Bilhyra i Östersund

Östersund är Sveriges mest centralt belägna stad och staden skryter därför ofta med att vara landets mittpunkt. Det är emellertid mest som “Vinterstaden” som man marknadsför sig utåt. Även om man ännu inte lyckats bli värd för något vinter-OS så är Östersund känt för vintersport i alla dess former. Det hålls med jämna mellanrum stora mästerskap men även vanliga turister kommer hit – såväl sommar som vinter – för att utnyttja de många aktivitetsmöjligheterna i området. Dessa aktiviteter får du mest ut av om du bokar billig bilhyra i Östersund redan hemifrån.

Avis, Hertz, Sixt och en hel rad andra biluthyrningsföretag har kontor i Östersund. Du har därför som regel goda möjligheter att hitta en hyrbil som passar dina behov. Vill du hitta den billigaste hyrbilen i Östersund? Då ska du använda dig av sökmotorn här på hyrbilinfo.se. Med en enda sökning får du en snabb översikt över de aktuella och bästa erbjudandena på biluthyrning.

Östersund är ofta värd för vintersporttävlingar. Foto: V P, CC BY 2.0

Gratis körsträcka och avbokning

Priset för din hyrbil i Östersund inkluderar bland annat fri körsträcka, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, obligatoriska försäkringar, alla skatter – och det finns inga dolda avgifter i priset. Har du frågor angående din bokning så ta en titt på vår FAQ, det vill säga de vanligaste frågorna om biluthyrning. Där kan du bland annat läsa mer om försäkring, avgifter, avbokning och många andra relevanta frågor gällande bokning av hyrbil i Östersund och på andra ställen i världen.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Friluftsliv och gastronomi

Östersund är regionhuvudstad i Jämtland. Stadens läge vid Storsjön är vackert och sjön som är den femte största i Sverige har stor betydelse för friluftslivet. På vintern hugger man hål i isen vid badhusparken så att man kan vinterfiska och så att vinterbadarna kan få sig en adrenalinkick. På sommaren kan du hyra en kanot eller åka med någon turbåt om du vill utforska staden och de närliggande småöarna från vattnet. Snörar du på dig vandringskängorna kan du nära Östersund gå en tur längs världens nordligaste pilgrimsväg S:t Olavsleden.

Tillsammans med det närliggande skidområdet Åre är Östersund ett av de mest attraktiva resmålen i Sverige, om utomhusaktiviteter står högt på önskelistan. Framför allt om du ser till att boka billig bilhyra i Östersund.

Aktiviteterna i det fria kan du kombinera med läckra måltider på jämtländska råvaror. Östersund är därför också känt för sina bra matställen och har fått kvalitetsstämpeln “City of Gastronomy” av UNESCO.

Östersund har ett mysigt centrum med många butiker och restauranger. Foto: Mr Thinktank, CC BY 2.0

Hyrbil eller offentlig transport i Östersund?

I själva Östersund är Jamtli en av de mest populära sevärdheterna. Detta museum som bara ligger cirka en kilometer norr om centrum består av två delar: Ett friluftsmuseum med rekonstruerade träbyggnader och entusiastiska guider i tidstypiska kläder och ett inomhusmuseum som ger en spännande inblick i svensk och nordisk historia. Har du barn med på resan måste ni bara se utställningen om Storsjöodjuret, Östersund svar på Loch Ness-odjuret.

Sveriges mittpunkt är inte större än att du kan utforska centrum till fots. Det går dessutom stadsbussar och tågförbindelser vidare till andra delar av landet. Turisttåget Inlandsbanan, som går ända upp till Gällivare i norr, passerar till exempel genom Östersund. Vill du även kunna utnyttja några av de många andra erbjudandena i området så får du nog mest ut av dem genom att boka en hyrbil i Östersund. Med hyrbil kommer du dessutom lätt vidare till många andra attraktioner i regionen – i ditt eget tempo.

Inom räckvidd med hyrbil i Östersund

Åre: Ett populärt skidområde som bara ligger omkring 95 kilometer från Östersund. Åre är bland annat känt för att ha en del av Sveriges bästa pister för skidor och snowboard och fina spår för längdskidåkning. På sommaren lockar Åre Bike Park många mountainbikeentusiaster till orten. Området är dessutom perfekt för vandring.

Funäsfjällen: Fjällområde omkring 200 kilometer från Östersund. Känt för sitt vida djur- och växtliv samt för massor av möjligheter att tillbringa semestern med vandring, fiske och eller andra utomhusaktiviteter – såväl sommar som vinter. Här ligger även den samiska parken Lopme Laante där du kan lära dig mer om samisk kultur.

Sonfjället Nationalpark: En nationalpark som ligger omkring 150 kilometer från Östersund. Denna park är också känd för sina skogar, berg och vilda djur samt för möjlighet till vandring och andra natursköna aktiviteter.

Hitta den billigaste hyrbilen i Östersund online

Östersund är inte direkt någon storstad men eftersom den är ett populärt resmål så finns det ett bra urval av biluthyrningsföretag i staden. Dessa uthyrningsföretag inkluderar bland annat Avis, Budget, Hertz och Sixt. Konkurrensen mellan dem gör att du har goda möjligheter att hitta bra erbjudanden på just den typ av hyrbil som du har användning för.

Boka din hyrbil i sökmotorn här på hyrbilinfo.se. Då kan du hemifrån i lugn och ro hitta den hyrbil som har det lägsta priset i Östersund. I sökmotorn kan du naturligtvis själv välja om du vill hämta ut din hyrbil på ett uthyrningskontor inne i stan eller på Östersunds flygplats (flygplatskod: OSD). Flygplatsen heter faktiskt “Åre Östersund” – även om det är 85 kilometer från flygplatsen till Åre och bara 10 kilometer till Östersund. Är du på jakt efter en speciell typ av bil? Då kan du med fördel använda dig av filterfunktionen för att precisera din sökning.

Hitta den billigaste hyrbilen Östersund Find Billeje her --> Sammenlign priser her