Hyr bilar på Malmö Sturup flyg plats

Boka billig bilhyra på Malmö Sturup flygplats med CarTrawler här på Hyrbilinfo.se – jämför hyrbilspriser från alla biluthyrningsföretag på flygplatsen.

Malmö flygplats kallas även Malmö Sturup flygplats (MMX) och ligger i Skåne, cirka 55 kilometer från centrala Köpenhamn. Med goda motorvägsförbindelsen via Öresundsbron kan du enkelt använda dig av hyrbil från Malmö Sturup flygplats om du vill besöka den danska huvudstaden. Om du ankommer med tåg till Malmö kan du även hyra din bil på Malmö Centralstation.

Malmö flyg plats. Hyr en bil på billeje.info

Malmö flygplats. Foto: Peter Phillips

Ett billigt alternativ

Malmö flygplats, som invigdes 1972, används för närvarande av cirka 20 flygbolag dygnet runt. Lågprisflygbolag som Norwegian och Ryanair har hjälpt till att göra Malmö flygplats till ett populärt alternativ inte bara för svenskar utan även för många danska resenärer som vill ha ett billigt flyg. År 2017 reste 2,1 miljoner passagerare via Malmö Sturup flygplats.

Den ursprungliga flygplatsen i Malmö var belägen i Bulltofta, som då låg i utkanten av Malmö stad. På 1960-talet, då Kastrups flygplats alltmer lockade till sig Skandinaviens lång- och charterrutter, beslutades det dock att bygga en ny flygplats vid Sturup längre österut från Malmö, där bullret skulle störa mindre.

Malmö flygplats genomgick en omfattande renovering 2006, då bland annat terminaluppdelningen mellan inrikes- och utrikespassagerare togs bort. Detta ökade passagerarkapaciteten på flygplatsen, så att den nu är redo att hantera mellan 3,5 och 4 miljoner passagerare årligen och att utgöra en knutpunkt för flygtrafiken i Öresundsregionen.

Läs mer om flygplatsen på den officiella hemsidan här

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Malmö Sturup flygplats

Att hyra bil är lätt på Malmö Sturup flygplats eftersom alla biluthyrningsfirmor ligger precis intill parkeringsgaraget, där du både hämtar ut och lämnar tillbaka din hyrbil. På Malmö flygplats har du ett bra urval av hyrbilar från ett antal kända biluthyrningsfirmor så som Sixt, Avis, Hertz och Europcar.

Använd biluthyrning-sökmotorn högst upp på denna sida om du behöver en billig hyrbil på Malmö flygplats. I samarbete med CarTrawler hittar sökmotorn de bästa erbjudandena på biluthyrning på Malmö flygplats, så att du snabbt kan få en överblick över exakt vilken typ av hyrbil du vill ha. Med din egen hyrbil kommer du inte bara att kunna ta dig till och från flygplatsen snabbt, utan också ha friheten och möjligen att besöka Malmö med omnejd eller andra sevärdheter i södra Sverige.

Hitta den billigaste hyrbilen Malmö Sturup flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her