Hyr bilar i Luleå

Med sitt läge längst ner i Bottniska viken är Luleå en utmärkt utgångspunkt för att utforska norra Sverige som erbjuder några av Skandinaviens mest unika naturscenerier. Luleå är dessutom den största staden i Lappland, där många fantastiska upplevelser väntar både sommar och vinter.

Gamla stan, den ursprungliga Luleå.
Kyrkan med över 400 omgivande trähus är den största attraktionen i Gammelstad, det ursprungliga Luleå. Foto: mark Håkans son, cc by 2,0.

Porten till Lappland

Luleå, som har ca 44 000 invånare är särskilt känd på senare tid för en stor stålindustri och kallas även för ”Stålstaden”. Dessutom har staden bland annat Skandinaviens nordligaste tekniska universitet som dessutom har ett nära samarbete med industrin, men har även kurser i musik, dans, teater och media.

Universitetet och den högteknologiska industrin är utan tvekan avgörande för att Luleå har mer att erbjuda när det gäller restauranger och kulturliv än vad som normalt skulle förväntas av en stad av denna storleken. För besökare är det dock lika mycket det vackra läget vid Bottenvikens skärgård som gör Luleå till ett attraktivt resmål. Om du reser hit under sommarmånaderna får du inte missa att göra en tur med någon av de många turbåtarna som tar dig ut bland de 1312 öarna, klipporna och skären.

Ett av de mest populära utflyktsmålen med turbåtarna är klubbviken på Sandön, där det finns en fin badstrand. Om du har en hyrbil finns det faktiskt flera kilometer av sandstränder inom räckhåll från Luleå. Skulle du tycka att sötvattnet i Bottenviken är för kallt att bada i så finns det gott om andra möjligheter att njuta av vattnet på båtturer eller med kajakpaddling.

Det kan även starkt rekommenderas att hyra bil i Luleå för att köra en tur ut till Gammelstad Kyrkby. Denna lilla kyrkby som funnits med på UNEXCO: s världsarvslista sedan 1996, är faktiskt det ursprungliga Luleå. På grund av en minskande havsnivå (på grund av landhöjningen) flyttades staden på 1600-talet till sin nuvarande plats och den ursprungliga staden blev då kallad ”Gammelstad”.

Trots många intressanta kulturella sevärdheter på dessa breddgrader kan man inte säga annat än att det är den fantastiska naturen som är den huvudsakliga attraktionen på en resa till Lappland. Om du använder hyrbil kan du redan efter 15-minuters bilresa från staden befinna dig i Bälingebergets naturreservat och få en försmak av hur mycket denna region har att erbjuda i form av orörd natur. De lätta vandringslederna i reservatet som erbjuder spektakulär utsikt över området är ett populärt utflyktsmål bland lokalbefolkningen i Luleå.

Med en hyrbil kan du också enkelt köra norrut från Luleå för att upptäcka ännu större naturområden där du kan träffa på samernas renar och från september till mars har du goda möjligheter att få se det fantastiska norrskenet.

Hyra bil i Luleå

Avstånden mellan större städer är stora i norra Sverige, men tack vare bra vägar är det lätt att ta sig runt snabbt med en hyrbil. Det tar mindre än 10 minuter att köra från Luleå centrum till motorvägen som går väster om staden.

Det finns flera biluthyrningsfirmor i Luleå så du har oftast goda möjligheter att hitta en hyrbil som passar dina behov oavsett om du reser ensam eller behöver ha passagerare. Vill du ha en snabb överblick över priserna på biluthyrning i Luleå? Använd då sökmotorn överst på denna sida, sökmotorn tar fram de bästa erbjudandena från de olika biluthyrningsföretagen åt dig.

Du kan använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Luleå som bäst passar dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att enbart söka efter bilar från något specifikt biluthyrningsföretag. bilar med specialutrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Kallax flygplats

Man glömmer ibland hur stor yta vi svenskar har att röra oss på i vårt eget land. Sverige är till exempel 10 gånger större än Danmark och vi ska köra ända upp till Luleå för att komma i närheten av polcirkeln, det motsvarar ungefär att köra från södra Sverige ner till Medelhavet.

Vill du hoppa över den långa körningen kan du lyckligtvis flyga till Luleå. Stadens flygplats, Kallax flygplats ligger 7 kilometer söder om centrum och har trots sin blygsamma storlek allt som behövs för att ge dig en bra start på ditt besök i norra Sverige. Kallax flygplats som officiellt kallas Luleå Airport (flygplatskod LLA) har både matställen, butiker och inte minst ett rimligt urval av biluthyrningsfirmor inklusive Avis, Europcar, Hertz och Mabi.

Populära utflyktsmål nära Luleå

Det är en självklarhet att hyra en bil i Luleå för att ge sig ut på äventyr i Lappland. Det kan dock även rekommenderat att köra ut på sightseeing i närområdet.

  • Gammelstad: det ursprungliga Luleå
  • Hägnan friluftsmuseum: beläget nära Gammelstad. Här kan du uppleva det traditionella midsommarfirande varje år.
  • Stränderna: med en hyrbil kan du enkelt besöka de vackra stränderna nära staden.
  • Ormberget och Måttsundsbacken: på vintern hittar du här spår och backar för skidåkare på alla nivåer.

Praktiska länkar

Du kan få ytterligare inspiration till ditt besök i Luleå på hemsidan för stadens turistbyrå.

Hitta den billigaste hyrbilen Luleå Find Billeje her --> Sammenlign priser her