Hyr bilar i Göteborg

Boka hyrbil i Göteborg hemifrån och få ut mer av din vistelse i Sveriges näst största stad. Det finns även massor av andra spännande städer och intressanta sevärdheter inom räckhåll från Göteborg, när du har en hyrbil, och med tillgång till hyrbil behöver du inte tänka på tidtabeller och kollektivtrafik utan ha full frihet att själv bestämma.

Kanal i Göteborg
Göteborg uppstod runt ett kanalsystem i början av 1600-talet. Foto: Tony WebsterCC BY 2,0.

Etablerad enligt nederländsk modell

Dagens Göteborg grundades 1621 av kung Gustav II Adolf, som i stadsvallen lät gräva ut kanaler enligt den holländska modellen, så att staden kunde fungera som en hamn. De många holländska hantverkare som användes som arbetskraft vid etableringen satte även sin prägel på de andra byggnadsverken i staden. Därför har Göteborg i några av sina gamla stadsdelar en arkitektur som skiljer sig markant från den arkitektur som är typisk för Norden under denna perioden. 

Göteborg var under många år Sveriges fönster mot världen och är fortfarande landets största hamnstad. Under de senaste årtiondena har Göteborg dock genomgått en utveckling från traditionella industri- och hamnstad till en modern stad där kunskapsbaserade företag och kulturliv spelar en allt viktigare roll. I de gamla hamnområdena har IT-företag flyttat in och inne i staden ligger rader av populära restauranger som gynnas av den goda tillgången av färsk fisk från havet.

Idag bor cirka 533 000 personer i Göteborg, vilket gör staden till den näst största i Sverige. Om du räknar med de omgivande förorterna är befolkningen ca 1,1 miljoner. Staden Göteborg har också infört en ambitiös stadsutvecklingsplan som under de kommande åren kommer att skapa plats för 150 000 nya medborgare i staden.

Boka hyrbil i Göteborg

Om du bara sa vistas i stadens centrum är det förmodligen mest praktiskt att du förflyttar dig till fots, med buss eller spårvagn. Vill du åka ut till förorterna eller planerar att använda Göteborg som utgångspunkt för en vidare resa i Sverige är det ändå självklart att använda sig av hyrbil.

Om du behöver hyra en bil i Göteborg har du ett stort utbud av biluthyrningsfirmor att välja mellan. Biluthyrningsfirmor som AVIS, Sixt, Europcar och Hertz har alla centralt belägna kontor i staden. Beställ din hyrbil i Göteborg i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se så slipper du själv leta efter och jämföra priser från varje enskild biluthyrare för att hitta det bästa erbjudandet.

Allt du behöver göra är att ange var och när du vill hämta ut din hyrbil. Så gör sökmotorn arbete för dig och ger dig snabbt en översikt över hyrbilspriserna och tillgängliga bilar från en mängd olika biluthyrningsföretag. Om du har specifika krav eller önskemål på ditt fordon så kan du med fördel använda dig av filterfunktionen för att ytterligare förfina sökresultatet. Detta gör det smidigt och lätt att hitta just den hyrbil som bäst passar dina behov och önskemål och sedan boka den.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Landvetter flygplats

Du kan åka båt till Göteborg, men troligtvis ankommer du via den internationella flygplatsen Landvetter (flygplatskod GOT), flygplatsen ligger cirka 20 kilometer sydost om staden.

Landvetter flygplats med det officiella namnet Göteborg Landvetter Airport är med knappt 7 miljoner passagerare årligen Sveriges näst största flygplats. Flygplatsen har flyglinjer till cirka 90 destinationer runt om i världen, inklusive flera nordiska flygplatser.

Naturligtvis kan du också använda sökmotorn här på Hyrbilinfo.se till att hitta och boka en hyrbil på Landvetter flygplats. Biluthyrningsföretagen ligger i det närliggande parkeringshuset.

Upptäck mer av Göteborg med hyrbil

Om du har en hyrbil så tar det inte mer än en kvart att köra ut till stadens botaniska trädgårdar, Göteborgs botaniska trädgård ligger sydväst om stadens centrum. På en solig dag är den 175 hektar stora trädgården med dess mer än 20 000 blommor och trädslag en perfekt destination för en romantisk utflykt.

Om du letar efter lite mer genuina naturupplevelser, kanske du vill köra en tur i din hyrbil till Delsjöns naturområde sydost om Göteborg. Här inbjuder de två sammanbundna sjöarna (”stora” och ”lilla”) till simning och kanotpaddling medan de omgivande skogarna kan utforskas på vandrings- och cykelturer. Om du har familjen med dig till Göteborg bör du nog även stanna till på Liseberg, den populära nöjesparken i utkanten av staden.

Förutom attraktionerna i närområdet gör en hyrbil det enkelt för dig att resa från Göteborg till resten av Sverige. Med en hyrbil kan du fortsätta till ställen som:

  • Karlstad: inkörsporten till Värmland, där den 500 kilometer långa Klarälven möter den stora Vänern.
  • Jönköping: utforska länet, känt som Astrid Lindgrens hemland, och som erbjuder goda möjligheter till aktiva upplevelser i vacker natur.
  • Västkusten: eftersom biluthyrning i Göteborg vanligtvis inkluderar fri körsträcka kan du utforska Sveriges västkust utan att behöva tänka på avstånd. Här väntar vacker natur, charmiga städer och många intressanta sevärdheter som Vitlycke Museum med de berömda hällristningarna och nationalparken Kosterhavet.

Praktiska länkar

Stadens egen hemsida
Det lokala turistkontoret

Hitta den billigaste hyrbilen Göteborg Find Billeje her --> Sammenlign priser her