Hyr bilar på Skavsta flyg plats

Skavsta flygplats ligger nära Nyköping 10 mil sydväst om Stockholm, men räknas trots avståndet med bland den svenska huvudstadens flygplatser. Med hyrbil är det tack vare bra motorvägsförbindelser lätt att fortsätta från Skavsta flygplats den sista sträckan in till Stockholm.

Skavsta flyg plats
Skavsta Stockholm flygplats är en populär lågprisflygplats söder om Stockholm. Foto: svens Welt, CC BY-SA 2,5.

Sveriges fjärde största flygplats

Skavsta flygplats, som har flygplatskoden NYO, kallas lokalt för Stockholm Skavsta flygplats. Flygplatsen är belägen på General Schybergs väg, uppkallad efter Birger Schyberg (1897-
1953), en framstående lokal officer inom flygvapnet. Skavsta var också bara en militärflygplats fram till 1980. 2018 köptes flygplatsen av Vinci Airports som har sitt huvudkontor i Paris och äger 45 flygplatser runt omkring i världen. Nyköpings kommun har emellertid fortfarande en ägarandel på 9,9 procent.

För närvarande flyger man på 45 destinationer över hela Europa från Skavsta Stockholm flygplats som är Sveriges fjärde största flygplats. Mer än en fjärdedel av Sveriges befolkning bor i närheten av flygplatsen (2,4 miljoner inom en radie av 100 kilometer), så även om landets största flygplats, Arlanda flygplats, inte ligger långt bort är flygplatsledningen övertygad om en stadig tillväxtpotentialen. För närvarande är det lågprisflygbolag som använder sig av flygplatsen. Ryanair etablerade sin första skandinaviska bas här år 2003 och året därpå flyttade Wizz Air in på flygplatsen. För närvarande kan Skavsta flygplats, enligt deras egen information, hantera cirka 3 miljoner passagerare årligen, men man har ambitioner att utöka kapaciteten ytterligare under de kommande åren.

Vid flygplatsterminalen hittar du en restaurang och café samt butiker, ett växlingskontor, bankomater, konferensrum, en businesslounge och inte minst ett bra urval av biluthyrningsföretag. Du kan resa med buss eller taxi från flygplatsen till Nyköpings Centralstation som har förbindelser till Stockholm. Om du vill åka snabbare till Stockholm, eller om det inte går något tåg till din slutdestination så är det självklara valet att hyra en bil på Skavsta flygplats. Det tar cirka 70 minuter att köra till Stockholm.

Hyra bil på Skavsta flygplats

En handfull av de största biluthyrningsföretagen har kontor på Skavsta flygplats så du har stora möjligheter att hitta en hyrbil i exakt den storlek som passar dina behov. När du använder sökmotorn här på Hyrbilinfo.se för att boka din hyrbil kommer den stå redo när du landar så du snabbt kan ta dig vidare till din destination.

I skrivande stund erbjuder Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt biluthyrning på Skavsta flygplats. Men du behöver inte själv sätta dig in i de olika företagens erbjudanden på Skavsta flygplats för sökmotorn samlar automatiskt in priser från de olika biluthyrningsfirmor på flygplatsen och sammanställer dem i en översikt så att du enkelt kan hitta det bästa erbjudandet på den hyrbil som bäst passar dina behov och önskemål.

Boka din hyrbil på Skavsta flygplats online

Om du väljer att hyra en bil på Skavsta flygplats är det bästa att boka den online redan hemifrån. Då står hyrbilen redo när du landar och du kan snabbt ta dig till Stockholm via E4: an som går strax söder om flygplatsen. Men det finns även bra vägförbindelser till andra städer i Stockholmsregionen och andra delar av landet.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära destinationer i närheten

Naturligtvis är det inte utan anledning som flygplatsen har valt att marknadsföra sig ute i världen under namnet Stockholm Skavsta flygplats. Trots avståndet till huvudstaden används flygplatsen främst som inkörsport till Stockholm. Huvudstaden är också den definitivt mest populära destinationen nära flygplatsen, men det finns också flera andra städer och områden inom räckhåll när du har hyrbil.

  • Stockholm
  • Uppsala: gammal universitetsstad
  • Mariefred: en pittoresk stad som har vuxit fram kring Gripsholms slott.
  • Sigtuna: Sveriges äldsta stad.
  • Nynäshamn: idylliskt belägen hamn- och färjestad.

När du bokar en hyrbil på Skavsta flygplats genom Hyrbilinfo.se ingår alltid fri körsträcka. Därför behöver du inte begränsa dig till de närmsta destinationerna utan kan även till exempel köra vidare längs den svenska östkusten eller möjligen nordväst till natursköna och idylliska Dalarna.

Praktiska länkar

Du kan hitta mer information om flygplatsen på den officiella hemsidan.

Hitta den billigaste hyrbilen Skavsta flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her