Biluthyrning på Island

Islands fantastiska natur är lätt att nå med en hyrbil. Foto: Igenerick

Om du tycker om vacker natur, då är Island landet för dig. Från flytande lava till vattenfall, Island har mycket att erbjuda. Med en hyrbil på Island kan du enkelt ta dig runt och se de olika attraktionerna. På Hyrbilinfo.se hittar du de bästa erbjudandena.

Myvatyn, på norra Island, är fylld med ångande geotermiska spa och en vacker blå sjö med ett varierat fågelliv. Området är helt perfekt för camping och vandring, särskilt i Kverkfjolis isgrottor. Geysir (som alla andra gejsrar namnges efter), Sprutar upp vatten till en höjd av 80 meter.

Gullfoss är Islands mest kända vattenfall, 32 meter högt och störtar rakt ner i en klippig dal. Under soliga dag blir vattenpartiklarna upplysta av solen och bildar en förtrollande regnbåge med ett storslaget landskap som bakgrund.

Det är inte bara natur som Island har att erbjuda. Reykjavik är en ren, fräsch och pulserande stad med en blandning av vitkalkade trähus och färgglada hus. Staden har ett spännande nattliv och många goda möjligheter till att tillfredsställa shoppinggenen i dig. Du kan naturligtvis börja med din bilhyra på Island i Reykjavik om du vill, eller lämna tillbaka bilen där.

Att boka en hyrbil på Island är helt klart det enklaste och bästa sättet att uppleva staden på, och om du vill ha kontroll över din egen dag. Från Myvatyn vackra landskap till den klippiga, dramatiska kustlinjen – Island har några av de största naturattraktionerna i Europa.

Att boka en hyrbil i förväg redan hemifrån är en stor fördel eftersom det sparar både tid och pengar. Det är skönt att veta att det finns en bil som väntar på dig när du ankommer, så du inte behöver gå runt till de olika biluthyrningsföretagen och hitta det bästa erbjudandet.

I vår sökmotor samlar vi in de bästa kampanjpriserna från alla de stora biluthyrningsföretagen så du kan räkna med att priserna alltid är uppdaterade och aktuella. Prova och se om du hittar något som passar dig. Trevlig resa till Island!

Gullfoss, ett av Islands många vackra vattenfall. Källa: Andrea de Poda

Biluthyrning på Island

Kom ihåg att boka din hyrbil på Island online hemifrån, så ni kan komma ut och uppleva de många sevärdheterna som landet har att erbjuda. Det enklaste sättet att ta sig runt på Island är att ha en hyrbil till sitt förfogande på semestern.

Som många förmodligen redan vet är Island framför allt känt för sina många glaciärer och varma källor, och de utövar varje år en stor attraktionskraft på utländska turister från överallt i världen. Man kan dessutom uppleva vulkaner när man besöker ön. Islands turism i allmänhet fokuserar mycket på naturlivet, och med en hyrbil på Island kan ni köra en tur längs öns kuster och förstå varför.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Biluthyrning på Island

Även om Island är en mycket grön ö, är cirka tio procent av öns yta täckt av is, vilket inte helt motivera landets namn. Island är ett av de mest spännande länderna att besöka i Europa, särskilt om du är naturintresserad och faktiskt består ön är inte bara av glaciärer och vulkaner, utan även av öken och bergslandskap.

Med en hyrbil tar ni er lätt runt till landets nöjen och turistattraktioner. Island har bland annat Europas största nationalpark, Vatnajökull, som är ett ca 12 000 kvadratkilometer stort naturskyddsområde, som absolut också är värt ett besök när du är på semester på Island.

Hitta den billigaste hyrbilen Island Find Billeje her --> Sammenlign priser her