Hyr bilar i Malmö

Boka en hyrbil i Malmö online och spara tid och pengar. Genom att hyra bil kan du besöka inte bara stadens många spännande sevärdheter, men också ha en bra utgångspunkt för att utforska resten av södra Sverige.

Turning Torso. Hyr en bil i Malmö på Billeje.info

Besök Malmös sevärdheter med hyrbil. Foto: Randy Lemoine

Sveriges tredje största stad

Malmö är med sina drygt 300 000 invånare Sveriges tredje största stad och sedan Öresundsbron stod klar 1995 har staden blivit en naturlig förlängning av Köpenhamn, både för danskar och andra utländska besökare. Malmö är dock i sig själv en drivande kraft i Öresundsregionen och i spetsen inom många områden. Det kulturella livet i staden betonas ofta med sitt rika utbud av festivaler, museer, teater, opera och konserter.

Om du väljer att hyra bil i Malmö kan du dra nytta av det faktum att staden är en knutpunkt för motorvägsnätet. Oavsett vilken riktning du vill åka i, kan du snabbt resa dit med hyrbil.

Hitta billig hyrbil i Malmö

Du kan hitta det bästa priset på biluthyrning i Malmö med hjälp av biluthyrning-sökmotorn på denna sida. I samarbete med CarTrawler jämför vi priserna på hyrbilar från flera biluthyrningsföretag på en gång. Det gör det enkelt för dig att hitta de bästa erbjudandena på biluthyrning i Malmö. Om du kommer med tåg till Malmö kan du välja att boka din hyrbil på järnvägsstationen.

Det finns många olika biluthyrningsföretag att välja mellan i Malmö, bland annat har Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt kontor i Malmö. Du behöver dock bara ange när och var du vill hämta din bil så får du ett sökresultat på några sekunder, där du enkelt kan se de lägsta priserna på ett brett spektrum av fordon. Om du letar efter en hyrbil i en viss storlek eller om du är intresserad av att hyra från ett visst företag, då kan du dra nytta av sökmotorns filterfunktion för att ytterligare förfina prislistan.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Malmö flygplats

Stadens flygplats- Malmö Sturup Airport ligger ca 30 kilometer öster ut från centrum. Trots närheten till en betydligt större flygplats på andra sidan Öresund är Malmö flygplats också en viktig knutpunkt för flygtrafiken till Öresundsregionen. Flygplatsen drivs bland annat av SAS, men det är särskilt närvaron av lågprisflygbolag som Norwegian och Ryaniar som har hjälpt till att locka många resenärer från både södra Sverige och östra Danmark.

Landar du på Malmö flygplats är det givetvis ofta bekvämare att boka en hyrbil med avhämtning på flygplatsen istället för inne i själva staden. Du kan också göra detta i sökmotorn högst upp på den här sidan.

Många alternativ med hyrbil i Malmö

För många är biluthyrning först och främjar ett sätt att snabbt och enkelt ta sig från Malmö. Men om du har en hyrbil till ditt förfogande är det också lämpligt att avsätta tid för att utforska stadens attraktioner. Om du är historiskt intresserad är Malmöhus slott från 1500-talet ett måste att besöka. Slottet är till exempel Skandinaviens äldsta bevarade renässansslott, det ligger i centrum av Malmö och vetter mot Öresund. Här kan du utforska Malmös och Skånes historia i ett museum för stadshistoria eller besöka Malmö konstmuseum som har en av Sveriges största samlingar av nordisk konst från den andra halvan av 1800-talet fram till idag.

Om du åker till gamla stan i Malmö – öster om Malmöhus slott, hittar du inte bara charmiga trånga gator med flera byggnader från 1500- och 1600-talet utan kan även njuta av områdets många caféer, designbutiker och gallerier.

När det är ett härligt sommarväder är det en självklarhet att köra till Ribersborgstrand (ribban) några kilometer väster om Malmö centrum, som på sommaren är ett populärt utflyktsmål. Under vintersäsongen kan du istället vinterbada och ta en bastu i Ribersborgs kallbadhus från 1898.

Populära destinationer med hyrbil:

  • Att köra längs kusten i Skåne – Malmö är den perfekta utgångspunkten för att med hyrbil utforska resten av Skåne. Kör till exempel ut längs kusten och besök längs vägen trevliga hamnstäder och byar som Falsterbo, Trelleborg, Ystad och Kåseberga.
  • Mitt i Skåne, om du kör inåt landet, har du möjlighet att i din egen takt uppleva ”ärkeskånska” orter som Hörby, Höör och Röstånga, där du kan känna dig förflyttad till Selma Lagerlöfs berättelse om Nils Holgerssons underbara resa.

Nyttiga länkar

Stadens officiella hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Malmö Find Billeje her --> Sammenlign priser her