Hyr bilar på Stockholm Arlanda flyg plats

Genom att hyra bil på Stockholm Arlanda flygplats kan du få billig, enkel och snabb transport vidare på din resa. Det finns bra vägförbindelser från flygplatsen till den svenska huvudstaden. Men du kommer också att ha många andra av Sveriges mest populära destinationer inom räckhåll om du bokar en hyrbil på Stockholm Arlanda Airport.

Boka billig bil uthyrning i Stockholm Arlanda
Stockholm Arlanda, som officiellt invigdes av kung Gustav VI Adolf 1962, är uppkallad efter Arland, det gamla namnet för församlingen Ärlinghundra, där flygplatsen är belägen. Foto: nyheter Øresund-Johan wessman © nyheter Øresund (CC by 3,0)

Praktisk information

Med nära 27 miljoner passagerare per år är Arlanda redan en av de största av de nordiska flygplatserna. Ambitionen är dock att flygplatsen 2040 ska hantera 40 miljoner resenärer! Flygplatsen som ligger cirka 42 km norr om Stockholm erbjuder flygförbindelser till runt 180 destinationer, varav de flesta är internationella.

Flygplatsen har totalt fyra terminaler, 2, 3, 4 och 5. Terminalerna 2 och 5 används för internationella flygningar. Du kan gå mellan terminalerna, men det finns också möjlighet att använda bussar och tåg Arlanda Express.

Det finns ett bra utbud av butiker på flygplatsen, häribland många klädbutiker, bokhandel, ett apotek, en delikatessbutik och en elektronikaffär. Dessutom finns det flera bankomater fördelade på Terminal 2, 4, 5 och i SkyCity, som ligger mellan terminalerna 4 och 5. Det finns också två full-service banker tillgängliga på flygplatsen, samt växlingskontor i Terminal 2, och mycket annat i Terminal 5 och i SkyCity. Om du behöver förfriskningar finns det också många restauranger och caféer på hela flygplatsen, med undantag för Terminal 3.

Hyra bil på Stockholm Arlanda

På Stockholm Arlanda flygplats kan du hyra bilar från Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Den senare finns på flygplatsens långtidsparkering P3, medan de andra är grupperade tillsammans på ett särskilt biluthyrningsområde. Från Terminal 2, 4 och 5, kan du ta parkeringsbussen Beta för att komma till Avis, Budget, Europcar och Hertz. Om du däremot ska avhämta din hyrbil från Sixt ska du istället ta parkeringsbussen Alfa.

Du bör boka din hyrbil i god tid redan hemifrån så att du i lugn och ro kan hitta det bästa erbjudandet. Sök och boka din hyrbil på Stockholm Arlanda flygplats (flygplatskod: ARN) i vår biluthyrning-sökmotor. Sökmotorn jämför priserna och hittar lediga bilar från de olika biluthyrningsföretagen på flygplatsen. Bokar du hyrbil på Stockholm Arlanda flygplats genom Hyrbilinfo.se så ingår fri körsträcka i priset och det finns inga dolda avgifter.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Lätt att åka vidare med hyrbil från Arlanda flygplats

Tack vare den närbelägna E4: an kommer det inte att ta lång tid att köra från flygplatsen till Stockholm – Nordens svar på Venedig. Jämfört med många andra europeiska huvudstäder är det lätt att ta sig runt med bil i Stockholm. Observera att en så kallad ”trängselskatt” har införts i Stockholm. En avgift tas ut för att köra in i innerstaden. Avgifterna skickas automatiskt bilägaren, och om det är ett biluthyrningsföretag, kommer beloppet normalt sett att automatiskt läggas till på hyrbilspriset.

Det finns inte bara bra förbindelser med bil från flygplatsen till huvudstaden. Stockholm Arlanda är också en bra utgångspunkt för resor med hyrbil till resten av landet.

I stället för att köra söderut till Stockholm kan du till exempel köra mot nordväst och Dalarna, ett av de mest idylliska områdena i landet, med distinkta röda stugor vid slingrande åar och sjöar samt djupa skogar. Om du kommer hit på Midsommar kommer du att se lokalbefolkningen i folkdräkter dansa runt majstången och även en eller annan Stockholmsraggare. På vintern kan du ta på dig skidorna och delta i det legendariska Vasaloppet mellan Sälen och Mora tillsammans med mer än 15 000 andra.

Motsvarande upplevelser väntar dig i andra regioner som du kan nå med din hyrbil från Stockholm Arlanda flygplats, det finns massor av spännande upplevelser. Oavsett om du är på semester eller på en affärsresa och inte vill vara beroende av kollektivtrafiken, utan vill ha möjlighet att göra spontana omvägar är det idealiskt med en hyrbil. Som utgångspunkt inkluderar priset fri körsträcka när du hyr en bil på Stockholm Arlanda via Hyrbilinfo.se, men som alltid rekommenderar vi att du läser hyresvillkoren noggrant.

Närliggande destinationer

Ett stort antal av resenärerna till Stockholm Arlanda flygplats besöker huvudstaden, men med hyrbil och fri körsträcka är flygplatsen också en bra inkörsport till många andra städer och attraktioner i Mellansverige.

Till de populäraste destinationerna inom 10 mil från Stockholm Arlanda hör:

  • Stockholm
  • Den gamla universitetsstaden Uppsala 
  • Sveriges äldsta stad Sigtuna
  • Landets sjätte största stad Västerås
  • Mariefred med det vackra Gripsholms slott.

Hitta den billigaste hyrbilen Stockholm Arlanda flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her