Bilhyra på Aalborg flyg plats

Med en billig hyrbil från Ålborgs flygplats kan du enkelt ta dig runt i staden. Foto: Elchicogris

Ålborg flygplats – lätt till och från norra Jylland

Ålborg flygplats har förutom många rutter utomlands, även Danmarks största inrikes flygrutt till Köpenhamn, som har fler passagerare än alla andra danska inrikesrutter tillsammans. Flyg till Ålborg flygplats och billig biluthyrning där ifrån är även det snabbaste och enklaste sättet att resa till norra Jylland.

Boka billig hyrbil på Ålborg flygplats och fortsätt din resa snabbt, billigt och enkelt från Danmarks tredje största flygplats, oavsett om ditt mål är på norra Jylland eller någon annan del av Danmark. Genom att hyra bil tar du dig snabbt in till Ålborg, men det finns också bra förbindelser med motorväg längre söderut eller norrut.

När du behöver hitta en hyrbil på Ålborgs flygplats kan du välja mellan hyrbilar från de stora biluthyrningsföretagen såsom; AVIS, Budget, Europcar, Hertz och Sixt, som har uthyrningskontor i flygplatsens ankomstterminal. Att hämta ut och lämna tillbaka din hyrbil på Ålborgs flygplats är enkelt, eftersom parkeringsplatserna ligger nära terminalbyggnaden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Historia

Ursprunget till Ålborgs flygplats måste vi söka lite längre söderut än den nuvarande platsen. I Rørdal i utkanten av Ålborg hade direktören för F.L. Smidth, Gunnar Larsen, som äger Aalborg Portland Cementfabrik ett litet privat flygfält. Direktören var angelägen om att staden skulle ha en egen flygplats och övertygade kommunen att använda hans flygfält för en försöksperiod för att testa lönsamheten för en inrikes förbindelse till Köpenhamn. Erbjudandet togs emot och rutten visade sig vara en framgång trots de få dagliga avgångarna.

Den 29 maj 1938 invigdes Ålborgs flygplats officiellt med en stor flyguppvisning. Det goda resultatet från försöksperioden fortsatte på den inhemska rutten till Köpenhamn och rutten är idag fortfarande landets största och enligt Ålborgs flygplats har hittills cirka 25 miljoner passagerare flugit på den.

Numera är det dock inte bara förbindelsen med huvudstaden som gör Ålborgs flygplats till ett populärt val. Flera charterbolag använder flygplatsen på norra Jylland och dessutom har KLM/Air France öppnat en rutt till Amsterdam, en av Europas viktigaste utgångspunkter för världsomspännande rutter.

Boka din hyrbil på Ålborg flygplats online

Sök hyrbil på Ålborg flygplats i vår biluthyrning-sökmotor. På HYrbilinfo.se är det lätt att hitta och boka bra och billiga hyrbilar på Ålborgs flygplats. Biluthyrning-sökmotorn jämför hyrbilar från alla biluthyrningsfirmor i samarbete med CarTrawler. Om du bokar hyrbil på Ålborgs flygplats så inkluderar alla priser obegränsad körsträcka och är utan några dolda avgifter.

Information om Ålborgs flygplats

Ålborg flygplats, som har flygplatskod AAL, ligger väster om Lindholm, drygt 6 kilometer nordväst om Ålborg. Flygplatsen trafikeras av både charter och reguljärflyg, som flyger till och från populära destinationer inom Danmark och utomlands, såsom Gran Canaria, Malaga, Mallorca och Kreta. Bland de största flygbolagen på Ålborgs flygplats kan nämnas KLM, Norwegian och SAS. Mer information om Ålborgs flygplats hittar du här

Hitta den billigaste hyrbilen Ålborg flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her