplatsen 1936 successivt vuxit så att förorter idag omger flygplatsen. Enligt flygplatsens egen information innebär det stadsnära läget att flygplatsen är föremål för särskilda miljökrav och endast trafikeras av de mest miljövänliga och tysta flygplanen. Stockholms stadsfullmäktige har till och med uttryckt sin önskan att avskaffa flygplatsen helt och hållet på grund av miljöföroreningar. För närvarande har dock en överenskommelse träffats mellan luftfartsverket och Stockholm, som gäller fram till 2038, då staden i stället erhåller ekonomisk kompensation per passagerare.

Hyrbilar på Bromma flygplats

Trots den relativt blygsamma storleken på flygplatsen finns det ett ganska bra utbud av biluthyrningsfirmor på Bromma Stockholm Airport (flygplatskod BMA). Om du behöver hyra bil för att åka vidare kan du bland annat hyra din bil från AVIS, Budget, Europcar, Hertz, Mabi och Sixt. Med andra ord, ett antal av de mest kända biluthyrningsföretagen vilka vanligtvis erbjuder ett brett utbud av hyrbilar.

Det finns flera fördelar med att ha tillgång till en hyrbil när du reser till Stockholm och kanske vill uppleva mer än bara centrum. Om du har bokat en hyrbil här på Hyrbilinfo.se kommer den att stå klar och vänta på dig när du anländer till Bromma flygplats. Det enda du behöver göra för att säkra dig en hyrbil och ro i sinnet är att i sökmotorn ange när du vill hämta ut din bil. Sedan, efter några sekunder, får du en pris översikt på hyrbilar på flygplatsen. Om du har några speciella önskemål gällande din hyrbil, kan du använda filterfunktionen i sökmotorn för att hitta erbjudanden från specifika biluthyrningsfirmor eller för att enbart se priser på bilar av en viss storlek.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära destinationer i närheten av flygplatsen

Det är närmast en självklarhet att flyga till Bromma flygplats om du ska besöka Stockholm. Men om du väljer att använda dig av hyrbil kommer du även ha friheten att utforska de många andra intressanta städerna och attraktionerna i regionen.

  • Stockholm: med bil kan du som regel köra de 10 kilometerna in i centrum på under 25 minuter.
  • Uppsala: den gamla universitetsstaden ligger mindre än en timmes bilfärd norrut.
  • Mariefred: en idyllisk stad som ligger en timmes bilfärd väster om Bromma flygplats. är känd för sin mysiga gamla stadskärna och Gripsholms slott.
  • Sigtuna: staden som grundades på 900-talet är förmodligen Sveriges äldsta. Om du är historiskt intresserad, är det även värt att se på runstenarna i området.

Praktiska länkar

Du kan läsa mer om flygplatsen på den officiella hemsidan.

Hitta den billigaste hyrbilen Bromma flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her